Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εισαγγελέας σε Άκη: Τα λεφτά τα έδινες για λεύκανση στον Σμπώκο

Εισαγγελέας σε Άκη: Τα λεφτά τα έδινες για λεύκανση στον Σμπώκο

Με έντονες λογομαχίες και διαξιφισμούς έκλεισε άλλη μία διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο βασικός κατηγορούμενος στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς «συγκρούστηκε» έντονα με την Έδρα αλλά και με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής με αφορμή την ανάγνωση χειρόγραφων σημειώσεών του, ενώ κατήγγειλε για ακόμη μία φορά «συναλλαγές με συγκατηγορουμένους του» για να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη.

Η έκρηξη του κ. Τσοχατζόπουλου προς τη συνήγορο πολιτικής αγωγής αφορούσε σημείωμα που αναγνώστηκε στο οποίο περιλαμβάνονταν το όνομα «Μιλτιάδης» και ονόματα δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος».

– Πολιτική αγωγή: Είναι σημαντικό αυτό το στοιχείο γιατί αναφέρεται στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαιωάννου.

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Ποιος υπουργός; Μιλτιάδης λέει… Ποιος το λέει αυτό; Εσύ λες υπουργός. (Σ.σ. στρεφόμενος προς την Έδρα): Με δική σας ευθύνη κύριε πρόεδρε, βλέπετε τι γίνεται…

– Πρόεδρος: Αν αναγνωρίζετε ότι είναι δική σας η γραφή. Είναι δικά σας;

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Είναι σκέψεις. Έχω γράψει εγώ, έχει γράψει άλλος.

– Πολιτική αγωγή: Αναφέρονται πρόσωπα που είναι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί.

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Και λοιπόν;

– Πρόεδρος: Θα διαβάσουμε αυτά που πρέπει στο δικαστήριο.

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Τα διαβάζετε όλα όμως, κύριε πρόεδρε…

-Πολιτική αγωγή: Αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα.

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει, κυρία μου; Το τυχαίο χαρτί του δρόμου. Προσπαθούν να κάνουν και εικασίες…

Σε ερώτηση της τακτικής εισαγγελέως για την ερμηνεία χειρόγραφης σημείωσης που αναφέρει «δεν φαίνεται ευθεία ανάμειξη Βluebell και ΤΟR», ο πρώην υπουργός φανερά εκνευρισμένος απάντησε: «Είναι κάποια σημειώματα που βρέθηκαν στο γραφείο μου. Έρχονταν σημειώματα από διάφορες πηγές. Μα είναι δυνατόν; Τι μου λέτε; Το 2004, επειδή δεν τα ξέρετε, ταλαιπωρηθήκαμε με την υπόθεση των ΤΟR για δύο χρόνια. Υπήρξαν παράλληλα κουβέντες, συζητήσεις και δημοσιεύματα για δήθεν μίζες που δεν είχαν καμία σχέση με μας. Καλοθελητές έστησαν το σενάριο. Μπλέχτηκε από τον Τύπο η Bluebell. Μιλούσαμε για διακινήσεις χρημάτων μέσω εταιρειών και όχι σε πρόσωπα… Ο άνθρωπος που το έγραψε λέει ότι δεν βρήκε σχέση».

– Τακτική εισαγγελέας: Στο έγγραφο ζητάτε βοήθεια για να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Αυτές είναι προτάσεις συνεργατών που γίνονται σε ένα γραφείο. Είναι παράνομο αυτό; Εσείς φαντάζεστε κάτι και θέλετε να το αποδείξω…

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ψεύτικες και ότι κάποιοι έστησαν ένα «δρόμο διπολικό» από τον οποίο θα πρέπει να φύγει το δικαστήριο.

Σε τοποθέτησή του ο αναπληρωτής εισαγγελέας αναφέρθηκε σε «αγωνιώδη προσπάθεια» του κ. Τσοχατζόπουλου, βάσει χειρόγραφων που αναγνώστηκαν, για μπλοκάρισμα λογαριασμών στο εξωτερικό αλλά και σε συνεχή αιτήματά του προς τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Σμπώκο «με παρακλήσεις και απειλές για επιστροφή χρημάτων». Όπως είπε ο εισαγγελέας «εγώ παρατηρώ ότι τα χρήματα τα είχε δώσει για “λεύκανση” στον κύριο Σμπώκο».

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Βιάστηκαν όσοι έβγαλαν συμπεράσματα από την ανάγνωση των εγγράφων. Από χαρτιά, τυχαία κείμενα, που κανένας δεν ξέρει από πού προέρχονται. Οι κατηγορίες είναι έωλες και συκοφαντικές για εμένα. Αυτά που επικαλεστήκατε δεν αποδεικνύονται. Επομένως, κύριοι, όσοι βγάλατε συμπεράσματα, να τα πάρετε πίσω και να ζητήσετε συγγνώμη.

– Πολιτική Αγωγή: Σας οφείλει τελικά λεφτά ο κ. Σμπώκος; Δεν μας είπατε…

– Ά. Τσοχατζόπουλος: Κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί έχουν εξελιχθεί σε διώκτες κεφαλών…

– Πρόεδρος: Τα ντοκουμέντα που διαβάστηκαν κάτι άλλο είπαν.

Η τακτική εισαγγελέας κάλεσε τον κατηγορούμενο, αν έχει στοιχεία για παράνομες ενέργειες δικαστικών, να τα καταγγείλει. Ο πρώην υπουργός απάντησε ότι δικαστικοί λειτουργοί έκαναν συναλλαγή με κρατουμένους για την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου – Πρόεδρος σε Άκη: Κάτσε κάτω!

Αποκαλυπτικοί διάλογοι στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου – Καταζητούνται πρώην κύπριος υπουργός και ο γιος του για τις μίζες

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Άγριος καυγάς για τα ημερολόγια του Άκη

Πρόστιμο 613.000 ευρώ στον Τσοχατζόπουλο για αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε