Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μανωλάδα: Καταγγελία Κούγια ότι οι μετανάστες ζήτησαν λεφτά για να μην πάνε σε δίκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Ζήτησαν 1 εκατομμύριο ευρώ από τον ιδιοκτήτη για να μην πάνε σε δίκη”. Αυτό είπε ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, για την αιματηρή υπόθεση επίθεσης στους μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, βάζοντας ουσιαστικά “φωτιά” στη δικαστική αίθουσα της Πάτρας.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Α. Κούγιας,
ο ιδιοκτήτης των χωραφιών που είχε νοικιάσει στον φραουλοπαραγωγό και σε αυτά εργάζονταν οι αλλοδαποί, και ενώ βρισκόταν προφυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού, δέχθηκε την επίσκεψη των δικηγόρων των μεταναστών.

Εκεί όπως αποκάλυψε, οι συνήγοροι ζήτησαν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε η υπόθεση να μην φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.
Αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της πολιτικής αγωγής, ενώ ο ιδιοκτήτης άρχισε να φωνάζει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου πως ένας εκ των δικηγόρων που βρίσκονταν εκεί, ήταν ένας από αυτούς που τον “εκβίασε”.

Η περιγραφή της αιματηρής επίθεσης

Νωρίτερα, στο Δικαστήριο είχε καταθέσει ένας εκ των συνολικά  50 μαρτύρων, ένας αλλοδαπός εργάτης γης,
ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις συνθήκες διαβίωσης στα φραουλοχώραφα, περιέγραψε την αιματηρή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 28 συνολικά μεταναστών από κυνηγετικά όπλα.

Παράλληλα τόνισε πως τα δυο άτομα που άνοιξαν πυρ κατά της ομάδας των αλλοδαπών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους, αρχικά πυροβόλησαν στον αέρα και στην συνέχεια έστρεψαν τα όπλα προς τους μετανάστες από απόσταση 30 μέτρων. Από την πλευρά του ο κ. Κούγιας επιχείρησε να παρουσιάσει στο δικαστήριο τον μάρτυρα ως “εγκέφαλο” διακίνησης μεταναστών στην περιοχή.

Η δίκη διεκόπη για να συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη 17 Ιουνίου, ενώ να υπενθυμίσουμε πως στο εδώλιο κάθονται τέσσερα άτομα και αναζητείται άλλο ένα
ενώ έχει αλλάξει και το κατηγορητήριο, καθώς η απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Στο μεταξύ, συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας κατά την διάρκεια της δίκης, ήταν μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αλλοδαποί από το Μπάγκλαντέζ, αλλά και η Τοπική Επιτροπή Πάτρας της Κίνησης “Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή” – ΚΕΕΡΦΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Διακοπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους το Σαββατοκύριακο

Γραφείο – “σκλαβοπάζαρο” στα Χανιά! Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη για μεροκάματο

Κρήτη: Έπιασαν 80χρονο στον Αποκόρωνα με σφαίρες και πιστόλια!

Πρέβεζα: Αυτό είναι το όπλο που κρατούσε ο Αλβανός ληστής των ΕΛ.ΤΑ – Έφυγε με 7.000€!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε