Site icon NewsIT
11:56 Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Περίοδος μεταγραφών ^ όλο το πλούσιο παρασκήνιο ^ η Ξενογιαννακοπούλου έφυγε για Τσίπρα, η Νίνα και η Τζάκρη έρχονται στο ΠΑΣΟΚ ^ το παρασκήνιο πίσω από την επιστολή Φεύγα για επιστροφή Σαμαρά και πάγωμα του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ^ θα μείνει μόνο με την Ραλλία ο Κασσελάκης; ^ έφυγε και ο Χουρδάκης που συζητείται για το κόμμα Καρυστιανού ^ με το ένα πόδι έξω από τους Δημοκράτες και η Πούλου

Η Θεοδώρα Τζάκρη / EUROKINISSI

Η Θεοδώρα Τζάκρη / EUROKINISSI

Αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος με το πολιτικό σύστημα να θυμίζει κινούμενη άμμο, θα μπορούσε να είναι περίοδος μεταγραφών στο πρωτάθλημα. Το «φύγε εσύ έλα εσύ» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και του παρασκηνίου. Αφορά όλα τα κόμματα. παλαιά και νέα όπως και του Σαμαρά που προετοιμάζεται. Η δυναμική των κομμάτων και η προσωπική επιβίωση και προοπτική είναι τα πιο σημαντικά κίνητρα. Οι ζυμώσεις και οι κινήσεις θα κορυφωθούν μέχρι τις εκλογές. Ταυτόχρονα, προσωπικές στρατηγικές λανσάρονται με κομματικό μανδύα.

Χτυπούν την πόρτα του Τσίπρα

Δεν είναι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ψάχνουν να βρουν μία άκρη για να «τρουπώσουν» στο κόμμα του Τσίπρα. Είναι και πάνω από 100 – 150 στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ που αναζητούν νέα στέγη με προοπτική. Η αν. εκπρόσωπος τύπου Άννα Παπαδοπούλου που έχει μία πολύ καλή πολιτική εμφάνιση και μπορούμε να πούμε ότι την έχασε το ΠΑΣΟΚ, μόνο λίγες ημέρες χρειάστηκε για να διανύσει την απόσταση από την Χαριλάου Τρικούπη στην Φιλελλήνων. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης της ΕΛ.Α.Σ Μαρίνος Σκανδάμης χρειάστηκε μόνο μια νύχτα. Εδώ που τα λέμε ο Τσίπρας είναι πολύ σκληρός με τους πρώην δικούς του και πιο χαλαρός με τους άλλους.

Η Μαριλίζα και ο Χάρης

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδινε το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού πριν και μετά το κόμμα. Χθες αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για «καθαρές λύσεις και γενναίες υπερβάσεις» στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Χαρακτήρισε «διέξοδο και ελπίδα» το κόμμα Τσίπρα. Έχει προσωπική επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό. Έχει κλείσει η μεταγραφή της στην ΕΛ.Α.Σ. Άλλωστε δεν είναι βουλευτής, και δεν χρειάζεται να παραιτηθεί όπως είναι ο όρος που έβαλε ο Τσίπρας. Η επόμενη μεταγραφή που συζητείται είναι του δήμαρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει «αθλιότητες» τα σενάρια ότι θα πάει με τον Τσίπρα. Όσο όμως οι σχέσεις του με το Νίκο Ανδρουλάκη και την Άννα Διαμαντοπούλου παραμένουν στο κόκκινο, οι σύντροφοί του θεωρούν ότι όλα είναι ανοιχτά.

Παράκαμψη στο ασυμβίβαστο

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη από τους Δημοκράτες του Στέφανου Κασσελάκη άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2025 όταν βγήκαν στην δημοσιότητα sms που αντάλλαξα με τον πρόεδρο ενώ ήταν στις ΗΠΑ και έδειχναν το χάσμα που υπάρχει στις σχέσεις τους. Την Δευτέρα απλώς υπογράφτηκε δημόσια το διαζύγιό τους. Λίγη σημασία έχει ποιος από τους δύο πρώτος έβαλε την υπογραφή. Προσωπικά θεωρώ ότι και η δεξιά στροφή την οποία είδε η Θεοδώρα στον Στέφανο ήταν απλώς η αφορμή, οι αιτίες ήταν βαθύτερες. Η απόφαση είναι ειλημμένη απ’ ό,τι φαίνεται για να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Αναζητείται τρόπος να ξεπεραστεί το ασυμβίβαστο για τον αριθμό των θητειών που έχει ξεπεράσει (είναι βουλευτής 23 χρόνια). Τώρα λένε ότι ισχύει μόνο για μέλη και στελέχη σύμφωνα με το καταστατικό που πέρασε στο τελευταίο συνέδριο και το οποίο άφησε εκτός τον Χάρη Καστανίδη που μια ζωή ήταν ΠΑΣΟΚ. Πιθανόν να παρουσιαστεί ως «συνεργαζόμενη». Η επανεκλογή της στην Πέλλα όπου έχει προσωπική δύναμη, θεωρείται δεδομένη.

Η Νίνα και ο ναύαρχος

Ο Ιούλιος φαίνεται ότι θα είναι μήνας μεταγραφών για το ΠΑΣΟΚ. Το επόμενο πρόσωπο είναι η βουλευτής Νίνα Κασσιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης μιλάει με τον Λαλιώτη. Πιθανόν να είναι ο επόμενος. Στις μεταγραφές υπάρχουν και τα θέματα των υποψηφιοτήτων, των εκλογικών περιφερειών κλπ.

Προς Καρυστιανού;

Χθες το βράδυ αποχώρησε από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη ο βουλευτής Μιχάλης Χουρδάκης. Ήταν ένα βελούδινο διαζύγιο, με φιλοφρονήσεις και από τις δύο πλευρές. Επικοινώνησα μαζί του και τον ρώτησα εάν συζητάει με κάποιο κόμμα. Αρνήθηκε. Αν γίνει κάποιο βήμα θα γίνει στη συνέχεια, όπως μου είπε χαρακτηριστικά. Δεν είναι ανεπάγγελτος, είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, δεν αποκλείεται να μείνει και μόνο σε αυτά τα καθήκοντα. Οι δικές μου πληροφορίες όμως λένε ότι υπάρχουν συζητήσεις με το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού. ΠΑΣΟΚ, ΕΛ.Α.Σ και Πλεύση Ελευθερίας αποκλείονται. Στην Θεσσαλονίκη έντονα συζητείται ότι η και η βουλευτής Αρετή Παπαϊωάννου (μητέρα του Χουρδάκη) επίσης είναι κοντά με στελέχη της Καρυστιανού.

Με την Ραλλία

Η μόνη βουλευτής η οποία θα μείνει μέχρι το τέλους με τον Στέφανο Κασσελάκη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, είναι η Ραλλία Χρηστίδου. Έντονα κυκλοφορεί ότι βλέπει την έξοδο και η βουλευτής Γιώτα Πούλου. Την ενδιαφέρουν και οι αυτοδιοικητικές εκλογές όπως συζητείται. Ο Κασσελάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του γιατί ο ένας μετά τον άλλον τον αφήνουν. Ο ίδιος βέβαια το παλεύει. Αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

Ο Φεύγας

Εκνευρισμό στο Μαξίμου και την Πειραιώς προκάλεσε η δημοσιοποίηση της επιστολής που έστειλε στον πρωθυπουργό ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ Βασίλης Φεύγας. Πρότεινε την αναστολή της διαγραφής Σαμαρά για να σταλεί μήνυμα ενότητας χωρίς φράσεις που μπορεί να πληγώσουν, και εισηγήθηκε επίσης το πάγωμα του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Είχε πολιτικό κόστος για την Ν.Δ. αλλά ταυτόχρονα ήταν και μια μεταρρύθμιση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τον «άδειασε» χρησιμοποιώντας απαξιωτικές αναφορές. «Δεν αξιολογούμε την επιστολή ως σοβαρή κίνηση» δήλωσε. «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον προγραμματισμό της κυβέρνησης. Δεν είναι κάτι άξιο σχολιασμού. Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει μια επιστολή του κ. Φεύγα τη ΝΔ».

Το παρασκήνιο

Περίπου τα τρία τέταρτα της μακροσκελούς επιστολής του Φεύγα, αφορούν στην Αιτωλοακαρνανία και πως από μια υπανάπτυκτη περιοχή μπορεί να μετατραπεί σε αναπτυξιακό μοντέλο.

Ρώτησα αν κατεβαίνει υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία και μου απάντησαν θετικά. Έψαξα να δω εάν επιδιώκει μία ηρωική έξοδο ενδεχομένως με το βλέμμα στραμμένο στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Σαλμάς

Τοπικοί παράγοντες μου είπαν ότι αυτό που συζητείται στην Αιτωλοακαρνανία είναι ότι θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού εφόσον το προχωρήσει, ο Μάριος Σαλμάς που έχει διαγραφεί από την ΝΔ. Αν αλλάξει περιφέρεια, μπορεί να είναι υποψήφια η αδελφή του η Μαρία Σαλμά η οποία είναι αντιπεριφερειάρχης. Η εκλογική επιρροή του Αντώνη Σαμαρά στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφει σημαντικά ποσοστά. Μπορεί ο Φεύγας να σκέφτηκε ότι αν κατέβει απέναντι στο σαμαρικό μπλοκ, να μην έχει καμία τύχη. Ούτε και τώρα θεωρούν στην ΝΔ ότι έχει πολλές αξιώσεις με βάση τις μετρήσεις που έκαναν. Αυτά για σήμερα.

Τελευταίες ειδήσεις

Τα «απτά αποτελέσματα» και τα επιχειρήματα για εκλογές τον Ιούνιο 2027 το δίπολο αυξάνει την συσπείρωση ΝΔ – ΕΛ.ΑΣ rebranding και στις συνεδριάσεις των οργάνων του Τσίπρα, μετακόμισαν σε πολυτελές ξενοδοχείο σε αδιέξοδο ο Φάμελλος 6η η Ελπίδα νέες καταγγελίες Καρυστιανού χωρίς ονοματεπώνυμα και μια προειδοποίηση «ή ΕΜΕΙΣ ή αυτοί»
Ο Τσίπρας απάντησε στον Πολάκη όσα εκείνος ρωτούσε τον Φάμελλο το «άδειασμα» στα νέα στελέχη της ΕΛΑΣ που «φορολόγησαν» ό,τι πετάει ειλικρινά το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εάν ο Φάμελλος θα πάει στην ΔΕΘ; γιατί ο Αβραμόπουλος ζητάει την ακυρότητα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης αποκλειστικό: όλα τα επίμαχα σημεία του υπομνήματος που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο θέλει να προλάβει και την άρση ασυλίας οι δύο νίκες της Νίκης Κεραμέως
Καραμανλής, Σαμαράς, Παυλόπουλος, Βενιζέλος, Δένδιας και Άδωνις στο βιβλίο του Μιχάλη Σάλλα πονοκέφαλος το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του Αβραμόπουλου ενόχλησε το «δεν έχω να απολογηθώ σε κανένα κερατά» συνέδριο προαναγγέλλει η Καρυστιανού μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις Κοκοτσάκη, Παπανικολάου σενάριο για μια εκλογή τον Ιούνιο του 2027 και ότι βγάλει η κάλπη
Το «τεχνητό οφσάιντ» του Πιερρακάκη για τα κόκκινα δάνεια του νόμου Κατσέλη διακριτικές αποστάσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Μαξίμου από Αβραμόπουλο τι λέει ο Κασσελάκης για το «κύκνειο άσμα» μετά την συνέντευξη με τον Άδωνι Γεωργιάδη, στο κανάλι του στο YouTube νέα αναμέτρηση στον ΣΥΡΙΖΑ αύριο στην ΚΕ σε «απολογία» καλείται ο Φάμελλος
Τους αρχηγούς τους ξέρουμε, τα προγράμματα προσεχώς το κάρο πηγαίνει μπροστά από το άλογο δεν φταίνε οι φόροι στους σκαφάτους και τους πισινάτους, αλλά η παραφωνία της ΕΛ.Α.Σ υποψηφιότητες για τα ψηφοδέλτια στο κόμμα Τσίπρα που είναι στο τραπέζι το παρασκήνιο με Φάμελλο η αγωνία στελεχών της Καρυστιανού στη Θεσσαλονίκη γιατί παραπονούνται για τον Αυγερινό
Exit mobile version