Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Γιατί “βλέπουν” Χριστόδουλο Ξηρό πίσω απ’ το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακόμα και στην ομάδα που δίνει καταφύγιο στο δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό, στρέφονται οι έρευνες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την επίθεση που δέχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με δυο πυροβολισμούς από υποπολυβόλο Καλάσνικοφ.

Όσον αφορά στο μυστήριο της μη ύπαρξης αυτοπτών η έστω αυτήκοων μαρτύρων αυτό λύθηκε έπειτα από τις έρευνες που διεξήγαγε στην οδό Μαυρομιχάλη η Αντιτρομοκρατική. Ένας και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας βρέθηκε οποίος έστω και από μακριά, φέρεται να είδε δυο άτομα κινούμενα με μοτοσυκλέτα στην οδό Μαυρομιχάλη ξημερώματα Κυριακής να σταματούν στην περίφραξη του πίσω παρκινγκ των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.
Ο πίσω αναβάτης της μηχανής κρατούσε ένα μακρύκανο όπλο, με το οποίο πυροβόλησε μόλις δυο φορές εναντίον των γραφείων και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Αυτό το τελευταίο σημείο της κατάθεσης οι αστυνομικοί το θεωρούν σημαντικό, καθώς φαίνεται πως δράστης δεν έριξε ριπή εναντίων των γραφείων αλλά χρησιμοποίησε την επιλογή της βολής.
Μια απάντηση για αυτή την επιλογή ίσως είναι η εμπλοκή του όπλου, όπου στην περίπτωση αυτή, ο χρήστης του Καλάσνικωφ δείχνει να είναι άπειρος στο χειρισμό του υποπολυβόλου.
Εδώ λοιπόν εισέρχεται στο κάδρο των ερευνών ο Χριστόδουλος Ξηρός και η ομάδα που του προσφέρει καταφύγιο, τα μέλη του ασύλληπτου πυρήνα της “Συνωμοσίας της Φωτιάς” δηλαδή τα οποία είναι άπειρα στο χειρισμό όπλων, σε αντίθεση με το Νίκο Μαζιώτη και τους “συντρόφους” του που τα παίζουν στα δάχτυλα.
Βέβαια από το κάδρο των ερευνών δεν είναι δυνατών να λείπει και η ομάδα Μαζιώτη είτε αυτή ονομάζεται «Επαναστατικός Αγώνας» είτε «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», καθώς το τελευταίο χρόνο ιδιαίτερα η «ΟΛΑ» έχει χρησιμοποιήσει σε δυο χτυπήματα της όπλα Καλάσνικωφ. Ωστόσο το Καλάσνικωφ που χρησιμοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είναι «καθαρό» και αυτό λέει πολλά.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε