Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η απολογία τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Αναβλήθηκε η απολογία τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Για τις 11 Ιανουαρίου πήρε αναβολή η απολογία των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Η απολογία τους είχε αρχικά προγραμματιστεί για αύριο, ωστόσο οι ανακρίτριες ζήτησαν την αναβολή, καθώς εις βάρος των τριών βουλευτών προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία από τις έρευνες που διενεργήθηκαν χθες, Πέμπτη, στα σπίτια τους από την αντιτρομοκρατική.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του, έξω από το εφετείο, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Χρόνια πολλά στον αρχηγό, Νίκο Μιχαλολιάκο, που ξεφτίλισε το πολιτικό σύστημα και τους διεθνείς τοκογλύφους”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζει την απόφαση της αναβολής μια “κίνηση πανικού” που όμως σημειώνουν εντάσσεται στην “πιο άθλια σκευωρία στα χρονικά της νεωτέρας Ελλάδος”.

“Σε μία ακόμη κίνηση πανικού προχωρά το καθεστώς μετά τις χθεσινές εφόδους σε οικίες βουλευτών και την τρομοκρατία εις βάρος εγκύων και δίχρονων παιδιών. Σήμερα, μία μόλις ημέρα πριν απολογηθούν οι βουλευτές Γερμενής, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας, οι ίδιες οι ανακρίτριες ζήτησαν αναβολή”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.


“Εξ όσων γνωρίζουμε την αναβολή συνηθίζεται να τη ζητά ο κατηγορούμενος και όχι ο δικαστής. Εδώ όμως μιλάμε για την πιο άθλια σκευωρία στα χρονικά της νεωτέρας Ελλάδος. Από το πρωί της Τετάρτης δημοσιογραφικοί κύκλοι διέρρεαν την πληροφορία ότι θα ζητηθεί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην απολογηθούν το Σάββατο, γιατί στην δικογραφία θα προστεθούν κάποιες απομαγνωτοφωνημένες συνομιλίες. Τελικά η αναβολή ζητήθηκε γιατί θυμήθηκαν εσπευσμένα το υλικό από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν προ… διμήνου από οικίες βουλευτών”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Φοβερή σύμπτωση μόλις μία ημέρα πριν τις απολογίες, θυμήθηκαν ότι υπάρχει και αυτό το υλικό, που ασφαλώς και δεν πρόκειται για κάτι μεμπτό, αλλά για τα προσωπικά αρχεία των ιδιοκτητών των εν λόγω υπολογιστών”.

Έξω από το Εφετείο, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 15 μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία φώναζαν συνθήματα για το κόμμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση και άνοδος της Χρυσής Αυγής

Οι χρυσαυγίτες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής

Τι βρήκε η Αντιτρομοκρατική στα σπίτια των βουλευτών της Χρύσης Αυγής

Έρευνες στα σπίτια τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Κατασχέθηκε σφαίρα – Ηλιόπουλος: Πέταξαν τη γυναίκα μου έξω! Κασιδιάρης: Θα δώσουμε απάντηση

Εισβολή της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Μπούκουρα, Γερμενή, Ηλιόπουλου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε