Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αγριος τσακωμός Άκη – Προέδρου του δικαστηρίου! Αφήστε το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ κι ελάτε στο δια ταύτα! Άκης: Αέρας κοπανιστός οι κατηγορίες!

Αγριος τσακωμός Άκη – Προέδρου του δικαστηρίου! Αφήστε το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ κι ελάτε στο δια ταύτα! Άκης: Αέρας κοπανιστός οι κατηγορίες!

– Δεύτερη ημέρα απολογίας του Άκη Τσοχατζόπουλου
– “Πες την αλήθεια” του φωνάζει συνεχώς ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας
– Προσωπικές σημειώσεις τα όσα βρέθηκαν στο ημερολόγιό του
– Όλοι οι διάλογοι – Έβγαλαν έξω από την αίθουσα τον συνήγορο του Ακη Τσοχατζόπουλου!

Δεν πλήττουν καθόλου όσοι παρακολουθούν από το πρώτο λεπτό την απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σήμερα, δεύτερη ημέρα της απολογίας του, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, ανέβασε τους τόνους και ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του δικαστηρίου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

“Αφήστε το μυθιστόρημα του ΠΑΣΟΚ, την βραδιά των Ιμίων και τις κυβερνήσεις της δεκαετίας του ’90 και ελάτε στο δια ταύτα: τις τις off shore και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είπε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης.

Αυτό δεν πτόησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Είπε ότι ουδέποτε πήρε ανταλλάγματα για τις συμβάσεις των ένοπλων δυνάμεων, η διαδικασία άλλωστε μέσα από τα όργανα και το ΚΥΣΕΑ είναι αδιάβλητη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε κανέναν.

«Αέρας κοπανιστός οι κατηγορίες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η εξέλιξη της υπόθεσης των υποβρυχίων, με πρωταγωνιστές τους πέντε υπουργούς που τον διαδέχθηκαν και παρέμεναν ως το 2010 υπουργοί άμυνας.

Ταυτόχρονα ως υποβολέας ακούγεται από την αίθουσα ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας να λέει κάθε τρείς και λίγο: “πες την αλήθεια!”

Ωστόσο, σα να μην ακούει τίποτα ο κ. Τσοχατζόπουλος συνεχίζει να λέει αυτά που θέλει τονίζοντας ότι κάποιοι με πολύ θράσος του κόλλησαν την ετικέτα ιδιοκτήτη και μετόχου off shore, χωρίς να έχει απολύτως καμία σχέση.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε τον ισχυρισμό του οτι δεν αγόρασε ο ίδιος μετοχές της ΙΑΝΟΣ, αλλά ότι μεσολάβησε προκειμένου ο συγκατηγορούμενός του, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου κ. Καρατζάς, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις, να “διευκολυνθεί μέσω εταιρείας στην Ελβετία”.

Οι διάλογοι

– Πρόεδρος: Να ξεκινήσουμε απο τα ακίνητα…

– Τσοχατζόπουλος: Μου έστησαν υπόθεση ότι δήθεν υπήρξε ξέπλυμα με την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

‘Οπως ισχυρίστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας Νόμπιλις απέκτησε το επίμαχο ακίνητο, δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία και αγόρασε το νεοκλασικό με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Είπε επίσης ότι το ακίνητο, τού το συνέστησε ,αρχικά προς ενοικίαση η συγκατηγορούμενή του, λογίστρια, Φρόσω Λαμπροπούλου.
Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και πάλι στην “επικοινωνιακή καταιγίδα” που έζησαν με τη σύζυγο του μετά την αγορά του επίμαχου ακινήτου. Οπως είπε “υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια”.

Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι οταν ο πρόεδρος έθεσε ερωτήσεις στον κ. Τσοχατζόπουλο για όσα περιλαμβάνονται στις χειρογραφες σημειώσεις του που κατασχέθηκαν στο γραφείο του. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος φανερά εκνευρισμένος αρνήθηκε να μιλήσει για τις σημειώσεις. Ο πρόεδρος τον ρώτησε αν -όπως φαίνεται σε πολλά χειρόγραφα- υπάρχει οικονομική συναλλαγή με τον συγκατηγορουμενο του Γιάννη Σμπώκο.
Ο πρώην υπουργός απάντησε οτι ολα αυτά συνιστούν προσωπικά του δεδομένα και τόνισε οτι δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

-Πρόεδρος: Έχετε οικονομικές διάφορες με τον Σμπωκο;
-Τσοχατζόπουλος: ‘Οχι, απολύτως καμία. ‘Ηταν επι χρόνια συνεργάτης μου και έλαβε θέσεις με προσωπική του ευθύνη.
-Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε αυτές τις σημειώσεις;
-Τσοχατζόπουλος: Συνήθιζα να γράφω σημειώματα καθαρά προσωπικά.
-Πρόεδρος: Εκφράζεστε με συνθηματικά; με κωδικούς;
-Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως… Δεν λέμε ο “ψηλός” , ο “κοντός”…
-Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο Βοσκός;
-Τσοχατζόπουλος: Πού να θυμάμαι; Είχα ενα φίλο Σέρβο τον Bosco… Σε αυτά τα θέματα δεν μπαίνω σε συζητήσεις. Δεν πρόκειται να συνεχίσω την κουβέντα.

Σε ερώτηση του προέδρου αν μετανιώνει για κάτι, ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε πως έκανε λάθος που αγόρασε το σπίτι στην Ακρόπολη και πως θεωρεί πλέον, “ότι οπουδήποτε αλλού να έπαιρνα δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα”.
‘Οταν ο πρόεδρος ρώτησε τον κ. Τσοχατζόπουλο πως του φαίνεται η ενδεχόμενη έκδοση του Κύπριου πρώην υπουργού Ντίνου Μιχαηλίδη στην Ελλάδα, ο κατηγορούμενος απάντησε :

“εμένα δεν με εντυπωσιάζει, δεν ξέρω αν εντυπωσιάζει εσας. Εγώ τον γνωρίζω, ήταν υπουργός, είχα συνεργασία και καλές σχέσεις με τις κυβερνήσεις της Κύπρου. Τα υπόλοιπα είναι αυτά που λέει ο Ζήγρας. Θα τον πιστέψετε;”

Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων της εισαγγελέως δημιουργήθηκε επεισόδιο με αφορμή την αναφορά της σε “αμαρτωλά χρήματα”. Ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γ.Παγορόπουλος, άρχισε να φωνάζει ότι το “δικαστήριο έχει λάβει απόφαση”.
Ο πρόεδρος φωνάζοντας κάλεσε τους αστυνομικούς να “συνοδεύσουν έξω μέχρι να ηρεμήσει τον συνήγορο”.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς η υπεράσπιση έκανε λόγο για “εκδίωξη και αποβολή” συνηγόρου.

Η διαδικασία διεκόπη για λίγο ώστε να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απολογία Άκη: Ξεχείλιζε αλαζονεία! Χλεύασε Αβραμόπουλο – Τα έβαλε με τους δικαστές – Όλα ήταν σκευωρία του Γιώργου Παπανδρέου για να με εξοντώσει

Δεν έχει καταλάβει τίποτα! Άκης από τα παλιά στην απολογία του! Μου την έστησαν άνθρωποι του Γ. Παπανδρέου

Χαμογελαστός και σε τρυφερό τετ – α – τετ με τη Β. Σταμάτη ο Άκης για την απολογία του – ΦΩΤΟ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε