Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στο Πέραμα – ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ καταγγέλουν την Χρυσή Αυγή

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης
Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ένα από τα 9 θύματα της επίθεσης ΦΩΤΟ 902

– ΓΑΔΑ: Στείλαμε χθες βράδυ 38 αστυνομικούς αλλά οι δράστες της επίθεσης είχαν διαφύγει
– Μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων υπέβαλλαν τα θύματα της επίθεσης στο Πέραμα
– ΚΚΕ: “Ανάμεσα στους χρυσαυγίτες, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι με κράνη και άλλοι με μπλούζες, ήταν οι επικεφαλής τους, γνωστοί φασίστες και τραμπούκοι του Περάματος, Πανταζής και Καστρινός”
Χρυσή Αυγή: “Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα”
– Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στις 6 στο Πέραμα
ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρηση της αστυνομίας στο Πέραμα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης τα ξημερώματα εναντίον μελών του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση.

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρης Πουλικόγιαννης λίγο μετά την επίθεση ΦΩΤΟ 902

Το σημείο όπου έγινε η επίθεση

Τα θύματα της επίθεσης υπέβαλλαν μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων προσώπων τους οποίους και κατονομάζουν ως δράστες της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί έκαναν κατ’ οίκον έρευνα στα σπίτια τριών ατόμων αλλά και στις τρείς περιπτώσεις δεν βρήκαν κανέναν και οι οικείοι τους δήλωσαν ότι έχουν να τους δουν από χθες το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Προηγήθηκε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής με ανακοινώσεις, ενώ στο πλευρό του ΚΚΕ στέκονται με ανακοινώσεις τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του κατήγγειλε και την αστυνομία για ολιγωρία. Το ίδιο κατήγγειλαν και θύματα της επίθεσης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.

Η ΓΑΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του ΚΚΕ. Όπως τονίζει, δεν ανταποκρίνονται  στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών, σχετικά με το περιστατικό επίθεσης και τραυματισμού μελών του Κ.Κ.Ε., τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Πέραμα Αττικής.

Η ΓΑΔΑ, παραθέτει αναλυτικά τα όσα έγιναν λέγοντας ότι:

“η πρώτη ενημέρωση του κέντρου της Άμεσης Δράσης για το περιστατικό έγινε τηλεφωνικά την 00:08:17 ώρα σήμερα. Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου και συγκεκριμένα την 00:10:57 ώρα, το δεύτερο την 00:12:07 ώρα και το τρίτο την 00:12:09.
Ακολούθως την 00:12:19 ώρα κατέφθασε η πρώτη ομάδα ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων, ενώ στη συνέχεια, διαδοχικά και μέχρι την 00:29:52 ώρα είχαν φτάσει συνολικά στο σημείο εννιά (9) περιπολικά τάξης και ασφάλειας και δύο (2) ομάδες ΔΙΑΣ των δέκα ατόμων η κάθε μια, δηλαδή συνολικά πάνω από τριάντα οκτώ (38) αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας καταλήγει υποστηρίζοντας ότι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, “οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ

“Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας.
Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης.
Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να απαντήσουν με μια φωνή χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.
Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόλεμος ανακοινώσεων Χρυσής Αυγής – ΚΚΕ για την επίθεση στο Πέραμα!

Επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ με ρόπαλα με καρφιά και καδρόνια στο Πέραμα! – Εννέα τραυματίες

Επίθεση σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής

Θερμοπύλες: Η απάντηση της Χρυσής Αυγής για την τελετή που πραγματοποίησε

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε