Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μενίδι: Απερίσκεπτοι πιστολέρο σπέρνουν τον τρόμο! Ένα κορίτσι γλίτωσε στο… παρά πέντε, ο Μάριος όχι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Συγκλονισμένη παρακολουθεί η χώρα τον σοκαριστικό θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι, που έπεσε νεκρός από… αδέσποτη σφαίρα!
– Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό, όλοι πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε
– Όσοι είδαν τα αίματα πίστεψαν ότι προέρχονται από την πτώση του παιδιού στο έδαφος
– Ένας πατέρας διηγείται την τρομακτική εμπειρία που έζησε η κόρη του πριν λίγα χρόνια, ξανά στο Μενίδι
– Το κοριτσάκι δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι και έγινε χειρουργείο γιατί είχε “καρφωθεί” στο δέρμα της!
– Σε κοντινό καταυλισμό Ρομά οι έρευνες των αστυνομικών για τον θάνατο του Μάριου – Έχουν γίνει προσαγωγές
– Όλο το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας με βίντεο και φωτογραφίες

Δεκάδες κάλυκες βρέθηκαν στις αυλές δυο σπιτιών στο Μενίδι κατά τις έρευνες της αστυνομίας για να εντοπίσει από πού έφυγε το βράδυ της Πέμπτης (08/06/2017) η αδέσποτη σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής στον 11χρονο Μάριο, την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, κατά την διάρκεια μιας σχολικής γιορτής.

Φωτογραφία από: Eurokinissi

Το παιδί σωριάστηκε στο έδαφος μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του αλλά και της μητέρας του που είναι δασκάλα στο σχολείο! Όλοι νόμιζαν ότι το παιδί λιποθύμησε αλλά όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων και από τη νεκροτομή, το παιδί είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι!

Για λίγα χιλιοστά!

Η τραγική αυτή ιστορία έφερε σοκαριστικές μνήμες στο μυαλό ενός άνδρα, λίγα μέτρα μακριά… Πρόκειται για έναν πατέρα, ο οποίος πριν πέντε χρόνια είδε το κοριτσάκι του, τεσσάρων μόλις ετών τότε (!) να υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις για την αφαίρεση μιας ακόμη αδέσποτης σφαίρας που είχε “καρφωθεί” στο κεφάλι της!

Διηγείται στην τηλεοπτική εκπομπή Tatiana Live, με την Τατιάνα Στεφανίδου στο Etv, τις στιγμές κατά τις οποίες εκείνος και η σύζυγός του ειδοποιήθηκαν από το νηπιαγωγείο της μικρής πως “είχε χτυπήσει” και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους γονείς του 11χρονου Μάριου, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά λέει “δεν ήταν τόσο τυχερός“.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο του Μάριου κι ενώ η κόρη του άνδρα βρισκόταν στο προαύλιο του παιδικού σταθμού.

“Το παιδί είχε τις αισθήσεις του. Δεν πήγε το μυαλό μας σε κάτι τέτοιο. Πήγαν στο νοσοκομείο, ξεκίνησαν τις εξετάσεις, ακτινογραφίες στο κεφάλι. Το παιδί είχε ένα πρήξιμο στο μάγουλό του… Βλέπαμε μια αναστάτωση γιατί οι γιατροί δεν μπορούσαν να πιστέψπυν αυτό που έβλεπαν. Κάποια στιγμή βγήκαν και μας είπαν “ξέρετε τι έχει το παιδί;”. Η γυναίκα μου δεν ήξερε. “Έχει σφαίρα στο κεφάλι” της είπαν”, λέει με τις μνήμες να είναι αποτυπωμένες στο πρόσωπό του.

“Μετά συνειδητοποιήσαμε πως η σφαίρα κατέβηκε στο κεφάλι του παιδιού, ήμασταν τόσο τυχεροί, είχαμε Άγιο. Την πήρε τελείως επιδερμικά. Δηλαδή πέρασε η σφαίρα από την επιδερμίδα του κεφαλιού και σταμάτησε στο μάγουλο εσωτερικά πάντα. Μέσα από το κεφάλι, μέσα από το δέρμα, μεταξύ κεφαλιού και δέρματος. Έγινε επέμβαση, έμεινε το παιδί μια βδομάδα στο νοσοκομείο… Μόνο στο σινεμά συμβαίνουν αυτά”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Αμέσως μετά αποκάλυψε πως από την αστυνομία δεν ενημερώθηκαν ποτέ για την υπόθεση, εκτός από τις αρχικές καταθέσεις που είχαν δώσει και κάπως έτσι, πέντε χρόνια μετά, κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε η σφαίρα που για λίγα χιλιοστά δεν ήταν η αιτία για να χάσει το παιδί του στα τέσσερά του μόλις χρόνια

Εκφράζει δε, την αγανάκτησή του για τα άκρως επικίνδυνα αυτά περιστατικά, λέγοντας πως “είμαστε περικυκλωμένοι. τα έχουν αφήσει τα πράγματα ανεξέλεγκτα. Δεν υπάρχει αστυνομία, δεν υπάρχει τίποτα“.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο πατέρας

 

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή για τον 11χρονο Μάριο

Όπως είπε ο ιατροδικαστής στο newsit.gr η βολίδα χτύπησε το παιδί στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως πρόκειται για βλήμα των 9mm.

Η βολίδα είχε φορά κάθετη, γεγονός που μαρτυράει ότι δεν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια εναντίον του μαθητή αλλά για άσκοπο πυροβολισμό που είχε όμως αυτό το δραματικό αποτέλεσμα.

Το πρωί και μετά την ανακάλυψη των αιτίων του θανάτου του Μάριου άρχισε μια γιγαντιαία κινητοποίηση των αρχών. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε έναν καταυλισμό Ρομά αλλά και σε δυο σπίτια που βρέθηκαν κάλυκες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του μοιαρίου είχαν γλέντι. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει και ορισμένες προσαγωγές ατόμων. Σημαντική ως προς την εξέλιξη των ερευνών θα είναι η εξέταση στο βλήμα που θα οδηγήσει και στο όπλο απ’ το οποίο έχει βληθεί.


Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Το παιδί βρισκόταν στο πλάι των συμμαθητών του όταν ξαφνικά κατέρρευσε. Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της. Όλοι αρχικά πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε. Όταν είδαν αίμα πίστεψαν ότι το παιδί χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν. Μετά την τραγική εξέλιξη οι γονείς του 11χρονου παιδιού κατέρρευσαν. Ειδικοί βρίσκονται στο πλευρό τους για να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Οι γυμναστές που προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά και οι τραυματιοφορείς δεν κατάλαβαν το παραμικρό για το τραύμα από σφαίρα.

Προκαλεί ωστόσο πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι η βολίδα δεν εντοπίστηκε ούτε στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε η έρευνα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί τι πραγματικά είχε συμβεί. 

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων:

Ο ανήλικος Σ.Μ., 11 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο στις 22:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος, σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Το πρωί της Παρασκευής (09/06/2017) εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή.

Μάλιστα αργά το μεσημέρι εκδόθηκε νεότερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει το νοσοκομείο:

Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.
Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.
Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Το γεγονός ότι η σφαίρα είχε κάθετη φορά πιθανότατα μαρτυρά και το γιατί κανείς δεν άκουσε τον πυροβολισμό. Η φασαρία λόγω της γιορτής και η απόσταση από το σημείο του πυροβολισμού συνέτειναν ώστε να μην αντιληφθεί κανείς το παραμικρό. Η σφαίρα φαίνεται πως διήνυσε μεγάλη απόσταση, απόσταση που δεν ήταν ωστόσο ικανή να μειώσει τη δύναμή της.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου – Μίλτος Σακελλάρης – Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε