Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Επιμένει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βρείτε τον Ξηρό! (VIDEO)

Επιμένει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Βρείτε τον Ξηρό! (VIDEO)

«Zητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στη φυλακή» επανέλαβε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ελληνικής καταγωγής, Τζένιφερ Ψάκι.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά για την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ψάκι ανέφερε ότι «ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους.

Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στη φυλακή», όπως είπε.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας και συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση αυτών που χρησιμοποιούν βία για την επίτευξη των στόχων τους».

Η κα Ψάκι υπογράμμισε επίσης ότι η «17 Νοέμβρη» συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο οργανώσεων που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί τρομοκρατικές, στις 8 Οκτωβρίου του 1997. Και «παραμένει σ’ αυτό τον κατάλογο».

Σύμφωνα με την ίδια, η αμερικανική πλευρά βρίσκεται σε «διαρκή επαφή» με τις ελληνικές αρχές για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, με σκοπό τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τέλος, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις ξένου δημοσιογράφου γύρω από τη συγκεκριμένη αναφορά του ελληνικού νομικού πλαισίου, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται σε κάποιον καταδικασμένο κρατούμενο σε ισόβια να βγαίνει έξω με άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καυγάς δύο υπουργείων για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού

Πολιτικός “πολεμος” μετά τη βόμβα Τατσόπουλου στον ΣΚΑΪ: Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωποι που βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες της 17Ν

Ξεφάντωσαν Ξηρός και Πυρήνες στον Κορυδαλλό – Έγινε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι – Σε διαθεσιμότητα ο αρχιφύλακας των φυλακών και όσοι είχαν βάρδια

O Aθανασίου απαντά στα καρφιά του Δένδια: Η ΕΛΑΣ είχε ενημερωθεί για τη άδεια του Ξηρού

Η μεγάλη γκάφα της Όλγας Τρέμη με το …μπαγλαμαδάκι του Χριστόδουλου Ξηρού!

Φεύγουν και δεν γυρίζουν ποτέ οι αδειούχοι κρατούμενοι; Πόσοι “μιμήθηκαν” τον Ξηρό

Η πενθήμερη άδεια των… έξι ημερών του Χριστόδουλου Ξηρού – Οι πέντε όροι: ποιους μπορούσε να βλέπει, πότε έπρεπε να γυρίσει στη φυλακή – Τα έγγραφα

“Το ΄σκασε ο φονιάς των Τούρκων” – Τι λένε οι Τούρκοι για τον Ξηρό

Σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ο Χριστόδουλος Ξηρός εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ. – Τον είδαν τελευταία φορά την Κυριακή το πρωί – Ποιος τον βοήθησε να αποδράσει

Ντ. Μπακογιάννη: Φοβάμαι για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε