Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Eμπλοκή υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών στoν εκβιασμό ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων;

Eμπλοκή υπαλλήλων του υπ. Οικονομικών στoν εκβιασμό ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων;

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας με έδρα το Σύνταγμα έχει καταγγείλει πως της ζήτησαν 500.000 ευρώ μίζα για να μεσολαβήσουν ώστε να της επιστραφεί ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.Οι εμπλεκόμενοι από το ΣΔΟΕ έκαναν κατάσχεση 16 κιλών χρυσού για να πείσουν την επιχειρηματία να πληρώσει.Ήδη έχουν συλληφθεί ο προϊστάμενος τμήματος ειδικών φόρων του ΣΔΟΕ, δύο δικηγόροι, ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης.

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση εκβιασμού 38χρονης ιδιοκτήτριας εταιρείας εμπορίας πολύτιμων μετάλλων με έδρα το Σύνταγμα.
Μάλιστα όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή προκύπτουν ενδείξεις εμπλοκής και υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 8 Νοεμβρίου η επιχειρηματίας είχε καταγγείλει πως της ζήτησαν 500.000 ευρώ μίζα για να πάρει μεσολαβήσουν ώστε να της επιστροφή ΦΠΑ ύψους 3,8 εκατ.ευρώ.
”Τα χρήματα αυτά προοριζόταν για υπάλληλο ή υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (…) για τον υπάλληλο που θα προωθούσε τον φάκελο στον υπουργό (…) τα χρήματα έπρεπε να τα δώσω μέσα σε μαύρες σακούλες. Έχω γίνει δέκτης απειλών ότι επίκειται έλεγχος της επιχείρησής μου από το ΣΔΟΕ, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη κάθε πιθανότητα επιστροφής ΦΠΑ”.

Διαβάστε τώρα πως περιγράφει η ίδια τον έλεγχο από κλιμάκιο υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.
”Γύρω στις 9.30 π.μ. προσήλθε στο γραφείο μου τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ για έλεγχο. Περίπου στις 12 το μεσημέρι λάβαμε συγχαρητήρια από τους υπαλλήλους του κλιμακίου, πλην όμως στη συνέχεια άρχισαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με συναδέλφους τους, έπειτα από τις οποίες άρχισαν επισημάνσεις για παρανομίες που διαπιστώνονταν. Στις 2 μ.μ. μας είπαν ότι υπήρχε πρόβλημα, διότι είχαμε διακινήσει περίπου 500 κιλά ασήμι και 168 κιλά χρυσό χωρίς παραστατικά. Τελικά, περί ώρα 7.30 – 8 μ.μ. ήρθε στην επιχείρηση ο προϊστάμενος των υπολοίπων (σ.σ. αναφέρεται στον κατηγορούμενο υπάλληλο του ΣΔΟΕ), που απαίτησε απ’ αυτούς να τελειώνουν τον έλεγχο και να μου κατασχέσουν 16 κιλά χρυσού”.

Σύμφωνα με την κατάθεση της τα χρήματα μου είπε ότι προορίζονται για τον… (σ.σ. αναφέρει το όνομα του κατηγορούμενου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ) και έναν ακόμα ανώτερό του.

Από συνομιλία που έχει καταγραφεί προκύπτει πως ο κατηγορούμενος δικηγόρος την προέτρεψε να δώσει τα 500.000 ευρώ ώστε ”θα έχεις την προστασία της υπηρεσίας, θα σου φέρνουν τους τζίρους που θέλεις ή παραπάνω τζίρους με έλεγχο και χωρίς κανένα πρόβλημα”.

Μάλιστα ο τμηματάρχης του ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε και ένα συνθηματικό ”δύο ημέρες προθεσμία”, που θα σήμανε πως όλα ήταν κανονισμένα!

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε