Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δικηγόρος Άκη κατά Ζήγρα: Σε ένα βράδυ από Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος!

Δικηγόρος Άκη κατά Ζήγρα: Σε ένα βράδυ από Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος!

Οι συμπτώσεις και οι συγκυρίες κάνουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο να φαίνεται ένοχος είπε ο δικηγόρος του πρώην υπουργού κατά την αγόρευσή του, σήμερα, στο δικαστήριο.

Με την αγόρευση του συνηγόρου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδα Κοτσαλή, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού και των συγκατηγορούμενών του για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις μίζες από τα εξοπλιστικά.

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι αθώος λόγω βάσιμων αμφιβολιών», είπε ο κ. Κοτσαλής, που διαπίστωσε «συμπτώσεις και συγκυρίες» στην υπόθεση, οι οποίες κάνουν τον πελάτη του να μοιάζει ένοχος. Μίλησε επίσης για «τεκμηριωμένη αμφιβολία».

Ο Ιωάννης Παγορόπουλος, επίσης συνήγορος Τσοχατζόπουλου, ζήτησε να αγορεύσει «τελευταίος των τελευταίων» εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και το αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο

Και κάλεσε τους δικαστές να μην καταδικάσουν τον πρώην υπουργό μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα! «Η απόφαση του δικαστηρίου σας θα είναι μια καλή απάντηση στη γερμανική Δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι η απόφασή σας δεν θα βρίσκεται σε εξάρτηση με τη συναισθηματική αποφόρτιση του κόσμου. Μια τυχόν καταδίκη, λόγω και της δύσκολης οικονομικής, κοινωνικής συγκυρίας ίσως να ικανοποιούσε…», είπε.

Παράλληλα, όπως γράφει Το Βήμα, στο στόχαστρό του βρέθηκε ο Νίκος Ζήγρας, ξάδερφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο άνθρωπος που έχει «κάψει» τον πρώην υπουργό. Τον κατηγόρησε πως σε μια νύχτα… αλλαξοπίστησε.

«Λυπάμαι ιδιαίτερα για αυτό που θα πω, αλλά το καλοκαίρι του 2012, εν μια νυκτί, ο κ. Ζήγρας έκανε στροφή 180 μοιρών και από Σαούλ έγινε Απόστολος Παύλος. Προβιβάστηκε βήμα-βήμα σε πρωταγωνιστή, σε σημείο που ερωτάται: Το βεβαιώνει ο Ζήγρας;», είπε.

Δεν «ξέχασε» να επιτεθεί στο δικαστήριο για τη μη κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ. «Ήταν επιβεβλημένη η κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ 100%», είπε και πρόσθεσε πως «ζητήσαμε να έρθει το ΚΥΣΕΑ, όχι για να γίνει διάχυση της ευθύνης, αλλά για να φωτιστεί η υπόθεση των υποβρυχίων».
«Χωρίς το ΚΥΣΕΑ έχουμε μια αφυδατωμένη αποδεικτική διαδικασία, με δευτεροκλασάτους και τριτοκλασάτους μάρτυρες, και βεβαίως με τα προσωπικά σημειώματα» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «ισχνή ποινική αλήθεια».

Ο καθηγητής επέμεινε ότι πρόκειται για προσωπικά στοιχεία του Α. Τσοχατζόπουλου, δίκην «διαλόγου με τον εαυτό του», θύμισε ότι στο ίδιο οίκημα συστεγαζόταν ο Ν. Ζήγρας, αλλά και ότι έχει γίνει διάρρηξη στο χρηματοκιβώτιο του γραφείου του πρώην υπουργού.

Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου μίλησε για στοχοποίηση του πελάτη του και ενορχηστρωμένη προσπάθεια από τους εισαγγελείς και την πολιτική αγωγή να αναδείξουν την «εγκληματική προσωπικότητάς» του, ενώ κατήγγειλε δικονομικές «ακροβασίες».

«Ζήσαμε προσωπικές επιθέσεις, απαξιωτικές φράσεις, πράγματα ονειδιστικά, που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση» τόνισε ο κ. Κοτσαλής, επισημαίνοντας ότι «γυρίσαμε στην εποχή του Lombroso, και στη θεωρία του εγκληματία ανθρώπου».

Ο συνήγορος Τσοχατζόπουλου στάθηκε στη συμβολή του πρώην στην αποθεραπεία Ζήγρα από λευχαιμία, χάρη στη στενή συγγενική τους σχέση

Έκανε μάλιστα λόγο για «απαράδεκτη αναφορά» της συνήγορου του Δημοσίου και τη σύγκριση της στάσης που τήρησε απέναντι στη σύζυγο και στην κόρη του ο πρώην υπουργός. «Έδειξε όντως μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύζυγό του», τόνισε ο συνήγορος, «δεδομένου ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση της υγείας της, και πόσο επισφαλής ήταν, από παλιά. Υπάρχει άλλωστε και ένα επτάχρονο παιδί».

Οι… μύθοι της υπόθεσης

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Άκη Τσοχατζόπουλο «υπάρχουν δύο μύθοι σε αυτή την ιστορία, ο πρώτος είναι το “παλάτι”, το διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 180 τετραγωνικών μέτρων, με εμφάνιση καλού αστικού σπιτιού, τίποτε εκτός αυτού του πλαισίου. Ελάχιστοι μάλιστα γνωρίζουν ότι δεν ανήκει στον Τσοχατζοπουλο ολόκληρο το οίκημα.

Ο δεύτερος μύθος συγκροτήθηκε από το γερμανικό κατηγορητήριο, με διασπορά όντως του ονόματός του πρώην υπουργού. Αυτό το κατηγορητήριο έγινε σημαία στη Βουλή, στο πόρισμά της, και ακολούθως στο παραπεμπτικό βούλευμα. Δεν έγινε η αναγκαία πρωτογενής έρευνα που θα έδινε και άλλο φως στην υπόθεση» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας «ατεκμηρίωτη» τη σύνδεση του πρώην υπουργού με τη γερμανική δικογραφία.

«Όταν μου τηλεφώνησε να μου πει για τη σύλληψη, νόμιζα πως ήταν φάρσα»

«Η όλη δράση εστιάζεται στην περίοδο που ήταν ΥΕΘΑ. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος όμως ήταν επί σειρά ετών πρωταγωνιστής της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Κανείς δεν παρατήρησε το παραμικρό; Τι συνέβαινε; Ομερτά είχε πέσει;» σημείωσε ο κ. Κοτσαλής.
Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν κλήθηκε να καταθέσει ο Γιάννης Μπέλτσιος; (σ.σ. πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου)».

«Ύποπτος φυγής ο Άκης; Ήταν σε κλοιό»

Ο κ. Κοτσαλής άφησε αιχμές για τη διαδικασία που έφερε τον Α. Τσοχατζόπουλο στο εδώλιο. «Υπάρχει ένα πρώτο μυστήριο, όταν προωθήθηκε η δικογραφία στα χέρια του 13ου ανακριτή» είπε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του, γράφει Το Βήμα. «Εκείνος διαφώνησε γιατί δεν υπήρχε παραγγελία και η δικογραφία επεστράφη στην Εισαγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

«Όταν ήλθε η ώρα της σύλληψης, και ενώ περιμέναμε να απολογηθεί, ο Άκης Τσοχατζόπουλος μου τηλεφώνησε για να μου το πει, πίστεψα ότι ήταν φάρσα» πρόσθεσε, και αναφερόμενος στην προφυλάκιση είπε: «Τι ύποπτος φυγής, […] είχαν δεσμευθεί το διαβατήριό του, οι λογαριασμοί του. Ήταν σε κλοιό».

Με πυρήνα μάλιστα το κατηγορητήριο, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού προσκόμισε στο δικαστήριο ιδιωτική γνωμοδότηση βάσει της οποίας «δεν αποδεικνύεται καμία ανάμειξη του κ. Τσοχατζόπουλου σε παράνομες πληρωμές».

Ο ίδιος στάθηκε και σε δεύτερη νομική αξιολόγηση, αυτή τη φορά ως προς την απόφαση του γερμανικού πλημμελειοδικείου, που παρά τα σημαντικά κενά – προβλήματά της, έγινε «σημαία για τα ελληνικά ΜΜΕ».

Επανήλθε στο θέμα της παραγραφής τονίζοντας: «Δικάζεται έλλην πολίτης για πράξη που έχει παραγραφεί. Δεν είναι υπερασπιστικός ισχυρισμός, είναι ο νόμος. Αν δεν μας αρέσει, να τον αλλάξουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καυγάς στη δίκη Τσοχατζόπουλου! “Ικετεύει για τη Βίκυ Σταμάτη και ούτε μισή φορά δεν κάνει το ίδιο για το παιδί του” – Ακης: “Σα δεν ντρέπεστε!”

Τσοχατζόπουλος στην πολιτική αγωγή: “Να με αποκαλείτε υπουργό! Δεν είμαστε φιλαράκια!”

Αποθεώθηκε ο δεύτερος εισαγγελέας στην δίκη Τσοχατζόπουλου – Πρότεινε να εγκλειστεί δια βίου στην φυλακή ο πρώην υπουργός

Εισαγγελέας: “Ο Άκης πήρε τόσες μίζες που έχασε τον λογαριασμό!” – “Ο παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας είναι προκλητικός και αλαζόνας!”

Καταπέλτης η εισαγγελέας! “Ο Σμπώκος ήταν ο βοσκός που φυλούσε τα χρήματα του Άκη!” – Φωνές από Τσοχατζόπουλο!

Καταπέλτης η εισαγγελέας για την Βίκυ Σταμάτη – Ήξερε τα πάντα – Δεν θα της επιστραφεί ποτέ το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

“Ο Άκης έπαιρνε μίζες και τις έκανε σπίτια” – Καταπέλτης η εισαγγελέας κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου

Βόμβα στη δίκη Τσοχατζόπουλου! Λαμπροπούλου: Με πίεσαν να αλλάξω την απολογία μου – Άκης: Συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ – Ζήγρας σε Άκη: Ομολόγησε!

Άκης: αφήστε ελεύθερη τη Βίκυ

Καίει τον Άκη η κατάθεση του ιδιοκτήτη του “Ιανός”

Βίκυ Σταμάτη: Είμαι μαχητής του φωτός! Το παιδί μου τιμωρείται για το όνομά του! Ποιος φυλακίστηκε για καναπέδες, κρόσια και κουρτίνες;

Σμπώκος: «Σεισμοί, φωτιές, εξοπλισμοί, είν’ όλη η ζωή μου. Δε θέλω χάρη από εσάς, ζητώ δικαίωση μου»

Ζήγρας: Άκουσα κάποιον στη φυλακή να λέει ότι φοβάται μην σπάσει η Λαμπροπούλου! Άκης: Ανυπόστατα ψεύδη!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε