Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αναβολή στη δίκη της συζύγου και του αδερφού του Γ. Γιακουμάτου

Αναβολή στη δίκη της συζύγου και του αδερφού του Γ. Γιακουμάτου

Στις 11 Φεβρουαρίου θα γίνει η δίκη της Ελένης Θεοδώρου και του Δημήτρη Γιακουμάτου, της συζύγου και του αδερφού του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, που συνελήφθησαν χθες για χρέη στο Δημόσιο.

Η υπεράσπιση ζήτησε αναβολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι για να δικαστούν.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για έωλες συλλήψεις, που δεν έπρεπε να γίνουν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ μίλησε και για αξιωματικούς της οικονομικής αστυνομίας πως πίεσαν μάρτυρες για να τους αναγκάσουν να συνδέσουν τον Γεράσιμο Γιακουμάτο με την υπόθεση.

“Κάποιοι αξιωματικοί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επηρεάζονται στα ανακριτικά τους καθήκοντα αλλά θέλουν να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις”, δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Ελένη Θεοδώρου και ο αδερφός του, Δημήτρης Γιακουμάτος συνελήφθησαν από την οικονομική αστυνομία μετά από έλεγχο στον οίκο ευγηρίας που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό και από τον οποίο διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Ο Δημήτρης Γιακουμάτος είναι διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης και η κα Θεοδώρου πρόεδρος.

Τα χρέη για τα οποία έγινε η σύλληψη ανέρχονται σε σχεδόν 20.000€ και αφορούν στον οίκο ευγηρίας “Άγιος Χαράλαμπος”, που διατηρεί η οικογένεια στο Νέο Ψυχικό

Σε βάρος των δυο, καθώς και των δύο εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης τους, που επίσης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικάζονται στο αυτόφωρο η σύζυγος και ο αδερφός του Γ. Γιακουμάτου

Εξοργισμένος ο Γιακουμάτος: Εμένα ήθελαν, θα δείτε τι θα πάθουν!

Διώξεις στη σύζυγο και τον αδελφό του Γιακουμάτου – Μιλούν για show

Συνέλαβαν τον αδερφό και τη σύζυγο του Γιακουμάτου για χρέη στο Δημόσιο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε