Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Από Ελβετία μέχρι Βενεζουέλα ψάχνουν το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα – Ο Δ. Κοντομηνάς έτοιμος να βάλει ενέχυρο τον Alpha για τα δάνεια του ΤΤ

Από Ελβετία μέχρι Βενεζουέλα ψάχνουν το ζεύγος Γριβέα-Βάτσικα – Ο Δ. Κοντομηνάς έτοιμος να βάλει ενέχυρο τον Alpha για τα δάνεια του ΤΤ

 – Οι Βρετανοί αστυνομικοί δεν έχουν εντοπίσει ίχνος από τον επιχειρηματία Κυριάκο Γριβέα
 Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει εντοπίσει ούτε τα κινητά Γριβέα και Βάτσικα
– Σήμερα κρίνεται η προφυλάκιση ή όχι του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά
 Ο κ. Κοντομηνάς εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική

Σε Ελβετία, Βέλγιο ακόμη και… Βενεζουέλα αναζητούνται τα ίχνη του ζεύγους Γριβέα και Βάτσικα. Οι ελληνικές διωκτικές αρχές στο πλαίσιο της αστυνομικής συνεργασίας, έχουν ενημερωθεί από τις αντίστοιχες βρετανικές, πως οι έρευνες για τον εντοπισμό του καταζητούμενου ζευγαριού δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Το ζευγάρι ως γνωστόν, τα δύο τελευταία χρόνια έχει μετοικήσει στη Γηραιά Αλβιόνα διατηρώντας από εκεί τον έλεγχο των επιχειρήσεών τους. Οι βρετανοί αστυνομικοί έχουν αναζητήσει τον Κυριάκο Γριβέα και την Αναστασία Βάτσικα σε όλα τα σημεία που φαίνεται να κινούνταν όλο αυτό το διάστημα παραμονής τους εκεί, χωρίς όμως να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος τους.

Οι έλληνες αστυνομικοί έχουν χάσει σημαντικό πλεονέκτημα, εξαιτίας της διαρροής των συλλήψεων, η οποία φαίνεται πως ήταν απόρροια της κόντρας μεταξύ αστυνομίας και δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Δεν ήταν εφικτός ο έγκαιρος εντοπισμός των αριθμών των κινητών τηλεφώνων τους και οι άλλοι τρόποι επικοινωνίας του ζευγαριού.

Ακόμη και σήμερα, αν οι αστυνομικοί τους εξακριβώσουν, είναι εξαιρετικά λιγοστές οι πιθανότητες να εξακολουθούν να ισχύουν.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας για το πού μπορεί να βρίσκεται το ζευγάρι κάνουν λόγο η μία για Ελβετία και η δεύτερη για Βέλγιο. Από τις εκεί αρμόδιες αστυνομικές αρχές έχει ήδη ζητηθεί ένταση των ερευνών αναζήτηση τους, ενώ υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή, που προς το παρόν συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες.

Να βρίσκεται δηλαδή το ζευγάρι στη Βενεζουέλα, μιας από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που δεν έχει υπογράψει συνθήκες διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, τα πρωτόκολλα της Ιντερπόλ δηλαδή, με την προοπτική να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο μέχρι αφενός το θέμα του ΤΤ να περάσει σε κατώτερα στρώματα της επικαιρότητας ή μέχρι εκμηδενισμού, ώστε να προγραμματίσουν την επάνοδο τους στην Ευρώπη.

Αυτό βέβαια λέγεται και με κάποια διάθεση αιχμής προς τη δικαιοσύνη, καθώς η είδηση για την έκδοση των ενταλμάτων βγήκε πριν ακόμη αυτά εκδοθούν.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς προτίθεται να βάλει ως ενέχυρο των δανείων τον Alpha

Τις μετοχές του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA προτίθεται να ενεχυριάσει προς εξασφάλιση και εξυπηρέτηση των δανείων από το ΤΤ για τα οποία ελέγχεται από την Δικαιοσύνη ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, που αύριο κρίνεται η ποινική του μεταχείριση μετά τη διαφωνία για το ζήτημα της προσωρινής κράτησης ανάμεσα στον ανακριτή και την Εισαγγελέα, έχει ήδη χορηγήσει δικαίωμα εγγραφής «εμπράγματων βαρών» σε περιουσιακά του στοιχεία, στις τράπεζες που χειρίζονται τα δάνεια του ΤΤ.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει στο πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή της υπόθεσης ότι προς απόδειξη της ειλικρινούς πρόθεσής του να καλυφθούν επαρκώς τα δάνεια και να εξυπηρετηθούν στο σύνολό τους, προχώρησε στην χορήγηση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς τις τράπεζες-διαδόχους του ΤΤ, με το οποίο τους δίδει την εξουσία να εγγράψουν πρόσθετα εμπράγματα βάρη σε ελεύθερα ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 7 εκ. ευρώ.

Τονίζει επίσης πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει και ενέχυρο τις μετοχές του στον Alpha αξίας άνω των 46 εκ. ευρώ, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο επιχειρηματίας απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι:

Για όλα τα δάνεια που έλαβαν από το ΤΤ οι εταιρείες του ομίλου του δόθηκαν επαρκείς εγγυήσεις (εμπράγματες και προσωπικές) με τα δεδομένα του χρόνου που χορηγήθηκαν τα δάνεια. Η έγκριση των δανείων έγινε από τα αρμόδια όργανα του ΤΤ με τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες. Επισημαίνει επίσης ο κατηγορούμενος πως ο ίδιος δεν είχε αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή ή επιρροή στις εσωτερικές διαδικασίες της Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ψάχνει τρόπους να εκδοθεί άμεσα στην Ελλάδα ο Φιλιππίδης – Προσέλαβε Τούρκο δικηγόρο για να επισπεύσει τη διαδικασία έκδοσης

Ο ανοιχτοχέρης κύριος Φιλιππίδης: Έδωσε 300 εκατ. δάνεια σε ένα χρόνο

Διαφώνησαν ανακριτής και εισαγγελέας για την τύχη Κοντομηνά – Θα αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο – Εγγύηση μαμούθ 5 εκατ. πρότεινε ο ανακριτής

100 σελίδες το υπόμνημα Κοντομηνά – “Εγώ απλώς αιτήθηκα τα δάνεια και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενέκρινε”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε