Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Ετοίμαζαν τρομοκρατικά “αντίποινα” για τις συλλήψεις του Βελβεντού

Ετοίμαζαν τρομοκρατικά “αντίποινα” για τις συλλήψεις του Βελβεντού

Μία γυναίκα, που κατάφερε να ξεφύγει από την καφετέρια της Ν. Φιλαδέλφειας και ένας ακόμη άνδρας διαφεύγουν τη σύλληψη, και αποτελούν τα υπόλοιπα μέλη της «σύνθεσης» της… νέας Συνωμοσίας. Αυτό υποστηρίζουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι οι πέντε συλληφθέντες βρίσκονταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο τρομοκρατικής ενέργειας ή ληστρικής επιδρομής και αναζητούν αγωνιωδώς μία ακόμη… γιάφκα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ταυτοποίησης που παρουσιάστηκαν χθες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, παρουσία του αρχηγού του σώματος και του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τουλάχιστον τρεις από τους πέντε συλληφθέντες εμφανίζονται να σχετίζονται με αρκετές ενέργειες που αποδίδονται στη «νέα» Συνωμοσία αλλά και σε μεμονωμένες ένοπλες ληστείες.

Στον 40χρονο αποδίδεται από τους αστυνομικούς, ρόλος «κλειδί» στην καθοδήγηση της «νέας γενιάς», ωστόσο τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί δεν το αποδεικνύουν προς το παρόν. Σε ερώτηση αν ο Δ.Χ, είχε σχέσεις ή επαφές με τον 35χρονο αντιεξουσιαστή, που φαίνεται να κατείχε το οπλοστάσιο που είχε βρεθεί στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου στα Εξάρχεια, οι αστυνομικοί απέφυγαν να απαντήσουν. Στις 11 Φεβρουαρίου 2011, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Διεύθυνσης… Αλλοδαπών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε στην κατοχή του δύο πιστόλια, ένα σιδηρολοστό, ένα καπνογόνο, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και κουκούλα.

Ο Δ.Χ ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες των επεισοδίων του Πολυτεχνείου το 1995, ενώ στις 27 Ιουλίου 2007 είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επίθεση στο πάρκινγκ του καζίνο της Πάρνηθας, οπότε η Αστυνομία είχε προσαγάγει συνολικά 27 άτομα. Ανάμεσα στους τότε συλληφθέντες ήταν και μετέπειτα κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων» αλλά και τη ληστεία στο Βελβεντό.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ θέλουν κάποιους από τους πρόσφατα συλληφθέντες και την αναζητούμενη γυναίκα να έχουν συμμετάσχει στην αιματηρή ληστεία της Πάρου, στις βομβιστικές επιθέσεις στο Mall και στο σπίτι του εφοπλιστή Π. Τσάκου στην Ακρόπολη, αλλά και σε τουλάχιστον 10 ένοπλες ληστείες σε Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλία.

Γενετικό υλικό του 31χρονου Γ.Σ, ταυτοποιήθηκε με κηλίδες αίματος που είχαν βρεθεί κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στην ΑΤΕ Φιλώτα Φλώρινας.Είχε τραυματιστεί όταν έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία της τράπεζας. Η συγκεκριμένη ληστεία αποδόθηκε στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», οπότε σε βάρος του ο Εφέτης ειδικός ανακριτής Δ. Μόκκας αναμένεται να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για την συμμετοχή του στη δράση της οργάνωσης. Γενετικό υλικό του ταυτοποιείται και στη ληστεία που είχαν διαπράξει δύο άτομα, στις 22 Δεκεμβρίου 2011στο υποκατάστημα της ΑΤΕ στον Πυργετό Λάρισας, απ’ όπου οι δράστες είχαν αποσπάσει 48.000 ευρώ. Ο 31χρονος εργαζόταν σε εταιρεία ενοικίασης ιατρικού εξοπλισμού και μένει στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια ελέγχου στις 14 Μαρτίου 2012, τον είχαν συλλάβει για παράνομη οπλοκατοχή (ένα μαχαίρι) και κατοχή μικροποσότητας χασίς.

Ο 30χρονος κατάγεται από τα Χανιά, και είχε συλληφθεί το 2007 για ληστεία σούπερ μάρκετ στην περιοχή, ενώ το 2008 είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη. Γενετικό υλικό του ταυτοποιείται στη ληστεία της ΑΤΕ στον Πυργετό Λάρισας.

Ο 22χρονος καταζητούμενος Ανάργυρος Ντάλιος κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα και τα στοιχεία Νεόφυτος Τραπελίδης, ενώ ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης-Πούλος με άλλη πλαστή ταυτότητα και τα στοιχεία Αλέξανδρος Βάγιας. Από την επεξεργασία του γενετικού υλικού ο Ντάλιος «εμφανίζεται» σε κινητά και σταθερά αντικείμενα που έχουν εντοπιστεί σε πέντε διαμερίσματα της «συνωμοσίας». DNA του νεαρού έχει ταυτοποιηθεί στις ληστείες στο Φιλώντα και το Βελβεντό. Επίσης προκύπτει η συμμετοχή του σε ένοπλη ληστεία των ΕΛΤΑ Ν. Φαλήρου στις 31 Ιουλίου 2012, όπου οι δράστες είχαν προσεγγίσει το υποκατάστημα με ένα… βρεφικό καροτσάκι. Συμμετείχε επίσης στη ληστεία υποκαταστήματος της ΑΤΕ στο Ν. Ηράκλειο Αττικής στις 6 Απριλίου 2012, όπου οι δράστες για να πείσουν τους υπαλλήλους να ανοίξουν τη βοηθητική είσοδο, ένας από αυτούς καθόταν σε… αναπηρικό καροτσάκι.

Γενετικό υλικό του Φοίβου Χαρίση-Πούλου ταυτίζεται ή… εμπεριέχεται σε γενετικούς τύπους που εντοπίστηκαν σε τρία οικήματα της συνωμοσίας και στις ληστείες Φιλώτα και Βελβεντό.

Οι δύο καταζητούμενοι οδηγήθηκαν στον Εφέτη ειδικό ανακριτή, έδωσαν μια τυπική απολογία, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Διαβάστε επίσης:

«Συνειδητά χτυπάμε τράπεζες, κεφάλαιο»

Αρνήθηκαν να απολογηθούν οι συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη – Έφτυσε την κάμερα ο Δ. Πολίτης – “Ζήτω η αναρχία” φώναξε ο “τοξοβόλος”

Άλλαζαν γιάφκες σαν πουκάμισα – Άφησαν το Παγκράτι τη μέρα του… Mall

Η στιγμή της σύλληψης των τεσσάρων στο Βελβεντό Κοζάνης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε