Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές – Η απόφαση για τις τρεις διαδηλώτριες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Χαλκιδικής, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ανακριτής και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ, επιπλέον, στον έναν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 8.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες (θείος και ανιψιός) από την Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, κατηγορούνται ότι συνέδραμαν υποστηρικτικά στους δράστες της επίθεσης, κλείνοντας με κομμένους κορμούς δέντρων τους δρόμους γύρω από το εργοτάξιο για την αποτροπή ενδεχόμενης καταδίωξης. Η εμπλοκή τους στην υπόθεση βασίστηκε στην καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων, χωρίς όμως να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Απολογούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, από τους οποίους ήδη έχουν προφυλακιστεί δύο.

Σήμερα επρόκειτο να απολογηθεί ένας ακόμη κατηγορούμενος, κάτοικος Ιερισσού Χαλκιδικής, ο οποίος όμως πήρε προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη.

Η απόφαση για τις τρεις διαδηλώτριες

Σε φυλάκιση 6 μηνών και 20 ημερών, επτά μηνών και 10 ημερών και επτά μηνών αντίστοιχα, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου οι τρεις γυναίκες, που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που έγιναν, πριν από λίγες ημέρες, με αστυνομικούς στο δάσος των Σκουριών.

Όπως διαβάζουμε στο ThessToday, οι τρεις γυναίκες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθερες.
Σε δηλώσεις του στο Thesstoday o συνήγορος των τριών γυναικών Β.Τζημούρτος τόνισε ότι “κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, καταρρίφθηκαν όλες οι βασικές κατηγορίες όπως η αντίσταση και εκτίμησε ότι στο εφετείο θα υπάρξει η πλήρης δικαίωση των κατηγορουμένων”.

Διαβάστε ακόμα:

Δικάζονται σήμερα οι τρεις γυναίκες για τα επεισόδια στις Σκουριές – Απολογούνται δύο για την επίθεση στην “Ελληνικός Χρυσός”

Διαμαρτυρία Αστυνομικών για τις Σκουριές

Διάλογο με την κοινωνία για την μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική ξεκινά ο Δήμος Αριστοτέλη

Χαλκιδική: Αναβρασμός στις Σκουριές για τη δίκη των τριών γυναικών!

Χαλκιδική: Δικάζονται στο Αυτόφωρο οι τρεις διαδηλώτριες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε