Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

DNA του Χριστόδουλου Ξηρού στη βόμβα που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας – Ταυτοποιήθηκε με υλικό από το αυτοκίνητο διαφυγής του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη

DNA του Χριστόδουλου Ξηρού στη βόμβα που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας – Ταυτοποιήθηκε με υλικό από το αυτοκίνητο διαφυγής του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη

– Μια μέρα μετά την προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον Χριστόδουλο Ξηρό
– Το DNA του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη βρέθηκε στα υπολείμματα του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας
– Το ίδιο γενετικό υλικό είχε βρεθεί στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Ξηρός για να διαφύγει τον περασμένο Ιανουάριο
– Φωτογραφίες από τον εκρηκτικό μηχανισμό και το βιβλίο όπου τον είχαν κρύψει οι τρομοκράτες

Τη συνεργασία της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά η ανακάλυψη γενετικού υλικού στα υπολείμματα της βόμβας που εστάλη στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, ενέργεια για την οποία οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη με προκήρυξή τους.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Αστυνομία, στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που οι τρομοκράτες είχαν κρύψει σε βιβλίο και έστειλαν ταχυδρομικώς στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, βρέθηκε DNA του δραπέτη εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Το γενετικό υλικό που βρέθηκε στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό της Ιτέας ταυτίστηκε, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, με DNA που είχε βρει η Αντιτρομοκρατική σε αντικείμενα που είχαν κατασχεθεί από το αυτοκίνητο που ο Χριστόδουλος Ξηρός χρησιμοποίησε για να κατέβει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο πριν εξαφανιστεί.

Ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη είχε πάρει εννεαήμερη άδεια τον περασμένο Ιανουάριο για να επισκεφτεί τους γονείς του αλλά μια μέρα πριν λήξει, εξαφανίστηκε και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από χθες, όταν η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς έστειλε την προκήρυξη με την οποία ανέλαβε την ευθύνη για το παγιδευμένο δέμα στο Α.Τ. Ιτέας, η Αντιτρομοκρατική είχε εκφράσει την εκτίμηση πως ο Χριστόδουλος Ξηρός θα αναλάμβανε ρόλο συντονιστή.

Στο μεταξύ, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας και από θαύμα δεν εξεράγγη προκαλώντας θύματα.










Ο εκρηκτικός μηχανισμός κρυβόταν μέσα στον ύποπτο φάκελο και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Αποτελούνταν από μισό κιλό περίπου εκρηκτική ύλη, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά.

Ο φάκελος, μέσα στον οποίο είχε αποσταλεί ο μηχανισμός, έφερε εξωτερικά, ως αποστολέα, την ένδειξη «Μ.Κ.Ο. Αρχιεπισκοπή» και παραλήπτη το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίδες και καρφιά στο φάκελο με τα εκρηκτικά που έστειλαν στο Α.Τ. Ιτέας

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στο Α.Τ. Ιτέας! Αστυνομικός άνοιξε τον φάκελο και είδε τα εκρηκτικά!

Η Αστυνομία εντόπισε τους τρομοκράτες που ανήκαν στην ομάδα υποστήριξης από το χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε