Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νέο Audi A3 Sedan: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες (video)

Νέο Audi A3 Sedan: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες (video)

Λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πύλες του το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Audi έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του σεντάν A3.

Εξωτερικά  η νέα έκδοση αμαξώματος του Αudi A3 είναι πάνω κάτω αυτό που περιμέναμε να δούμε και λίγο απέχει από το πρωτότυπο Α3 Sedan. Να σημειώσουμε ότι ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει την επιλογή του φουλ LED πακέτου για τα μπροστινά φώτα και ότι το σεντάν Α3 θα πατά σε τροχούς 16” έως 18”, που θα τονίζουν τη σπορ εικόνα του μικρού premium σεντάν της Audi. 

Απέναντι στη CLA
Το A3 σεντάν που θα έχει για κύριο αντίπαλο τη Mercedes-Benz CLA έχει μήκος 4,46 m, πλάτος 1,8 m και ύψος 1,42 m. Οι παραπάνω διαστάσεις το κάνουν 15 πόντους πιο μακρύ, 11 πόντους φαρδύτερο και εννέα χαμηλότερο από το από το Α3 Sportback, στο οποίο και βασίζεται, με τα δύο αυτοκίνητα προφανώς να μοιράζονται το ίδιο μεταξόνιο: 2,64 m. Απέναντι στη Mercedes-Benz CLA το Α3 σεντάν είναι σημαντικά κοντύτερο (17 cm), αλλά σχεδόν δύο πόντους πιο φαρδύ κι άλλους τόσους πιο κοντό. Η CLA έχει και μακρύτερο μεταξόνιο κατά 6,3 πόντους. 


Στην καμπίνα, το A3 σεντάν προσφέρει πλέον μια οθόνη πληροφοριών που χρησιμοποιεί γραφικά 3D, το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ που γνωρίζουμε ήδη από το χάτσμπακ Α3, επιλογή σε τρία διαφορετικά τιμόνια (ανάλογα με τις λειτουργίες), έξτρα σπορ καθίσματα και πολλά ακόμη. Για χρώματα στην καμπίνα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ του μαύρου, του καφέ, του γκρι ή του μπεζ, αλλά και σε διχρωμίες, με τις επενδύσεις να είναι υφασμάτινες ή με δύο είδη δέρματος ή αλκαντάρα. 

Έρχεται το φθινόπωρο
Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ του A3 σεντάν είναι 425 lt, κάπου 45 lt μεγαλύτερο από αυτό του Α3 χάτσμπακ. Κατά τα λοιπά στην καμπίνα τα πράγματα έχουν όπως και στο A3 Sportback. Τα διαθέσιμα μοτέρ για αρχή θα είναι τρία: Ένας δίλιτρος κινητήρας TDI με 150 PS, ένας 1.4 TFSI με 140 PS και ένας 1.800άρης TFSI με 180 PS.

To Αudi A3 Sedan αναμένεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz CLA 200

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε