Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελεύθεροι με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Ελεύθεροι με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Στην ειδική εφέτη ανακρίτρια Μερόπη Πουλάκη Κυριακίδου απολογήθηκαν την Τρίτη ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες.

Μετά την απολογία τους, η ανακρίτρια αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με εγγύηση, η οποία ορίστηκε στις 100.000€ για τον Γιάννο Παπαντωνίου και στις 50.000€ για τη σύζυγό του.

Το ζεύγος Παπαντωνίου απολογήθηκε για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”, η μία εκ των οποίων του έτους 2010, διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορά χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που διατηρούσε η κα Κουράκου στην τράπεζα HSBC και εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ», ποσό το οποίο δεν είχε δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο πρώην υπουργός έχει υποστηρίξει πως δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού και ότι ο επίμαχος λογαριασμός ήταν περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του, από τον προηγούμενο γάμο της, που είχε ανοιχθεί για τις σπουδές των δύο γιών της.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο λογαριασμός δημιουργήθηκε το 2000, εν αγνοία του, και ότι τα εν λόγω χρήματα επέστρεψαν το 2010 στην Ελλάδα, οπότε και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

Σημειώνεται ότι, για τη μη δήλωση του επίμαχου ποσού στη δήλωση του έτους 2008 το ζεύγος Παπαντωνίου είναι αντιμέτωπο με κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος και μετά τις απολογίες τους πριν ένα χρόνο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ στον υπόχρεο πρώην υπουργό και 20.000 ευρώ στην κ. Κουράκου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα στο Εφετείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώπιον του ανακριτή ο Παπαντωνίου για τα πόθεν έσχες

Στον ανακριτή η σύζυγος του Παπαντωνίου για το 1,3 εκατ. ευρώ – Είπε ναι στο άνοιγμα του λογαριασμού

Παπαντωνίου: Συκοφάντης ο Ζήγρας, έχει την λογική μιζαδόρου

Ο Ζήγρας “καίει” τον Γιάννο Παπαντωνίου – “Ο άνθρωπος που γνώριζε τα πάντα για τις μίζες και τους εξοπλισμούς δήθεν αυτοκτόνησε”

Ο Παπαντωνίου απαντά στον Τραγάκη για τις “δεμένες από το 2005 μίζες”

Νέα ποινική δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου για ανακριβές πόθεν έσχες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε