Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι

Αδίστακτοι φονιάδες βρίσκονται ελεύθεροι με τις ευθύνες πολλών. Σε χρονικό διάστημα 2,5 μηνών, έχουν σκοτώσει δύο ανθρώπους, σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις δεν έχουν διστάσει να πυροβολήσουν και να πετάξουν χειροβομβίδες εναντίον αστυνομικών, ενώ συμμετέχουν σε επικίνδυνες ένοπλες ληστείες.

Ο 36χρονος Μαριάν Κόλα, ο 25χρονος Έντισον Λίκα, ο 27χρονος Ιλίρ Κούπα, μαζί με δύο συνεργούς που συμμετείχαν στην πολεμική επίθεση εναντίον των φυλακών Τρικάλων βοηθώντας στην απόδραση, είναι σύμφωνα με την αστυνομία, οι δολοφόνοι του 37χρονου υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Δίστομο. Από την περασμένη Πέμπτη, δραπέτες και συνεργοί τους κινούνταν μεταξύ των νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας και στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, με σκοπό την… απόδραση «φίλων» τους από τις φυλακές Μαλανδρίνου ή Δομοκού, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Όλα ξεκινούν το Σάββατο 8 Ιουνίου, όταν οι δραπέτες αρπάζουν από την Ερατεινή ένα αυτοκίνητο μάρκας Βόλβο, του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Απόστολου Ανδρεουλάκου και μία Μερσεντές του πρώην διοικητή της ΔΕΗ Γιώργου Μπιρδημήρη. Τρεις μέρες αργότερα εντοπίζεται το δεύτερο αυτοκίνητο να κινείται με πέντε επιβάτες κοντά στο Λιβάδι Παρνασσού, καταδιώκεται αλλά χάνεται. Εντοπίζεται αργότερα καμμένο στην περιοχή, ενώ σε κοντινή απόσταση εντοπίζεται και το Βόλβο του πρώην υφυπουργού. Στο εσωτερικό του βρίσκονται 5,5 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, ένα πολεμικό Καλάσνικοφ, 700 σφαίρες, 50 μέτρα καλώδιο πυροδότησης και πυροκροτητές. Στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ανιχνεύεται γενετικό υλικό και αποτυπώματα των τριών δραπετών. Τις επόμενες μέρες τα ίχνη των δραπετών και των συνεργών τους εντοπίζονται στην περιοχή της Δαμάστας και στον Μπράλο. Μερικές ώρες πριν αιματηρή συμπλοκή στο Δίστομο καταγράφηκε ανταλλαγή πυροβολισμών στο Πολύδροσο και στο ύψος του παλιού Λεβέντη.

Στις 02:00 χθες τα ξημερώματα, αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν περιπολία στην Περιοχή της Δεσφίνας, ενημερώθηκαν για πέντε ύποπτα άτομα που κινούνται πεζή, με σακίδια, στην περιοχή του Διστόμου. Ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, με τρεις αστυνομικούς έφθασαν στο σημείο που τους είχε επισημανθεί. Την ώρα που στάθμευαν εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά τους, μέσα από διπλανό αλσύλλιο, πέντε άτομα που κρατούσαν πολεμικά καλάσνικοφ. Οι δράστες ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς, τους έριξαν στο έδαφος και τους κόλλησαν τις κάνες των όπλων στα κεφάλια τους. Άρπαξαν τα τρία αλεξίσφαιρα που φορούσαν, τρία πιστόλια, ένα πολεμικό τυφέκιο G3-A3, τα πορτοφόλια και τα κινητά τους τηλέφωνα. Παράλληλα έσπασαν και τους ασυρμάτους. Την ώρα που ετοιμάζονταν να διαφύγουν χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό όχημα μάρκας FORD FOCUS, χρώματος μπλε, έφθασε το δεύτερο αστυνομικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 37χρονος υπαρχιφύλακας και επέβαινε ένας ακόμη συνάδελφός του. Ένας από τους κακοποιούς άρχισε να πυροβολεί ακατάπαυτα με το πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον των δύο αστυνομικών. Μία από τις σφαίρες βρήκε τον άτυχο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία. Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο εξέπνευσε από ακατάσχετη αιμορραγία. Οι δράστες έφυγαν με το πρώτο αστυνομικό όχημα.

Από εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συμμετοχή ανδρών της ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, του ελικοπτέρου και των αστυνομικών σκύλων για τον εντοπισμό των δραστών. Έως αργά χθες το απόγευμα δεν είχε εντοπιστεί το αστυνομικό όχημα, ωστόσο νωρίτερα στα Αντίκυρα εντοπίστηκαν πορτοφόλια και κινητά των αστυνομικών, που είχαν αφαιρέσει οι δράστες.

Ο άτυχος αστυνομικός, ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος 8 μηνών στο τρίτο τους παιδί. Καταγόταν από το Μεσολόγγι και ζούσε στη Λιβαδειά τόπο καταγωγής της γυναίκας του. Τραγική σύμπτωση, την ίδια μέρα το 2009, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» είχε σκοτώσει τον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Νεκτάριο Σάββα. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μαζί με τη βαθιά οδύνη μου για τον θάνατο του αστυνομικού, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του. Θα ήθελα επίσης να τους διαβεβαιώσω ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από την Πολιτεία προκειμένου οι δολοφόνοι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσουν για τις ειδεχθείς πράξεις τους».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σε μία σκληρή ανακοίνωση επισημαίνει: «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για τη νέα αυτή τραγική εξέλιξη, καθώς ήρθε να υπενθυμίσει κατά τον πιο σκληρό και αδυσώπητο τρόπο τις βαρύτατες ευθύνες της πολιτείας και των

αρμοδίων εκείνων κυβερνητικών οργάνων, που έχουν μετατρέψει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο ‘είδος’ για πάσης φύσεως εγκληματίες. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει κρούσει προ πολλού τον κώδωνα του κινδύνου και αρνείται να αποδεχτεί μοιρολατρικά ότι στις παρούσες συνθήκες έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια θωράκισης του λειτουργήματος του Αστυνομικού και ότι το να δολοφονούνται αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, είναι απόρροια των φυσιολογικών επαγγελματικών κινδύνων και των συνθηκών εργασίας».

Διαβάστε επίσης:
Σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των κακοποιών που σκότωσαν τον αστυνομικό στο Δίστομο

Αυτός είναι ο αστυνομικός που δολοφόνησαν στο Δίστομο οι δραπέτες των Τρικάλων

Σκότωσαν αστυνομικό οι δραπέτες των Τρικάλων – Αιματηρή μάχη στο Δίστομο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε