Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Γνωστή παρουσιάστρια παρίστανε την γιατρό και πουλούσε επικίνδυνα “μαϊμού” συμπληρώματα διατροφής

ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ
ΦΩΤΟ από ΕΛ.ΑΣ

 Μία ιδιαίτερα γνωστή παρουσιά σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής αλλά και σε θέματα υγείας συνελήφθη την Τετάρτη στο Κολωνάκι από την οικονομική αστυνομία, καθώς διακινούσε συμπληρώματα διατροφής γνωστής εταιρείας “μαϊμού“.

Η παρουσιάστρια όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό, καθώς κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, καθώς εμφανιζόταν ως γιατρός παρουσιάζοντας πλαστά πτυχία ιατρικής, ενώ διατηρούσε και παράνομο ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά πτυχία ιατρικής, πλήθος κενών φιαλών, μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιριών. \

Η 44χρονη παρουσιάστρια συνελήφθη την Τετάρτη και από την έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινούσε μέσω του διαδικτύου απομιμητικά προϊόντα συμπληρωμάτων διατροφής συγκεκριμένης εταιρείας.  Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φιάλες με άγνωστο υγρό, στις οποίες επικολλούσε σήματα της γνωστής εταιρείας, με πιθανές περαιτέρω συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών.

Η εμφιάλωση των απομιμητικών αυτών προϊόντων πραγματοποιούταν στην οικία της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός κενών φιαλών, μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων λιανικής πώλησης και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιριών.

Η συλληφθείσα για να πείθει τους υποψήφιους αγοραστές, εμφανιζόταν ως ιατρός. Μάλιστα λειτουργούσε παράνομο ιατρείο, στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε ανηρτημένη η προβλεπόμενη πινακίδα με αριθμό μητρώου, που ανήκει σε άλλο (νόμιμο) ιατρείο. Εντός του «ιατρείου» βρέθηκαν ανηρτημένα πλαστά πτυχία ιατρικής, από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σε έρευνες που έγιναν στην οικία της 44χρονης στην Αθήνα, καθώς και στο αυτοκίνητό της, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

– εκατόν εξήντα πέντε (166) άδεια μπουκάλια,
– δύο μπουκάλια με άγνωστη υγρή ουσία, στα οποία υπήρχε τοποθετημένη ετικέτα εταιρείας διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής,
– τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις,
– Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας συγγενικού της προσώπου, για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
– σελίδα Α4 με εντυπώματα DNA τεστ,
– επτά σφραγίδες, μεταξύ των οποίων δημόσιων νοσοκομείων, ιδιωτών ιατρών, φιλανθρωπικού ιδρύματος, τηλεοπτικού σταθμού κλπ
– φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου καταθέσεων,
– μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών,
– μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας Νοσοκομείου, 
– δύο (2) Ειδικά Βιβλία Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.),
– δύο (2) μπλοκ σημειώσεων νοσοκομείου και δύο (2) μπλοκ διπλότυπων εισιτηρίων νοσοκομείου,
– δύο (2) παραπεμπτικά του Ι.Κ.Α. και δύο (2) ιατρικά σημειώματα,
– μπλοκ αποδείξεων φιλανθρωπικού ιδρύματος,
– φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής.

Σε έρευνα που έγινε στο «ιατρείο» της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– τρεις σφραγίδες,
– πλαστογραφημένο πρωτότυπο πτυχίο ιατρικής, αλλοδαπού Πανεπιστημίου,
– ακριβές αντίγραφο πλαστογραφημένου πτυχίου ελληνικού Πανεπιστημίου,
– ακριβές αντίγραφο πτυχίου αλλοδαπού Πανεπιστημίου,
– πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,
– τρία (3) διαφημιστικά έντυπα εταιρείας συμπληρωμάτων διατροφής.

Παράλληλα, από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για τις οποίες συντάχθηκε σχετική έκθεση ελέγχου, που θα αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξάνθη: Η κουβέντα πατέρα και γιου έφερε πυροβολισμό και συλλήψεις – Πανικός στο σπίτι της οικογένειας!

Φρίκη! Βίαζαν παιδιά οικοτροφείου και τα ανάγκαζαν να τρώνε περιττώματα!

Έπιασαν τους δύο, ψάχνουν τον τρίτο – Τέλος στη δράση της σπείρας που είχε ρημάξει την Πελοπόννησο

Συνέλαβαν 4 αστυνομικούς που… περνούσαν παράνομους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα! Μεγάλο κύκλωμα “ξεσκέπασε” η Αστυνομία


Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε