Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αποκαλύφθηκε το νέο Citroen C4 Picasso

Αποκαλύφθηκε το νέο Citroen C4 Picasso

Η Citroen αποκάλυψε τη νέα γενιά του πολυμορφικού της C4 Picasso, που ξεχωρίζει για την εκκεντρική του εμφάνιση.

Βασισμένο στο πρωτότυπο Technospace που είχε εκτεθεί λίγες μόλις μέρες πριν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το καινούργιο C4 Picasso “πατάει” πάνω στην νέα πλατφόρμα ΕΜΡ2 και είναι κατά 40 χιλιοστά πιο μικρό σε μήκος από το απερχόμενο μοντέλο. Ωστόσο έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 5,5 πόντους, ενώ αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών που φτάνει τα 537 λίτρα. 

Μειωμένο -όπως αναφέρουν και τα πρώτα στοιχεία – είναι και το βάρος του αυτοκινήτου (-140 κιλά), ενώ από πλευράς κινητήρων το νέο C4 Picasso θα εφοδιάζεται με τον e-HDi Airdream των 90 ίππων, που θα συνδυάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων ETG6 (Efficient Tronic Gearbox 6). Με αυτό τον συνδυασμό οι εκπομπές CO2 του C4 Picasso περιορίζονται στα 98 gr/km. 

Επίσης θα διατίθεται και ο e-HDi των 115 ίππων. Η νέα C4 Picasso είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Citroen, που θα πληροί τις προδιαγραφές Euro6 με την έκδοση που θα χρησιμοποιεί τον 1.600άρι ντίζελ BlueHDi των 150 ίππων, του οποίου οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 110 gr/km.

 Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε