Παρασκευή, 10 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φρ.Ραγκούσης: Κρατική τρομοκρατία! Εισβάλλουν σε σπίτια συγγενών του Ξηρού

Φρ.Ραγκούσης: Κρατική τρομοκρατία! Εισβάλλουν σε σπίτια συγγενών του Ξηρού

Για κρατική τρομοκρατία, κάνει λόγο σε αναφορά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Για ακόμη μία φορά οι αστυνομικές αρχές εκτελώντας εντολές και οδηγίες οδηγήθηκαν σε κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 9 και το άρθρο 5 παρ. 2 του ελληνικού Συντάγματος.
Συγκεκριμένα την 21 Ιανουαρίου 2014, αστυνομικές αρχές «εισέβαλλαν» σε οικίες συγγενών του Χριστόδουλου Ξηρού (σε δύο από τα αδέρφια του και στον ανιψιό του) στη Θεσσαλονίκη, με την πρόφαση δήθεν νομότυπου ελέγχου εντός της οικίας αυτών και της οικογενείας των, χωρίς προηγουμένως να προβούν σε ενημέρωση περί του λόγου που αφορούσε η «εισβολή» τους αυτή, η οποία παραβίασε άμεσα αφενός το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του ατόμου στην ιδιωτική και προσωπική του ζωή, αφετέρου δε το καθολικό δικαίωμα στην προστασία της αξιοπρέπειας.»

Κατγορεί επίσης τα ΜΜΕ ότι “βοηθούν” τις αστυνομικές αρχές «…τα οποία το πρώτον συνεπικουρούν και επιδίδονται ανηλεώς σε δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και πληροφοριών ανθρώπων του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του Χριστόδουλου Ξηρού, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ από τους κρατικούς μηχανισμούς θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα που συνιστούν τον πυλώνα του κοινωνικού κράτους δικαίου, τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε δημοκρατικού καθεστώτος, όπως θέλουμε να ονομάζουμε και το δικό μας.»

Και συνεχίζει: «Ακόμη και στην οικία των γονέων του Χριστόδουλου Ξηρού, όπου ο τελευταίος διέμενε κατά τη διάρκεια των αδειών του, ουδεμία ευπρέπεια και κοσμιότητα μέχρι και σήμερα δεν έχει τηρηθεί, ως όφειλε εκ του νόμου, εκ μέρους των αστυνομικών αρχών, κατά πλήρη παράβαση του άρθρου 256 ΚΠΔ. Διεξάγονται συνεχώς και αιφνιδίως «έφοδοι» προς έρευνες στην οικία των γονέων του, οι οποίοι είναι υπέργηροι και άρρωστοι, με αποτέλεσμα να αναστατώνονται επανειλημμένως και να κλονίζεται και επιβαρύνεται σημαντικά η κατάσταση της υγείας τους.»

Και καταλήγει: «Καταγγέλλω λοιπόν το καθημερινό πλέον φαινόμενο της εφαρμογής στην πράξη αντισυνταγματικών και αντιδημοκρατικών πολιτικών, με τις οποίες θυσιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα στο βωμό μίας δήθεν συλλογικής ανάγκης προστασίας του «δημοκρατικού» κατά τα άλλα πολιτεύματος και προστασίας της κοινωνικής τάξης και ασφάλειας. Είναι εμφανές όμως ότι οι ως άνω πρακτικές φαντάζουν οξύμωρες και προκλητικές και το χειρότερο όλων ότι νομιμοποιούνται από τις κρατικές αρχές.  Ζητώ ευπρεπώς και νομίμως κάθε μορφή παρέμβασης προς προστασία των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι κυριολεκτικά έχουν καταστεί βορρά των κρατικών αρχών αλλά και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να προστατευτεί άμεσα η ιδιωτική και οικογενειακή τους ζωή, αλλά και η ίδια τους η αξιοπρέπεια.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζει και ο Σάββας τον Χριστόδουλο Ξηρό – Η 17 Νοέμβρη τελείωσε – Αυτό το παραμύθι δεν υπάρχει

Κουφοντίνας κατά Χριστόδουλου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα της 17Ν

“Εκλ… ο Κασιδιάρης, φτερνίστηκε ο Λαγός” – “Η δική μας βία είναι επιβεβλημένη…” – Όσα ΔΕΝ διάβασε ο Ξηρός στο τηλεοπτικό του μήνυμα

 WANTED! Όλη η επικήρυξη της ΕΛ.ΑΣ. για Ξηρό, Μαζιώτη, Ρούπα και δολοφόνους των Φουντούλη – Καπελώνη

Τις παραιτήσεις Δένδια, Αθανασίου για την εξαφάνιση Ξηρού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Die Presse: Εξέχων στόχος των τρομοκρατών η τρόικα – Θα τους προσέφερε τεράστια προβολή – Πυροτέχνημα ο Χριστόδουλος Ξηρός;

Επικηρύσσει Ξηρό, Μαζιώτη και τους εκτελεστές του Ν. Ηρακλείου η κυβέρνηση – 4 εκατ. ευρώ σε όποιον βοηθήσει στη σύλληψή τους

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική! Ο Χ. Ξηρός έχει ήδη επιλέξει το στόχο του χτυπήματος – Σε ποιά άτομα έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε