Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Volkswagen: Το νέο ID. Buzz ενώνεται με το Star Wars και μας έρχεται από έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό

Volkswagen: Το νέο ID. Buzz ενώνεται με το Star Wars και μας έρχεται από έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό

Η Volkswagen δίνει μια ακόμη ισχυρότερη ώθηση στην οικογένεια ID και στην παγκόσμια στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση. Η εταιρεία ξεκινά την εμπορική της δραστηριοποίηση για το εμβληματικό van, ID. Buzz 1 με μια ξεχωριστή συνεργασία με τη νέα τηλεοπτική σειρά Star Wars “Obi-Wan Kenobi” που έρχεται στην πλατφόρμα Disney+ στις 27 Μαΐου 2022. Η καμπάνια ξεκινά με ένα προωθητικό video που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Lucasfilm και την Industrial Light & Magic. Σε αυτό εμφανίζεται το ID. Buzz και αρκετοί γνωστοί χαρακτήρες του Star Wars, καθώς και ο πρωταγωνιστής Ewan McGregor, ο οποίος θα είναι στο εξής και πρεσβευτής του brand της Volkswagen.

«Με αυτή τη συνεργασία ενώνουμε δύο ισχυρά παγκόσμια ονόματα αλλά και γενιές θαυμαστών που μεγάλωσαν με αυτά. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με αυτή τη μοναδική δημιουργική συνεργασία. Ο Ewan McGregor ταιριάζει ιδανικά καθώς είναι θαυμαστής της Volkswagen από την παιδική του ηλικία και παράλληλα καθημερινός οδηγός, αλλά και συλλέκτης αυτοκινήτων Volkswagen. Η συμμετοχή του όχι μόνο ενισχύει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας μας, αλλά προσθέτει και αυθεντικότητα στα μηνύματά μας. Καλωσορίζω τον Ewan ως τον νέο πρεσβευτή της του brand Volkswagen, ο οποίος συνδέει τέλεια το συναρπαστικό παρελθόν μας με την προσπάθειά μας για ένα μέλλον με ουδέτερο αποτύπωμα εκπομπών άνθρακα» δήλωσε ο Klaus Zellmer , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, υπεύθυνος Πωλήσεων και Marketing.

Μια συμμαχία που θα προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή

Η προσμονή για το Star Wars “Obi-Wan Kenobi” είναι τεράστια, καθώς οι πιστοί φίλοι του εμβληματικού Jedi Master σε όλο τον κόσμο περιμένουν την επιστροφή του. Την ίδια συναισθηματική ένταση νιώθουν και οι λάτρεις της Volkswagen με το λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου εμβληματικού ηλεκτρικού van ID. Buzz.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα έχουμε την ευκαιρία να προσελκύσουμε νέο κοινό στην ηλεκτροκίνηση, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση. Από αυτή την άποψη, είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μερικές από τις κορυφαίες ομάδες στη βιομηχανία του κινηματογράφου», συμπλήρωσε ο Zellmer. Η συνεργασία ξεκινά με ένα προωθητικό video που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Lucasfilm και την Industrial Light & Magic, χρησιμοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία παραγωγής εικονικού περιεχομένου “ILM StageCraft στο “Infinity Stage”.

«Η καινοτόμος καμπάνια με το εντυπωσιακό περιεχόμενο που δημιούργησαν οι Lucasfilm και ILM, είναι ο τέλειος τρόπος για να γιορτάσουμε την κυκλοφορία του “Obi-Wan Kenobi” στο Disney+», είπε η Lylle Breier, Αντιπρόεδρος και υπεύθυνη Παγκόσμιου Marketing των Walt Disney Studios. «Ανυπομονούμε να το μοιραστούμε με τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Η καμπάνια, την οποία επιμελήθηκαν οι Scholz & Friends και Markenfilm, θα «τρέξει» σε πολλές αγορές με προσαρμοσμένο περιεχόμενο για τηλεόραση, ψηφιακό περιβάλλον και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο πλαίσιο της καμπάνιας σχεδιαστές από τη Volkswagen και τη Lucasfilm δημιούργησαν δύο ID. Buzz “Star Wars Edition” που θα αποκαλυφθούν στη εορταστική εκδήλωση για το Star Wars στο Anaheim της Καλιφόρνια στα τέλη Μαΐου.

Ο Ewan McGregor θα γίνει πρεσβευτής της μάρκας

Ο Ewan McGregor που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, θα γίνει και ο νέος πρεσβευτής του brand της Volkswagen. Ενθουσιώδης θαυμαστής της Volkswagen, ο Ewan έχει τη δική του συλλογή vintage αυτοκινήτων. «Είμαι λάτρης της Volkswagen όλη μου τη ζωή. Απέκτησα το πρώτο μου Volkswagen σε ηλικία 16 ετών και από τότε άρχισα να δημιουργώ τη δική μου συλλογή». Ο Ewan McGregor είχε ήδη συμμετάσχει στην παγκόσμια πρεμιέρα του ID. Buzz τον Μάρτιο: «Το ID. Buzz έχει πραγματικό χαρακτήρα. Αυτό είναι ασυνήθιστο για ένα νέο αυτοκίνητο και με κάνει να χαμογελώ. Νομίζω ότι είναι ένα πραγματικά χαρούμενο αυτοκίνητο».

Ένα ακόμα βασικό συστατικό στη νέα εποχή της μάρκας

Η Volkswagen βρίσκεται σε μια διαδικασία μετεξέλιξης από το 2016. Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής, δημιουργήθηκε ένα νέο λογότυπο, παρουσιάστηκε μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία και η εταιρία άρχισε να εστιάζει συστηματικά στην ηλεκτροκίνηση. Η Volkswagen επιχειρεί επίσης νέους τρόπους προσέγγισης στην επικοινωνία – σε συνδυασμό με την αφοσίωσή της σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που εκτείνεται από το ποδόσφαιρο και την ψυχαγωγία έως τις καινοτόμες νέες πλατφόρμες παγκόσμιας εμβέλειας.

Το Disney+

Το Disney+ είναι μια πλατφόρμα αναπαραγωγής για ταινίες και εκπομπές από τις Disney, Pixar, Marvel, Star Wars και National Geographic, καθώς και τη νέα εταιρία γενικού ψυχαγωγικού περιεχομένου σε επιλεγμένες διεθνείς αγορές, με την ονομασία Star. Το Disney+ είναι διαθέσιμο στις περισσότερες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο και προσφέρει μια ποικιλία από πρωτότυπες ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ, σειρές, κινούμενα σχέδια και άλλο οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Παράλληλα με την πρόσβαση στην τεράστια βιβλιοθήκη κινηματογραφικού και τηλεοπτικού υλικού της Disney, η υπηρεσία προσφέρει αποκλειστική πρόσβαση σε όλες τις νέες παραγωγές από τα Walt Disney Studios.

Το Disney+ απαιτεί συνδρομή και η εγγραφή είναι δυνατή για άτομα άνω των 18 ετών.

Το Obi-Wan Kenobi

Το Star Wars “Obi-Wan Kenobi”, η νέα σειρά του Disney+ από τη Lucasfilm, θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Disney+ στις 27 Μαΐου. Στη σειρά πρωταγωνιστεί ο Ewan McGregor, ο οποίος θα επαναλάβει το ρόλο του εμβληματικού Jedi Master. Η ιστορία ξεκινά 10 χρόνια μετά τα δραματικά γεγονότα του ” Star Wars: Revenge of the Sith”, όπου ο Obi-Wan Kenobi αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη ήττα του – την πτώση και διαφθορά του καλύτερου φίλου του και μαθητευόμενου Jedi, Anakin Skywalker, ο οποίος στράφηκε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ο ηγέτης των Sith, Darth Vader. Η σειρά σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή του Hayden Christensen στο ρόλο του Darth Vader. Στο καστ συμμετέχουν οι Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse , Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell και Benny Safdie. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι της Deborah Chow και η παραγωγή των Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan, Chow, Ewan McGregor και Joby Harold.

Η Lucasfilm Ltd.

Η Lucasfilm Ltd., με έδρα στη Βόρεια Καλιφόρνια, είναι θυγατρική της The Walt Disney Company και παγκόσμιος ηγέτης στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και την ψηφιακή ψυχαγωγία. Εκτός από την παραγωγή ταινιών και σειρών, η εταιρεία έχει πλήθος συνεργασιών για την παραγωγή προηγμένων οπτικών εφέ, ψηφιακών κινουμένων σχεδίων, ενώ διαχειρίζεται και τις παγκόσμιες εμπορικές δραστηριότητες που σχετίζονται με θρυλικές επιτυχίες όπως το Star Wars και το Indiana Jones.

Η Lucasfilm, το λογότυπο Lucasfilm, το STAR WARS και σχετικές ιδιοκτησίες είναι εμπορικά σήματα και/ή πνευματικά δικαιώματα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, της Lucasfilm Ltd. και/ή των θυγατρικών της. © & TM 2022 Lucasfilm Ltd. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος

1)ID. Buzz Pro: Κατανάλωση σε kWh/100 km: συνδυαστική 18,9 (NEDC), συνδυαστική 21,7–20,6 (WLTP), Εκπομπές CO₂ συνδυαστικά σε g/km: 0, Κατηγορία ενεργειακής απόδοσης: A+++

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις