Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Κινητό έγκλημα” το τζιπ του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη – Πρόστιμα και για τα φιμέ τζάμια και τον κοτσαδόρο – Δηλώνει συνταξιούχος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Οδηγείται στον εισαγγελέα - Έχει χειροπέδες τις οποίες έχει καλύψει με το μπουφάν
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Οδηγείται στον εισαγγελέα - Έχει χειροπέδες τις οποίες έχει καλύψει με το μπουφάν

 – Ο Μιχάλης Λιάπης δηλώνει πως έχει πληγεί και εκείνος από την κρίση
– Τον διαψεύδει πάντως το πόθεν έσχες του 2011 που είχε δηλώσει 28 ακίνητα και 3 αυτοκίνητα
– Η αστεία δικαιολογία πως ήθελε να φορτίσει την μπαταρία κάνει τον γύρο του διαδικτύου
– Την Πέμπτη θα απολογηθεί, ενώ το αυτοκίνητό του ήταν και ανασφάλιστο
– Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία

Προθεσμία για να δικαστεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, αυτοκίνητο, το οποίο ήταν ανασφάλιστο και είχε πλαστές πινακίδες.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Την ώρα που ο Μ. Λιάπης οδηγείται στον εισαγγελέα

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε νωρίτερα ποινική δίωξη που αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ

Ο πρώην υπουργός αν και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες σκόπευε να κρατήσει μία σκληρή στάση, τελικά αποφάσισε να παραδεχθεί τα λάθη του, γιατί δεν είναι ένα και δύο, και να δηλώσει ένοχος, λέγοντας πως έσφαλε και θα πληρώσει το τίμημα της απερισκεψίας του. 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - Βγάζουν τις πλαστές πινακίδες από το τζιπ

Ωστόσο, τα όσα φέρεται να υποστήριξε στο γραφείο του εισαγγελέα μόνο γέλια μπορούν να προκαλέσουν. Ο κ. Λιάπης ανέφερε πως τις πινακίδες τις κατέθεσε τον Αύγουστο και πως έχει πληρωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Όπως σημείωσε δεν παριστάνει τον φτωχό, αλλά και εκείνος ένας συνταξιούχος είναι πως το τεκμήριο είναι ένα ποσό. 

Ο “συνταξιούχος” λοιπόν Μιχάλης Λιάπης δεν είναι ένας συνταξιούχος σαν όλους τους άλλους που καθημερινά δίνουν μάχη για να επιβιώσουν και να καταφέρουν να πάρουν και τα απαραίτητα φάρμακά τους. Γιατί ο απλός, καθημερινός συνταξιούχος δεν καταθέτει πόθεν έσχες με 28 ακίνητα, κάποια εξ αυτών σε ακριβές περιοχές όπως το Κολωνάκι και το Χαλάνδρι. 

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως το αυτοκίνητο το είχε σε αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγε για ταξίδι στην Ασία, αποφάσισε να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο μόνο και μόνο για να μην αποφορτιστεί η μπαταρία του αυτοκινήτου. Αυτή και μόνο η γελοία δικαιολογία, προκάλεσε φρενίτιδα στο διαδίκτυο με τους περισσότερους όχι να κατηγορούν τον κ. Λιάπη για τις παράνομες ενέργειές του, αλλά να τον χλευάζουν και να τον κοροιδεύουν. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ TWITTER ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ

Όταν τον ρώτησαν γιατί είχε πλαστές πινακίδες είπε: “Γιατί είχα βγάλει κάτι πινακίδες. Τι να πω; Πως δεν φταίω; Φταίω! Ήταν η κακιά η ώρα και πρέπει να τιμωρηθώ”.

Πώς συνέλαβαν τον πρώην υπουργό

Ο Μιχάλης Λιάπης, κυκλοφορούσε με ανασφάλιστο τζίπ με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα συνελήφθη το μεσημέρι να οδηγεί στην Λεωφόρο Αρτέμιδας από άνδρες της ΔΙΑΣ και οδηγήθηκε στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής. 

Εκτός όλων των άλλων αδικημάτων, ο κ. Λιάπης αποφάσισε να παραβιάσει και την πινακίδα Stop και σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε ξυστά από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή. Αυτή η κίνηση σε συνδυασμό με τα φιμέ τζάμια, προκάλεσαν το ενδιαφέρον των αστυνομικών οι οποίοι αμέσως άρχισαν να τον ακολουθούν και παρακάτω να τον σταματήσουν για έλεγχο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ

Τότε μόνο οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν με ποιόν είχαν να κάνουν. Ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και πρώην βουλευτής της ΝΔ, και ανηψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δυσανασχέτησε και στον σχετικό έλεγχο αποδείχθηκε ότι το πολυτελές τζιπ είχε πλαστές πινακίδες με το ίδιο νούμερο, μόνο που τις γνήσιες τις είχε καταθέσει στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας αλλά και τον φόρο πολυτελείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μιχάλης Λιάπης: Συνελήφθη γιατί οδηγούσε με πλαστές πινακίδες – Τι λένε κύκλοι του στο newsit

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα στον Μιχάλη Λιάπη – Παραδέχθηκε το λάθος του αλλά με την αστεία δικαιολογία : ‘Ήθελα να φορτίσω την μπαταρία”

Η στιγμή που οι αστυνομικοί ακολουθούν τον Μ. Λιάπη – ΒΙΝΤΕΟ

Το πόθεν έσχες του 2011 για έναν “συνταξιούχο”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε