Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς

Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς

Με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5.000 ευρώ ανακριτής και εισαγγελέας που χειρίζονται την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο το Κώστα Σακκά.

Ο Σακκάς συνελήφθη ξανά πριν από μερικές μέρες γιατί τα αποτυπώματά του βρέθηκαν σε σακούλα με υπολείμματα βομβών που είχε πεταχτεί από γιάφκα της οργάνωσης στο Χαλάνδρι.

Οδηγήθηκε στον εφέτη ειδικό ανακριτή υποθέσεων τρομοκρατίας για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με επιστολή του φυλακισμένου για τη συμμετοχή του στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμου Τσάκαλου, ο Σακκάς δεν είχε καμία σχέση με την οργάνωση και το αποτύπωμά του βρέθηκε στη σακούλα εξαιτίας της συγκατοίκησής τους.

Εκτός από την εγγύηση των 5.000 ο Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους που ίσχυαν από την προηγούμενη φορά: απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα ή από το νομό Αττικής. Πρέπει να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, να δηλώσει τον τόπο κατοικίας και να κοιμάται υποχρεωτικά εκεί και να μην έχει καμία επαφή και επικοινωνία με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της «Συνωμοσία».

Σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος, επαναλαμβάνει ότι αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και τονίζει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο Κ. Σακκάς υπογραμμίζει ακόμη ότι τα επίμαχα δακτυλικά αποτυπώματα που τον έφεραν και πάλι ενώπιον του ανακριτή αφορούν ευρήματα σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος τα οποία ανακαλύφθηκαν πέντε χρόνια μετά τις κατασχέσεις από το επίμαχο διαμέρισμα. Τέλος αναφέρει ότι έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η υπόθεση εκκρεμεί.

Ο Κώστας Σακκάς είχε μείνει προφυλακισμένος επί 31 μήνες και μετά από πολυήμερη απεργία πείνας το περασμένο καλοκαίρι, είχε αντικατασταθεί η κράτησή του με τους προαναφερόμενους περιοριστικούς όρους και επιπλέον, χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Πριν λίγες ημέρες ο Σακκάς συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου γιατί διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του, υπόθεση για την οποία αθωώθηκε.
Ωστόσο κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε από τον εισαγγελέα έφεση υπέρ του νόμου και έτσι η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Χαιρετίσματα” στον Χ. Ξηρό από τους Πυρήνες

“Αθωώνει” τον Σακκά ο Τσάκαλος για τους Πυρήνες της Φωτιάς

Σακκάς: Επεισόδιο 3.228 – Έφεση κατά της αθώωσής του από την Εισαγγελία

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Κώστα Σακκά – Αποτυπώματά του βρέθηκαν σε υπολείμματα βομβών στη γιάφκα του Χαλανδρίου

Έφεση κατά της αθώωσης του Κώστα Σακκά

Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς – Αθωώθηκε στο αυτόφωρο

Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς – Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους για την αποφυλάκισή του

Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς – Έκανε απεργία πείνας εδώ και 37 μέρες

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε