Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Αρχίζει αύριο η δίκη Τσοχατζόπουλου

Αρχίζει αύριο η δίκη Τσοχατζόπουλου

Στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών κάθονται τη Δευτέρα ο Ακης Τσοχατζόπουλος κι άλλα 18 άτομα, πρώην συνεργάτες του και μέλη της οικογένειάς του.

Αρχίζει αύριο στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου κι άλλων 18 ατόμων που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες που σχετίζονται με ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή της Κυριακής, είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που κάθεται στο εδώλιο μετά από 23 χρόνια και η δίκη του σηματοδοτεί και την αλλαγή πλεύσης στην αντιμετώπιση των ποινικών ευθυνών πολιτικών.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που δρομολόγησε τη δίκη, χαρακτηρίζει οργανωμένο το σχέδιο δωροδοκιών του πρώην υπουργού που συστήθηκε με επιμέλεια απο τα τέλη της δεκαετίας του 1990, για τη ροή εκατομμυρίων ευρώ του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου είναι δίκη “εγγράφων” και όχι μαρτυρικών καταθέσεων και αναμένεται να κρατήσει καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην υπουργού, ο Ακης Τσοχατζόπουλος θα επιχειρήσει να προσδώσει πολιτική χροιά στην υπεράσπισή του και για άλλη μια φορά θα επικαλεστεί τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Διαβάστε

Εξώδικα Τζοχατζόπουλου σε Παπανδρέου, Βενιζέλο και Σημίτη

Παπανδρέου, Σημίτη, Λαλιώτη, Πάγκαλο ”δίνει” ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από τη φυλακή

Οργή για τις νέες αποκαλύψεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο – Βρέθηκαν και “πάγωσαν” 10 εκατ. φράγκα στην Ελβετία που συνδέονται με το όνομά του

Τσοχατζόπουλος: Με βαλίτσες και “χέρι με χέρι” η διακίνηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

Ένταλμα σύλληψης και για την αδελφή της πρώην συζύγου Άκη Τσοχατζόπουλου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε