Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η “λαϊκή πολιτοφυλακή” των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια

Η “λαϊκή πολιτοφυλακή” των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια

Σάλο μεταξύ μελών του “χώρου” έχει προκαλέσει η καταδρομική επιχείρηση κουκουλοφόρων στην πλατεία Εξαρχείων το περασμένο Σάββατο. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου με την επιχείρηση κουκουλοφόρων στην πλατεία Εξαρχείων κατά την οποία απήχθησαν δύο άτομα με τη δικαιολογία ότι θέλουν να καθαρίσουν τη μαφία των ναρκωτικών, έχει προκαλέσει σάλο μεταξύ των μελών του “χώρου” που, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο οτι οι σύντροφοί τους ανέλαβαν ρόλο “εξουσιαστών” παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους και μπαίνοντας σε ρόλο αστυνομικών.

Όπως γράφει η εφημερίδα ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για την ύπαρξη “λαϊκής πολιτοφυλακής” με βαρύ οπλισμό και μαζική συμμετοχή.

Οπως εκτιμούν οι αξιωματικοί οι συμμετέχοντες στην “πολιτοφυλακή” είναι περίπου 20 άτομα ηλικίας από 20 έως 35 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους οι δύο απαχθέντες ήταν έμποροι ναρκωτικών αλβανικής καταγωγής, από τα “πρωτοπαλίκαρα” των μεγαλεμπόρων που “δραστηριοποιούνται” στην πλατεία Εξαρχείων, το λόφο του Στρέφη και τις γύρω περιοχές. Η “βεντέτα” είναι γνωστή από παλιά, αφού οι αντιεξουσιαστες θεωρούν ότι το εμπόριο ναρκωτικών προσφέρει άλλοθι για την παρουσία αστυνομικών στην περιοχή όπου δρουν πολιτικές συλλογικότητες και οι οποίες συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι κύκλοι της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι τις τελευταίες εβδομάδες οι μαφίες της πλατείας ενδεχομένως να αποπειράθηκαν να επεκτείνουν τη δράση τους, πουλώντας εκτός από ηρωίνη και προστασία στους “καταστηματάρχες” της περιοχής.

Αστυνομικός της ασφάλειας αναρωτιέται τι θα γινόταν “αν τα μέλη της μαφίας έβγαζαν επίσης όπλα και ξεκινούσαν να πυροβολούν;”. Η ΕΛΑΣ παρακολουθεί “από κοντά” την υπόθεση χωρίς όμως να παρεμβαίνει.

Διαβάστε
Φως στο μυστήριο με τις… απαγωγές στα Εξάρχεια

Τι έγινε στ’ αλήθεια το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε