Σάββατο, 18 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κλειτορία: Γνωστός τρομοκράτης πίσω από τη ληστεία της τράπεζας; – 20 κάλυκες μάζεψαν οι αστυνομικοί από το σημείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περίπου 20 κάλυκες έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί μέσα και έξω από την τράπεζα στην Κλειτορία Καλαβρύτων, όπου τη Δευτέρα έγινε η αιματηρή ληστεία, με λεία 4.000 ευρώ.

Οι κάλυκες από τις σφαίρες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα όπλα των δυο ληστών έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και άλλα ευρήματα, τόσο από τον χώρο της ληστείας, όσο και έξω από την τράπεζα. Ακόμη εξετάζεται το οπτικό υλικό που υπάρχει και φαίνονται οι δύο δράστες, αν και σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της αστυνομίας, δεν αποκλείεται να είχαν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούν σημαντικές τις καταθέσεις του αστυνομικού που συνεπλάκη με τους δύο ληστές και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, των δύο υπαλλήλων της τράπεζας που βρίσκονταν στο υποκατάστημα την ώρα της ληστείας, αλλά και του δεύτερου αστυνομικού, που αντάλλαξε πυροβολισμούς με τους ληστές.

Όσον αφορά στον τρόπο διαφυγής των δραστών, οι αξιωματικοί της αστυνομίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, θεωρούν ότι πιθανόν υπήρξε και τρίτο άτομο σε υποστηρικτικό ρόλο. Ακόμη, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να βρήκαν για κάποιο χρονικό διάστημα καταφύγιο σε γειτονική περιοχή, θέλοντας έτσι να αποφύγουν τις μετακινήσεις αμέσως μετά τη ληστεία.

Γνωστός τρομοκράτης ο ληστής;

Το ενδεχόμενο γνωστός καταζητούμενος εμπλεκόμενος σε τρομοκρατική οργάνωση όχι μόνο να είναι πίσω, αλλά και να συμμετείχε ο ίδιος στην ένοπλη ληστεία, εξετάζουν σύμφωνα με πηγές του PatrasTimes, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί, οι καταθέσεις μαρτύρων αλλά και τα όσα έχουν καταγραφεί στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτει το υποκατάστημα, μοιαζει αρκετά με κάποιο πρόσωπο, που μάλλον είναι γνωστό στις Αστυνομικές Αρχές.

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ… υποψιάστηκε πως η συγκεκριμένη ληστεία όχι μόνο δεν έγινε από ερασιτέχνες αλλά είχε και «άρωμα» τρομοκρατίας και για αυτό άρχισε να διερευνά όλες τις εκδοχές και να εξετάζει εξονυχιστικά μάρτυρες αλλά και τις κινήσεις των δύο δραστών (ο ένας φορούσε γυαλιά μυωπίας και πιθανόν περούκα και ο άλλος μούσι).

Αυτό που οδηγεί τους αστυνομικούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι η ιδιαίτερη ηρεμία των δραστών όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς και η ψυχρότητα με την οποία και πυροβόλησαν, τραυματίζοντας τον έναν.

Από χθες, εξάλλου, έγινε γνωστό πως πιθανόν να εμπλέκεται και ένας 30χρονος, μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο οποίος, όπως αναφέρουν πληροφορίες, φαίνεται να αναγνωρίστηκε και από μάρτυρες, όμως ο ίδιος κατά την προσαγωγή του για κατάθεση, προέβαλε ισχυρό άλλοθι.

Διαβάστε ακόμα:

Ψάχνουν στην Αθήνα τους ληστές της Κλειτορίας – Τουλάχιστον 3 τρομοκράτες “βλέπει” η Αντιτρομοκρατική

“Άρωμα” τρομοκρατίας στη ληστεία τράπεζας της Κλειτορίας – Βρέθηκε καμμένο το αυτοκίνητο των δραστών

Αχαΐα: Ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Κλειτορίας – Τραυματίστηκε αστυνομικός

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ “ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ” ΤΟΥ NEWSIT

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε