Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Κύκλωμα εκβιαστών: Έτσι απειλούσαν για να πάρουν διαφήμιση – Οι καυτοί διάλογοι με την γυναίκα που αποκάλυψε την δράση τους

Κύκλωμα εκβιαστών: Έτσι απειλούσαν για να πάρουν διαφήμιση – Οι καυτοί διάλογοι με την γυναίκα που αποκάλυψε την δράση τους

– Στοιχεία – φωτιά από τις συναντήσεις που έκαναν οι τρείς κατηγορούμενοι με την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ
– Την απειλούσαν ότι θα την συκοφαντήσουν ακόμα και για τα ρούχα που φοράει!
– Την πίεζαν να ζητήσει χρήματα από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για διαφήμιση
– Ζητούσαν μέχρι και τους κωδικικούς πρόσβασης του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ για να ελέγχουν ποιός παίρνει και πόσα για διαφήμιση
– Ποιούς πολιτικούς εμπλέκουν και ποιούς επιχειρηματίες

Το κύκλωμα των εκβιαστών με τα πολλά πλοκάμια που εκβίαζε ανθρώπους και σπίλωνε υπολήψεις όταν δεν γινόταν η δουλειά τους, ήταν καλά οργανωμένο και η δράση του βασιζόταν στον εκφοβισμό και τις υποτιθέμενες άκρες που είχαν… Πρωταγωνιστές, οι τρείς συλληφθέντες, Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, Παναγιώτης Μουσσάς δημοσιογράφος και Χρήστος Φράγκου, δημοσιογράφος. Συνελήφθησαν και οι τρείς την περασμένη Δευτέρα και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τα στοιχεία της αστυνομίας και όσα κατέγραψε ο υπερκοριός, οι τρεις συλληφθέντες εκβίαζαν με θρασύ τρόπο την Α.Κ. υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ.
Η υπάλληλος αυτή ήταν που επί της ουσίας αποκάλυψε την δράση του κυκλώματος και οδήγησε στην σύλληψη των τριών. Οι πιέσεις που δέχθηκε ήταν αφόρητες – αμέτρητα τηλεφωνήματα και ραντεβού – και μάλιστα σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, ο ένας από τους κατηγορούμενους έφτασε να της πει: «Έχεις ένα παιδί να προσέχεις και να σκεφθείς και το παιδί σου». Σε άλλη περίπτωση της είπαν: «Πρόσεχε, ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία, ότι πας σε ακριβό κομμωτήριο και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying».

Αυτό που ζητούσαν επί της ουσίας ήταν να μεσολαβήσει και να πάρουν χρήματα από την ΕΥΔΑΠ για διαφήμιση για την εφημερίδα ΑΚΡΟΠΟΛΗ αλλά και για άλλα site αφού αναφέρονται τα ονόματα πολλών ιδιοκτητών και διαχειριστών ιστοσελίδων. Από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία, που είναι και πολλά στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, είναι το γεγονός ότι ένας εκ των κατηγορουμένων ζητούσε τους κωδικούς πρόσβασης στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ μέσω των οποίων μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση στα δημοσιεύματα για την ΕΥΔΑΠ, τις απαντήσεις που δίνει η υπηρεσία αλλά και το πως κατανέμεται η διαφήμιση της εταιρείας!

Από την άρση απορρήτου που διατάχθηκε τόσο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες όσο και για την καταγραφή όλων όσων θα συνέβαιναν στα ραντεβού που έκλειναν οι κατηγορούμενοι με το θύμα εκβιασμού έχουν προκύψει τα εξής:

– Το απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου η Α.Κ. συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Μουσσά και της είπε ότι «αυτός και οι φίλοι του έχουν φτιάξει μια ομάδα η οποία μπορεί να ελέγξει τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (ιστοσελίδες, εφημερίδες) αφενός υπέρ της κυβέρνησης και αφετέρου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θα εκβιάζει η «ομάδα» τους λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Όταν θέλουμε να γαμ…, θα λες: «Αυτόν, θέλει να τον γαμήσουμε μέσα από την Κυβέρνηση».

– Της είπε ακόμα: «Το βασικότερο όπλο της ομάδας είναι ο Μαυρίκος Παναγιώτης, ο οποίος μέσω της εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΗ, και τις 2 ιστοσελίδες του θα δημοσιεύει θετικά ή αρνητικά άρθρα τόσο για την ΕΥΔΑΠ όσο και για τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά λόγω της επικείμενης νομοθεσίας με τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά και την κυβέρνηση γενικότερα». Ο Μουσσάς, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν καταγραφεί από τον υπερκοριό, ανέφερε ότι ο Μαυρίκος είχε αναρτήσει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος των Ευάγγελου Μαρινάκη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη. Ισχυρίστηκε επίσης ότι υπάρχει συμφωνία Τσιπρα – Μητσοτάκη να μην αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία! Για να την εκφοβίσει ακόμα περισσότερο της ειπε επίσης ότι έχει πολύ ισχυρούς φίλους και στη μερα και στη νύχτα!

– Ο Μουσσάς ανέφερε στην Α.Κ. ότι από την «συνεργασία» τους θα έβγαζαν σε μηνιαία βάση περίπου 500.000 ευρώ! Θα εισέπρατταν 20.000 από την ΕΥΔΑΠ, 80.000 από τα ΕΛΠΕ, 80.000 από την ΔΕΗ, 100.000 από την Εθνική Τράπεζα και διάφορα άλλα ποσά από άλλες εταιρείες. «Θα καθαρίζουμε είκοσι το μηνα. Είκοσι το μήνα είναι δεδομένα, θα κανονίσουμε και στα ΕΛΠΕ, τι δίνουνε; Όχι είκοσι, ογδόντα. Είναι η ΔΕΗ, ογδόντα και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατοστάρικο, είναι πολλά λεφτά. Πεντακόσια, με πεντακόσια πενήντα στο χέρι».

– Στο σημείο αυτό ο κατηγορούμενος άρχισε να αναφέρει ονόματα από διάφορα site τα οποία χειρίζεται ο ίδιος και ανεβοκατεβάζει άρθρα κατά το δοκούν. Της είπε μάλιστα ότι θα την έπαιρναν διαχειριστές από site για προσφορές.
Στο σημείο αυτό αναφέρονται ονόματα από site και ονόματα των διαχειριστών τους οι οποίοι για ευνόητους λόγους δεν αναφέρονται. Ωστόσο, ένας εκ των διαχειριστών, ο Βασίλης Μπόνιος από το “KourdistoPortocali” απάντησε σε όλα αυτά αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

Έχοντας πάει επί 10 χρόνια καροτσάκι όλες τις κυβερνήσεις ήταν λογικό για την Κολομβία των Βαλκανίων στην οποία ζούμε να βρεθεί το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” και ο ιδρυτής του σε μια δικογραφία. Τόσους και τόσους ενοχλούμε καθημερινά με την παρουσία μας-άργησαν 10 χρόνια να ασχοληθούν μαζί μας με παρακρατικό τρόπο. Οσο αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση η κα Α.Κ., επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΕΥΔΑΠ (στη φωτό ο ΔΣ της επιχείρησης κος Μπενίσης) που έκανε την καταγγελία γνωρίζει πολύ καλά (το γνωρίζουν άλλωστε και οι κοριοί του Ρουμπάτη που με παρακολουθούν όπως αποδεικνύεται πάνω από ένα χρόνο-ωραίο κράτος) ότι δεν έστειλα ποτέ προσφορά για να λάβω χρήματα από την συγκεκριμένη επιχείρηση, παρότι είμαι βέβαιος ότι το έχουν κάνει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, παραδοσιακά και ηλεκτρονικά.

Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” στα 10 χρόνια της λειτουργίας του δεν έχει πάρει από δημόσιους οργανισμούς ούτε 5.000 ευρώ με μόνη εξαίρεση το ΚΕΕΛΠΝΟ που ήταν η παχιά αγελάδα για όλα τα ΜΜΕ. Και από το KEEΛΠΝΟ δεν έχουμε πάρει σε διάρκεια 10 χρόνων πάνω από 40.000 ευρώ. Είμαστε περήφανοι γι΄αυτό γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να χτυπάμε καθημερινά σαν χταπόδι την εξουσία-της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ συμπεριλαμβανομένων- οι οποίες δεν έχουν κανένα λόγο (πέρα από τον εκμαυλισμό των ΜΜΕ) να διαφημίζουν το μονοπώλιο του νερού και του ρεύματος. Μάλιστα ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση που γνωρίζω είναι ο Παναγιώτης Μουσσάς τον οποίο έχω να συναντήσω πάνω από 10 χρόνια. Τους υπόλοιπους δεν τους έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου, ούτε έχω μιλήσει ποτέ. Ο Μουσσάς ήταν στέλεχος της Αttica Bank, τράπεζα η οποία ήταν πελάτης μου πολύ πριν προσληφθεί στην τράπεζα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος.

Βασίλης Μπόνιος

Πως έφτασαν στις συλλήψεις

Οι εκβιασμοί και τα τηλεφωνήματα συνεχίζονταν και οι κατηγορούμενοι άρχιζαν να εισπράττουν. Μάλιστα, όταν δεν έμπαιναν αμέσως τα χρήματα για γραφειοκρατικούς λόγους γίνονταν απαιτητικοί. Για να εισπράξουν περισσότερα χρήματα θα έφτιαχναν και πέντε νέες ιστοσελίδες!

Σε ακόμα μια συνάντηση της Α.Κ. με τον Παναγιώτη Μουσσά και τον Παναγιώτη Μαυρίκο σε καφετέρια ο υπερκοριός έγραφε και έγινε αναφορά στο πρόσωπο της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Ο Μαυρίκος είπε: «Υπάρχουν τέραστια διαφημιστικά κονδύλια που δίνει η Δουρου από εκεί, τέραστια… Έχουν πάρει πάνω από 15.000.000 τα οποία θα πρέπει να τα δώσουν ως Περιφέρεια για την προβολή των…»

Σε άλλο ραντεβού στις 16 Φεβρουαρίου, Φράγκου και Μουσσάς έλεγαν ότι πρέπει να επιτεθούν στην ΔΕΗ για να εκβιάσουν και να πάρουν διαφήμιση. Το ίδιο είπαν και για την Ρένα Δούρου λέγοντας: «Η Δούρου μαλάκα, για να σου δώσει λεφτά δεν φτάνει να είσαι και…Και με την κομματική ταυτότητα δαγκωμένη όπως στο στρατό εκεί να πας δεν θα πάρεις…»

Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Μουσσάς επικοινώνησε με την Α.Κ. και της είπε ότι ετοιμάζουν δημοσιογραφική επίθεση εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. Την πίεσε και πάλι για το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ και ζήτησε να εξοφληθούν γρήγορα τα τιμολόγια. Της ζήτησε και πάλι να μεσολαβήσει στην Ρένα Δουρου λέγοντας ότι ο «τρελός», εννοώντας τον Μαυρίκο, δεν έχει πάρει χρήματα από αυτούς!

Οι συνομιλίες είναι ατελείωτες και το μεσημέρι της 22ας Φεβρουαρίου ο εισαγγελέας κρίνει ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την αυτόφωρη σύλληψη των τριών κατηγορουμένων…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε