Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εβδομάδα απολογιών για τη Χρυσή Αυγή: Πρώτος ο Μπούκουρας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέος κύκλος απολογιών, που θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ανοίγει σήμερα. Ο πρώτος που θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι ο προφυλακισμένος (ανεξάρτητος πια) βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής έχει κληθεί από τις εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, να απολογηθεί για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, ενώ, όπως υποστήριξε στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της άρσης ασυλίας του, «αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά την νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό».

Στις 6 Ιουνίου θα απολογηθεί Δημήτρης Κουκούτσης, στις 10 ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 η σύζυγός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και στις 13 Ιουνίου ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Η απολογία που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι εκείνη του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί και έχει καταγγείλει παράνομες ενέργειες.

Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός στη Βουλή

Με χειροπέδες στα χέρια αναμένεται να εμφανιστούν στη Βουλή την Τετάρτη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο υπαρχηγός του Χρήστος Παππάς και ο επίσης προφυλακισμένος βουλευτής, Γιάννης Λαγός.

Και αυτό γιατί εκείνη την ημέρα θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η άρση της ασυλίας τους. κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη οπλοκατοχή.

Και οι τρεις αναμένεται να εμφανιστούν στην Ολομέλεια για ακρόαση, όπως έγινε με τον Στάθη Μπούκουρα και τον Γιώργο Γερμενή.
Την τελική απόφαση για το αν οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός θα μπουν με χειροπέδες στη Βουλή θα λάβει η εισαγγελέας των φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μυτιλήνη: Επεισόδια και καταστροφές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Μάχη διαδηλωτών με αστυνομικούς!

Την Τετάρτη στην Βουλή οι άρσεις ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

“Η Χρυσή Αυγή έχει ισχυρούς δεσμούς με αστυνομία στρατό” – Άρθρο από Ισραήλ

 Την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίζει η Ολομέλεια για τη νέα αίτηση άρσης ασυλίας των μελών της ΧΑ

Αποτελέσματα – σοκ! Η Χρυσή Αυγή αύξησε σε όλη την Ελλάδα τη δύναμή της

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε