Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του Η. Κασιδιάρη

Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του Η. Κασιδιάρη

Αύριο συζητείται στο δικαστικό συμβούλιο η άρση των περιοριστικών όρων που ο ίδιος έχει ζητήσει.

Στη Βουλή θα διαβιβαστεί η δικογραφία κατά του Ηλία Κασιδιάρη, για την εμπλοκή του σε επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επίθεση είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από τη “Γιορτή Νεολαίας” της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που επρόκειτο να δικαστεί σήμερα για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, αδικήματα που αφορούν τους πέντε αγνώστους που χτύπησαν τον καθηγητή, έχει υποβάλει αίτημα για άρση της ασυλίας του, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, η Βουλή αποφασίζει και για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από βουλευτές σε περιόδους προ της εκλογής τους.

Σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής αναφέρεται απο ο ίδιος ο Η. Κασιδιάρης από τις 12 Ιουλίου “έχει καταθέσει αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας προς τον πρόεδρο της βουλής, ενώ εν συνεχεία κατέθεσε ανάλογο αίτημα και προς την Εισαγγελία”.

Ωστόσο, την Τρίτη θα συζητηθεί στο δικαστικό συμβούλιο η άρση των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί, αίτημα που έχει υποβάλλει ο ίδιος στο Συμβούλιο Εφετών. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της εισαγγελέως είναι να μην αρθούν οι περιοριστικοί όροι.

Διαβάστε

Κασιδιάρης σε ΣΥΡΙΖΑ: Nα μετονομαστείτε σε ΠΑΣΟΚ (ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛIΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ)

Πήρε αναβολή για τις 11/6 η δίκη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε