Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Έκανε τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ και τα ‘παιρνε από καταστηματάρχες

Έκανε τον υπάλληλο του ΣΔΟΕ και τα ‘παιρνε από καταστηματάρχες

Συνελήφθη 69χρονος που εξαπατούσε συστηματικά καταστηματάρχες, στους οποίους εμφανιζόταν ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο συλληφθείς απαιτούσε να του καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να «τακτοποιήσει» δήθεν καταγγελίες που είχαν περιέλθει στην «υπηρεσία του» σε βάρος των καταστημάτων. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 69χρονος συμμετείχε σε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις απόσπασης χρημάτων κυρίως από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η αστυνομία αναζητά ακόμα ένα άτομο, που θεωρείται συνεργός του συλληφθέντα.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της αντιποίησης, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, και της απάτης, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία. Ο 69χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, όταν ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι άγνωστο άτομο, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες «συστήθηκε» ως υπάλληλος του ΣΔΟΕ και της ζήτησε να καταθέσει με τραπεζική εντολή το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, για να «τακτοποιήσει» δήθεν καταγγελία σχετικά με το κατάστημά της.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, το προφίλ, τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης που ακολουθούσε, εντοπίστηκε ο δράστης, ως το πρόσωπο που εμφανιζόταν με στοιχεία ταυτότητας υπαρκτού υπάλληλου του ΣΔΟΕ, καθώς και το τραπεζικό υποκατάστημα που χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές του, στην Καλλιθέα –όπου και συνελήφθη αφού πρώτα είχε παραλάβει τα χρήματα, τα οποία είχε καταθέσει η καταστηματάρχης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 69χρονος μαζί με άλλο ένα άτομο, για το οποίο εκκρεμούν πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ακριβώς τρόπο κατάφεραν, από τον περασμένο Μάιο, να εξαπατήσουν άλλους δυο καταστηματάρχες. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη «καφέ» στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 600 ευρώ και έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου, επίσης στην Αθήνα, από τον οποίο απέσπασαν 750 ευρώ, ενώ σε άλλη περίπτωση, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αττική, δεν ενέδωσε στην απαίτησή τους.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι στο ΣΔΟΕ εκκρεμούσαν σε βάρος του συλληφθέντα υποθέσεις εξαπάτησης άλλων τεσσάρων επιχειρηματιών, από τους οποίους ζήτησε με τον ίδιο τρόπο να του δώσουν χρηματικά ποσά, για να μην πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα καταστήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπάει στα δύο το ΣΔΟΕ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέοι οι τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ για το… “φακελάκι”

Απολογούνται την Παρασκευή τα στελέχη του ΣΔΟΕ που ζητούσαν φακελάκι 25.000 ευρώ

Εξοργιστικές κομπίνες ακόμα και στο ΣΔΟΕ – Τρία “κεφάλια” στη Θεσσαλονίκη εκβίαζαν αθώο επιχειρηματία για να μην του “κόψουν” βαρύ πρόστιμο

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε