Site icon NewsIT
07:04 Τετάρτη 1 Απριλίου 2026

Κερδίζει έδαφος η αυτοδύναμη κυβέρνηση ^ κρας τεστ η σημερινή μέρα της δίκης των Τεμπών ^ θα χρειαστούν κι άλλα γκρεμίσματα μέσα στο Πάσχα; ^ η επικίνδυνη κόντρα του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού ^ «άδειασμα» Νίκου Μωραΐτη στον Κασσελάκη για το fund που έφτιαξε αν και πολιτικός αρχηγός ^ αποχώρησε από το γραφείο του Στέφανου και ο Παπαδάκης

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ότι και να μη βγει πρώτο κόμμα το Κίνημα, θα μείνει στην αντιπολίτευση και δεν θα συμμετάσχει με την ΝΔ σε κυβέρνηση συνεργασίας και η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι θα είναι αντίπαλος «για όλους», επιβεβαιώνουν την σθεναρή άρνηση όλων των κομμάτων να συνεργαστούν με άλλα. Αυτή η εικόνα όμως, εντείνει την αίσθηση της αβεβαιότητας των πολιτών, σε μια περίοδο φορτισμένη από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την ανησυχία για τις βαριές συνέπειες στην καθημερινότητα από την εκτόξευση της ακρίβειας.

Αυτοδυναμία

Το δίλημμα κυβέρνηση ΝΔ με Μητσοτάκη ή όποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης θα γίνεται όλο και πιο βασανιστικό. Όπως φαίνεται αυξάνει το ποσοστό των πολιτών που δεν θέλουν περιπέτειες ακυβερνησίας. Η δημοσκόπηση της GPO για το δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα έδειξε ότι το 51,7% των ερωτηθέντων, προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση και μάλιστα ακόμη κι αν χρειαστεί επανάληψη των εκλογών και το 44,9% κυβέρνηση συνεργασίας. Επίσης το 31,2% θα ήθελε μετά τις επόμενες εκλογές να συνεχίσουν να κυβερνούν η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ το 64,8% μια άλλη κυβέρνηση.

Αγκάθια

Δύο μεγάλα αγκάθια έχει μπροστά της η κυβέρνηση εκτός από τον πόλεμο βέβαια. Το ένα είναι οι υποκλοπές που επανήλθαν δριμύτερες μετά τις προειδοποιήσεις Ντίλιαν ότι πουλούσε το predator μόνο σε κυβερνήσεις και κρατικές υπηρεσίες. Άφησε αιχμές και για Μητσοτάκη, αναφερόμενος στον Νίξον που παραιτήθηκε από πρόεδρος των ΗΠΑ μετά το σκάνδαλο water gate (υποκλοπές). Το δεύτερο αγκάθι είναι η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ που αναμένεται σε ένα μήνα περίπου και εικάζεται ότι 10-14 βουλευτές – κυρίως της ΝΔ – πιάστηκαν από τον κοριό να ζητούν ρουσφέτια, χρησιμοποιώντας τις τρύπες του παθογενούς συστήματος των πληρωμών των αγροτικών επιδοτήσεων. Θα ζητηθούν άρσεις ασυλίας. Σε αχαρτογράφητα νερά, το πολιτικό σύστημα.

Κόντρα!

Μία κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορο Σεβαστιάδη και την Ζωή Κωνσταντοπούλου, κινδυνεύει να τραβήξει το ενδιαφέρον από την δίκη των Τεμπών και τα φώτα να μείνουν πάνω στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. Πρωτόγνωρο ένας δικαστικός να ανεβάζει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα και να καταγγέλλει συμπεριφορές που εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού δείχνοντας την Κωνσταντοπούλου που έχει βουλευτική ασυλία. «Τέτοιου είδους ψεύτικο αντισυστημισμό και επαναστατικότητα έδειξαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής την πρώτη περίοδο της ανοδικής πορείας τους» δήλωσε ο κ. Σεβαστιάδης.

Επίθεση

«Είστε ψευδολόγος, υβριστής συκοφάντης», απάντησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και τον κατηγόρησε ότι προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κυβέρνηση. Μπήκε στο χορό και η Μαρία Καρυστιανού. «Πόση ντροπή, η Δικαιοσύνη αυτοκτονεί» δήλωσε. «Δεν αποτελεί, απλώς, θεσμική παρέκκλιση, είναι κατάφωρη προσβολή στο Σύνταγμα και της Δικαιοσύνης την οποία υπηρετείτε».

Ανησυχητικό!

Αυτές οι εξελίξεις βαραίνουν πολύ το κλίμα. Προκαλούν ερωτηματικά για την δικαιοσύνη που έχει χάσει σημαντικό κομμάτι της αξιοπιστίας της, ενώ παράλληλα οδηγούν και στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο, δίνουν τροφή στο να κεφαλαιοποιηθεί κομματικά η κόντρα. Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού. Ανταγωνίζονται ποια θα κλέψει το παιχνίδι των εντυπώσεων. Απευθύνονται στα ίδια εκλογικά ακροατήρια. Και παίρνουν θελήσεις μάχης.

Κρας τεστ

Με αυστηρό face control στις εισόδους του δικαστηρίου όπου θα συνεχιστεί η δίκη των Τεμπών σήμερα και με αλλαγές στη διαρρύθμιση της μεγάλης αίθουσας (γκρεμίστηκαν γυψοσανίδες) ώστε να χωρέσουν περισσότερες καρέκλες και να είναι στο ίδιο επίπεδο με την έδρα και τους δικηγόρους όσο το δυνατόν περισσότεροι συγγενείς. Το LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο Mega πρόβαλε βίντεο με την αίθουσα όπως διαμορφώθηκε μετά το χάος στην έναρξη της δίκης. Συνολικά χωράνε πάνω από 500 καθήμενοι. Εάν και πάλι κριθούν ανεπαρκείς οι θέσεις, το δικαστήριο θα διακόψει για τις ημέρες του Πάσχα και θα γίνουν και άλλα γκρεμίσματα.

Γυψοσανίδες

Οι δικηγόρου προσφέρθηκαν να παραχωρήσουν την αίθουσα εργασίας που τους δόθηκε και η οποία χωρίζεται με γυψοσανίδα από την μεγάλη δικαστική αίθουσα. Θα μπορούν να εργάζονται σε σύγχρονο κοντέινερ ή σε άλλη αίθουσα που θα διαμορφωθεί για να καλύψει τις ανάγκες τους. Η εντολή Μητσοτάκη είναι οι αστοχίες να έχουν ξεπεραστεί με την συνέχιση των εργασιών και όλα, στη συνέχεια, να κυλήσουν ομαλά.

Ηθικό θέμα

Καταπέλτης για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης ο οποίος ήταν κοντά του και τον στήριζε όταν στον ΣΥΡΙΖΑ οι περισσότεροι έψαχναν να βρουν πώς θα τον διώξουν. «363 στελέχη αποχωρούν από το κόμμα Κασσελάκη, γράφοντας ότι “εξελίχθηκε σε προσωπικό κομματικό fund”» κατήγγειλε. Όντως ο Κασσελάκης έφτιαξε επενδυτικό fund. Σας το είχε αποκαλύψει η στήλη στις 19 Μαρτίου. Στις 26/3/2026 έγινε η πράξη της έναρξης. «Για σκεφτείτε λίγο τι σημαίνει να έχει fund ένας πολιτικός αρχηγός» ανέφερε ο στιχουργός. «Πάω εγώ, ο μεγαλοεπιχειρηματίας, βάζω λεφτά στο fund του να μου τα “επενδύσει”. Και μετά; Τελειώνει εκεί η σχέση; Κι αν προσπαθήσω να εκμεταλλευτώ τον πολιτικό Κασσελάκη; Κι αν του ζητήσω να μεσολαβήσει για… υπόθεσή μου ο ίδιος ή οι βουλευτές του; Πού μπαίνει το όριο; Κι αν ακόμα είναι νόμιμο να φτιάξει fund ένας πολιτικός αρχηγός, δεν είναι ηθικό».

Φεύγουν

Ο ταλαντούχος Νίκος Μωραΐτης γράφει μια ακόμη μεγάλη αλήθεια για τον Στέφανο Κασσελάκη. Σήμερα, δεν έχει μείνει δίπλα του «ούτε ένας από την ομάδα που του έφερε το 56%». Τη νίκη που τον οδήγησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να εκπαραθυρωθεί και να δημιουργήσει το Κίνημα Δημοκρατίας που το άλλαξε κι αυτό σε Δημοκράτες/ Προοδευτικό Κέντρο. Αποχώρησε από το γραφείο του και ο πολύτιμος συνεργάτης του Μπάμπης Παπαδάκης! Ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του, η φωνή της εμπειρίας και του πολιτικού ρεαλισμού. Μεγάλη απώλεια για τον Στέφανο. Όλα αυτά θυμίζουν κύκνειο άσμα.

Τελευταίες ειδήσεις

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει Γαλλία, είναι διαφορετικές περιπτώσεις, δεν θα το επιτρέψουμε» διαμηνύει το Μαξίμου εντολή Χρυσοχοΐδη στις αστυνομικές δυνάμεις «κινητοποίηση, ψυχραιμία, όχι  βία» «δεν πάμε να μαλώσουμε με τα παιδιά» τονίζει κυβερνητική πηγή ο Δένδιας επιμένει στην αυτοδυναμία απέναντι στον πήχη του 25% που έβαλε ο Μητσοτάκης στο στόχαστρο Σαμαρά ο αρνητικός αιφνιδιασμός από την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες σε νέες περιπέτειες το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ, λίγες εβδομάδες πριν την επανέναρξη των εργασιών έσκασαν μύτη και οι …Τούρκοι χάκερ που μπορεί να είναι και απλώς μπαχαλάκηδες του διαδικτύου
«Δεν αγγίζουμε παιδιά» η γραμμή του Μαξίμου για τις διαδηλώσεις αυστηρές οδηγίες στην αστυνομία alert για έκτροπα κρας τεστ το αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σε ανοιχτή γραμμή Μητσοτάκης – Ζαχαράκη κόντρα για το στέλεχος της ΕΛΑΣ που ανέφερε τη φράση του Μάο «μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» έρχονται καυτές ημέρες, Πολυτεχνείο, επέτειος από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου ο Σαμαράς ξανασυστήνεται ως πρωθυπουργός
Η Ευρώπη φλέγεται από τις εκρηκτικές διαδηλώσεις και η ΕΕ στον κόσμο της εντείνονται οι πιέσεις στην Κομισιόν να προτείνει έκτακτα μέτρα για την ακρίβεια ο Χατζηδάκης θέλει τη ΝΔ «ανοιχτό κόμμα» και κοντά την καραμανλική φρουρά «δεν μας ενδιαφέρει που θα πάει η έδρα όσων βουλευτών παραιτηθούν για να έρθουν στην ΕΛΑΣ» ξεκαθαρίζει στέλεχος της Αμαλίας και ακυρώνει δικαιολογίες που ακούγονται άνθρακας ο θησαυρός από το ηχητικό Ντίτερς δεν αφορά την Ελλάδα και όπως φαίνεται ούτε την Κίμπερλι άδικα πήγαν τα καρδιοχτύπια!
Μπλόκο από τους «βόρειους τσιγκούνηδες» δεν θα πάνε τα υπερέσοδα από τους φόρους των καυσίμων σε μέτρα στήριξης βαθιά απογοητευμένη η Κίμπερλι Γκιλφόιλ μετά την αποπομπή της σκέφτεται να μην φύγει αμέσως για τη Φλόριντα σε εξέλιξη τρεις έρευνες σε βάρος της οδηγία Ρούμπιο στους υπαλλήλους τους Στέιτ Ντιπάρτμεντ «να αποφεύγουν σύγκρουση συμφερόντων» «εμείς εκλεγήκαμε με τον Τσίπρα αρχηγό, όχι με τη Δούρου, τον Παππά και τον Πολάκη» λένε οι ανεξάρτητοι πότε λήγει το τελεσίγραφο Τσίπρα
Mητσοτάκης στους «26»: «δεν αρκούν οι εκκλήσεις να σβήνουμε τα φώτα» η κυβέρνηση ξορκίζει τον βαρύ χειμώνα με το βλέμμα στις εκλογές του 2027 κρατάει εφεδρείες για 6-7 μήνες η Γκιλφόιλ ετοιμάζει τις αποσκευές της ο Λευκός Οίκος δεν της άφησε το περιθώριο ούτε να παραιτηθεί από μόνη της για να της χρυσώσει το χάπι δώρα έως 525 δολάρια μπορεί να λάβει πρέσβης των ΗΠΑ υπό προϋποθέσεις το επιτελείο Καρυστιανού ανησυχεί για «νοθευμένες εκλογές»
Exit mobile version