Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για το νέο Kia Soul

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για το νέο Kia Soul

Η Kia παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης τη νέα γενιά του πιο μοδάτου μοντέλου της, του Soul.

Το crossover με τον αστικό χαρακτήρα, όπως λέει και η φίρμα, ανανεώθηκε πλήρως και παρόλο που το αμάξωμα διατήρησε τη σχεδίαση «κουτιού», σχεδόν τα πάντα από κάτω είναι νέα. Το νέο Soul διαθέτει νέο πλαίσιο, με βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία και μεγαλύτερο κατά 2 πόντους μεταξόνιο, που φθάνει πλέον τα 2,57 μέτρα.

Οι αύξηση του μεταξονίου και του πλάτους του αμαξώματος, που είναι πλέον στα 1,8 μέτρα, έχουν ωφελήσει σημαντικά τους χώρους στην καμπίνα, με τους ιθύνοντες της εταιρείας να κάνουν λόγο για 5 εκ. περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών και 7 για τους ώμους τους.

Όπως προαναφέραμε, το νέο Soul διατηρεί τη βασική αρχιτεκτονική και τη μυώδη σχεδίαση του απερχόμενου μοντέλου, που παρουσιάστηκε το 2009, αλλά δείχνει σαφώς ανανεωμένο με τους σχεδιαστές να «γλυκαίνουν» κάποιες γωνίες του αμαξώματος και να προσθέτουν περισσότερες καμπύλες σ’ αυτό. Με αρκετές επιρροές και από το πρωτότυπο Track’ster που είχε παρουσιαστεί πέρσι από την Kia, το νέο Soul έχει αποκτήσει νέο προφυλακτήρα, ανασχεδιασμένη μάσκα και φώτα LED στα εμπρός φανάρια.


Αρκετές αλλαγές έχουν γίνει και στην καμπίνα. Ταμπλό και πίνακας οργάνων έχουν επανασχεδιαστεί εισάγοντας αρκετές στιλιστικές λεπτομέρειες από το πρωτότυπο Track’ster, ενώ μεγαλύτερη προσοχή έχει δοθεί και στα πλαστικά της καμπίνας, η οποία καλύπτεται πλέον σε περισσότερα σημεία από μαλακό υλικό. Βελτιωμένος είναι και ο εξοπλισμός με το Soul να διαθέτει πλέον περισσότερες multimedia δυνατότητες και να εξοπλίζεται με οθόνη αφής 8’’.

Όσον αφορά την γκάμα των μοτέρ, η βασική έκδοση του νέου Soul θα κινείται από τον βενζινοκινητήρα 1.6 GDI των 130 PS. Τον 2λιτρο βενζινοκινητήρα με τα 164 PS που ανακοινώθηκε στη Νέα Υόρκη, λογικά δεν θα τον δούμε στην χώρα μας, θα δούμε όμως μια ντίζελ έκδοση με κινητήρα 1,6 λίτρων.

Οι πωλήσεις του νέου Soul στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του έτους.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε