Τετάρτη, 15 Μαΐ
21oC Αθήνα

21χρονος εκβίαζε 39χρονο μέσω facebook! Απειλούσε τον ίδιο και την οικογένειά του

21χρονος εκβίαζε 39χρονο μέσω facebook! Απειλούσε τον ίδιο και την οικογένειά του

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε 21χρονος μετά από καταγγελία 39χρονου ότι είχε δημιουργήσει 2 δικά του προφίλ στο facebook στα οποία είχαε ανεβάσει προσωπικά και δυσφημιστικά στοιχεία,  με προσωπικές φωτογραφίες του ιδίου και της οικογένειάς του.

Ο 39χρονος δήλωσε ακόμα στην αστυνομία ότι ο συλληφθείς επικοινωνούσε επανειλημμένα μαζί του, ζητώντας να του δώσει 1.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψει τα προφίλ και τις φωτογραφίες από το διαδίκτυο.

Σε μία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους, 39χρονος υποστηρίζει ότι τον απείλησε πως θα του απαγάγει τα παιδιά, ενώ χρησιμοποιούσε υβριστικές εκφράσεις για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Από την ψηφιακή έρευνα και προανάκριση, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 21χρονος, ενώ από την έρευνα που έγινε στον ίδιο και στο σπίτι του στην Κορινθία, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο, βρέθηκαν οι φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στο facebook.

Επιπλέον, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενες κλήσεις πραγματοποιήθηκαν από τον συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, ενώ ταυτοποιήθηκε και η διαχείριση των δύο προφίλ από τον συλληφθέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφαλονιά: Επ αυτοφώρω σύλληψη εμπρηστή – Τι ”βλέπει” η αστυνομία που συνεχίζει τις έρευνες!

Φαγοπότι με τα δικά μας λεφτά από συνδικαλιστικό σωματείο των ΕΛΤΑ

Ιωάννινα: Οι οδηγοί λεωφορείων ήταν και διακινητές ανθρώπινων ψυχών

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε