Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Άρειος Πάγος και ΣΔΟΕ σφίγγουν τον κλοιό για τη Χρυσή Αυγή

Άρειος Πάγος και ΣΔΟΕ σφίγγουν τον κλοιό για τη Χρυσή Αυγή

Μετά την κατεπείγουσα έρευνα που ξεκινά ο Άρειος Πάγος για να διαπιστωθεί αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, η… θηλιά για το κόμμα σφίγγει, αφού έρχεται και έλεγχος στα οικονομικά του από το ΣΔΟΕ, μετά από αίτημα της κυβέρνησης.

Ο έλεγχος, όπως γράφει το capital.gr, θα επικεντρωθεί στις πηγές χρηματοδότησης του κόμματος, αλλά και τις δαπάνες λόγω των πληροφοριών για καταβολή άτυπης μισθοδοσίας σε οπαδούς και μέλη του κόμματος.

Τους ελέγχους θα κάνει η υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων του σώματος, η οποία έχει αναλάβει τον έλεγχο όλων των πολιτικά «ευαίσθητων» υποθέσεων των τελευταίων ετών, όπως αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ θα παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα για να αξιολογηθούν τα ευρήματά του και όπου προκύψουν ενδείξεις για αξιόποινες πράξεις, τα στοιχεία θα σταλούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Κατεπείγουσα έρευνα από τον Άρειο Πάγο

Σε ανώτατο επίπεδο περνά η έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, αφού με παρέμβασή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των 32 δικογραφιών που έχει αποστείλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και αφορούν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η προκαταρκτική εξέταση ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη, ο οποίος θα ενεργήσει ταχύτατη ανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν, εκτός των άλλων αδικημάτων, έχει συσταθεί εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα.
Ο κ. Βουρλιώτης, θα υποβάλει στο τέλος αιτιολογημένο πόρισμα.

Η κα. Κοτζαμάνη ζήτησε από τον αντιεισαγγελέα να καταθέσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το πόρισμά του ώστε στη συνέχεια οι 32 δικογραφίες να γίνουν μια και να γίνει μία έρευνα για τα περιστατικά. Στόχος να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά να διερευνηθεί αν συντρέχει λόγος να ασκηθούν διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων ή κατά παντός υπευθύνου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά τις αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή – Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης

Τα μάζεψαν κι έφυγαν οι Χρυσαυγίτες – Λουκέτο στα γραφεία της οργάνωσης στην Ιεράπετρα

Φόβοι μη λιντσάρουν τον Ρουπακιά στις φυλακές – Αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ. στο NewsIt: Θέλουμε ισχυρά στοιχεία για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης

Ποια είναι η αστυνομικός που συνέλαβε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα

Εντολή Αβραμόπουλου στον Α/ΓΕΕΘΑ – “Ψάξε τυχόν εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΧΑ”

Επίθεση από χρυσαυγίτες κατήγγειλε η Φ. Πιπιλή

Πέφτει αλλά δεν καταποντίζεται η Χρυσή Αυγή – Δημοσκόπηση μετά τη δολοφονία Φύσσα

Τα σκοτεινά μυστικά της Χρυσής Αυγής – 3.000 “στρατιώτες” έτοιμοι για όλα – “Ο αρχηγός ξέρει τα πάντα”

Κόβουν τη χρηματοδότηση στη Χρυσή Αυγή – “Δεν την έχουμε ανάγκη” απαντά με ανακοίνωσή της

Προσαγωγές στο Μεσολόγγι για τις “τζούφιες” μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Μαρτυρία-σοκ: “Χτυπούσαν τον Παύλο πριν τον μαχαιρώσουν”

Χρυσή Αυγή και Ένοπλες Δυνάμεις: “Και τώρα τι κάνουμε”; Η ηγεσία σε αμηχανία

Ο κρυφός στρατός της Χρυσής Αυγής – Τρομακτικές περιγραφές για τη δομή και την εκπαίδευση των μελών της

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε