Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δολοφονία Αρχιμανδρίτη στο Γέρακα: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για το άγριο έγκλημα του 47χρονου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου την περασμένη Δευτέρα στο διαμέρισμα του στην περιοχή του Γέρακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων που ερεύνησαν το διαμέρισμα για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών, μέχρι στιγμής έχουν διαπιστώσει πως ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του άτυχου Αρχιμανδρίτη, φορούσαν γάντια, τουλάχιστον την στιγμή που έκοβαν το νήμα της ζωής του 47χρονου ιερέα.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ από τα αντικείμενα που έχουν στο ερευνητικό τους πεδίο δεν έχουν καταφέρει να “βγάλουν”, γενετικό υλικό που δεν ταυτοποιείται με αυτό του άτυχου ιερέα.

Άλλωστε τα αποτσίγαρα, αλλά και τα αποφάγια που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα, από την εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε πως, είχαν χρησιμοποιηθεί και καταναλωθεί από το ίδιο το θύμα.
Πάντως, και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, φαίνεται πως ο δράστης ή οι δράστες πήγαν στοχευμένα στο σπίτι του Αρχιμανδρίτη, ο οποίος και τους άνοιξε την πόρτα, προφανώς ανυποψίαστος για το κακό που θα συνέβαινε στην συνέχεια.

Άλλωστε και όπως έχουν καταθέσει οι γείτονες αλλά και οι γνωστοί του θύματος, ο ιερέας ήταν ένας άνθρωπος φιλεύσπλαχνος και το σπίτι του ήταν πάντα ανοιχτό, όχι μόνο στους φίλους του και τους γείτονες, αλλά ακόμα και σε ανθρώπους που είχαν την ανάγκη του και δεν τον γνώριζαν: “…χριστιανοί είναι όλοι και χρήζουν βοηθείας”, έλεγε χαρακτηριστικά στο κύκλο του ο φιλεύσπλαχνος Αρχιμανδρίτης.

Όσον αφορά στην στόχευση του Αρχιμανδρίτη από τους κακοποιούς, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρέπει να είχαν πληροφορίες για τα αντικείμενα που θα βρουν στο διαμέρισμα του Γέρακα, καθώς η έρευνα που έχουν κάνει μέσα στο σπίτι, είναι επίσης στοχευμένη και έχουν αρπάξει εγκόλπια, χρυσούς σταυρούς, αλλά και αντικείμενα αξίας, ακόμα και πετραχήλια ενώ άρπαξαν ακόμα και τα χρήματα από το πορτοφόλι του θύματος: “…άφησαν μόνο κάτι μανικετόκουμπα, σε μια θήκη τα οποία βέβαια ήταν ευτελούς αξίας. Μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε τίποτε πολύτιμο που να μην το άρπαξαν ακόμα και πετραχήλια με χρυσοκλωστή”, λέει με νόημα στο “Newsit.gr”, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε