Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μετά τη γιάφκα του Χαλανδρίου η Αντιτρομοκρατική ψάχνει νέο κρησφύγετο που εμφανίζεται σαν φοροτεχνικό γραφείο – Τι κρύβει το usb που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ

Μετά τη γιάφκα του Χαλανδρίου η Αντιτρομοκρατική ψάχνει νέο κρησφύγετο που εμφανίζεται σαν φοροτεχνικό γραφείο – Τι κρύβει το usb που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ

 – Όλα τα ευρήματα στην γιάφκα του Χαλανδρίου – Με παρόμοιες σακούλες είχε μεταφερθεί η βόμβα στο Mall
– Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Μπουρζούκου στην πρώτη γιάφκα που είχε βρεθεί στο Χαλάνδρι
– “Εξαφανισμένοι” από την περασμένη Παρασκευή κάποιοι ένοικοι της πολυκατοικίας
– Το σπίτι είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητα ο Ν. Ρωμανός που συνελήφθη μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό Κοζάνης
– Ψάχνουν άλλη “γιάφκα” που μπορεί να νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα από τους τρομοκράτες
– Κάποιος προσπάθησε να διαρρήξει την πόρτα και να αδειάσει από στοιχεία το διαμέρισμα πριν εντοπιστεί
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΦΚΑ

Από τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στη γιάφκα του Χαλανδρίου, σε διαμέρισμα στην οδό Ελ Αλαμέιν απέναντι από το θεραπευτήριο Υγεία, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλη γιάφκα η οποία όμως θα εμφανίζεται ως φοροτεχνικό γραφείο.

Στη γιάφκα στο Χαλάνδρι η οποία είχε νοικιαστεί πριν από περίπου ένα μήνα από τον Νίκο Ρωμανό με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, η Αντιτρομοκρατική εντόπισε δελτία αποστολής και παραλαβής με το όνομα φοροτεχνικού “Αθανάσιος Ονέφρος” η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φέρονται να είναι πλαστά. Για αυτό το λόγο η Αντιτρομοκρατική αναζητά πιθανότατα ένα νέο κρησφύγετο που να έχει την ένδειξη φοροτεχνικού γραφείου με αυτή την επωνυμία.

Μάλιστα, εντοπίστηκε μία πινακίδα φοροτεχνικού γραφείου σαν εκείνες που προσκολλάται σε οχήματα και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ίσως οι δράστες να τη χρησιμοποιήσουν σε κάποιο φορτηγάκι ή όχημα, προκειμένου να μην κινεί τις υποψίες των αστυνομικών.

Σε ένα usb που βρέθηκε στο διαμέρισμα – γιάφκα, αλλά και στις δυο νάιλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος εστιάζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής για να διαπιστώσει κατά πόσο συνδέονται οι 4 συλληφθέντες με την έκρηξη στο Mall. Ιδιες τσάντες είχαν χρησιμοποιηθεί και για την μεταφορά της βόμβας στο Mall.

Την ίδια ώρα ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Μπουρζούκου με άλλα που είχαν βρεθεί στην αρχική γιάφκα στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι το 2009.



Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί:

ένα (1) κοντάκι καραμπίνας,
μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου,
μία (1) εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου,
δεκαεννιά (19) καψύλλια χρώματος καφέ,
μια (1) φωτοβολίδα θαλάσσης,
οκτώ (8) φιαλίδια βουτανίου,
τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος),
δύο (2) παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε,
οκτώ (8) διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού,
διαρρηκτικά εργαλεία,
δύο (2) πολυμηχανήματα,
μια (1) συσκευή πλαστικοποίησης,
ένας (1) υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks),
μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick),
ένας (1) πλαστικός αντάπτορας,
μία (1) κάρτα αποθήκευσης δεδομένων,
δύο (2) κενές θήκες κιθάρας,
δύο (2) νάυλον τσάντες μεγάλου μεγέθους γνωστού πολυκαταστήματος,
διάφορα ειδή ρουχισμού καθώς και διάφορα εξαρτήματα κινητών τηλέφωνων ( hands free , μπαταριές κ.λπ.).

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο κατηγορούμενος για τη διπλή ληστεία στο Βελβενδό και ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες Νίκος Ρωμανός. Ο νεαρός χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα και νοίκιασε το διαμέρισμα του 2ου ορόφου πριν από ένα μήνα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι αν και το σπίτι νοικιάστηκε από τον Ν. Ρωμανό, αυτός χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία “Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος” την οποία χρησιμοποιούσε άλλος κατηγορούμενος, ο επονομαζόμενος και “τοξοβόλος του Συντάγματος”. Η πλαστή αυτή ταυτότητα βρέθηκε στην κατοχή του 24χρονου κατά τη σύλληψή του στη Βέροια μετά το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό.

Υπάρχει και άλλη γιάφκα;
Αφού έγινε χρήση της μιας ταυτότητας για το σκοπό αυτό μπορεί να έχει γίνει χρήση της ίδιας ή της δεύτερης ταυτότητας με τα στοιχεία “Καλύβας Ελευθέριος” που βρέθηκε στην κατοχή του Δημήτρη Πολίτη μετά τη σύλληψη και αυτού στη Βέροια.

Έτσι οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα και το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλης γιάφκας της οργάνωσης.

Οι 4 “εξαφανισμένοι”
Αυτό που έχει κινήσει το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι ότι από την περασμένη Παρασκευή λείπουν άλλοι τέσσερις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας.
Πρόκειται σύμφωνα με τα όσα λένε άλλοι ένοικοι για δυο νεαρούς που μένουν στο υπόγειο και έναν νεαρό μαζί με μια κοπέλα που μένουν σε διαμέρισμα πάνω από το διαμέρισμα-γιάφκα.
Ο χρόνος που επέλεξαν, σύμφωνα πάντα με τους ενοίκους, να φύγουν συμπίπτει με το διπλό χτύπημα στο Βελβεντό. Επίσης εαν επρόκειτο για αποχωρήσεις ενόψει σαββατοκύριακου κάποιοι θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει ως χθες τη νύχτα ή σήμερα Δευτέρα.
Έτσι τώρα οι αστυνομικοί ερευνούν τα στοιχεία των ενοίκων που λείπουν για να δουν εαν πρόκειται για σύμπτωση ή κάτι άλλο.



Κάποιος προσπάθησε να “καθαρίσει” το σπίτι

Από τη στιγμή της σύλληψης των νεαρών στη Βέροια και μέχρι χθες τα μεσάνυχτα οπότε οι άνδρες της  αντιτρομοκρατικής εντόπισαν το διαμέρισμα φαίνεται πως κάποιος προσπάθησε να διαρρήξει το σπίτι.

Βρέθηκαν ίχνη από προσπάθεια παραβίασης στην κλειδαριά και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι κάποιο από τα μέλη της οργάνωσης προσπάθησε να “καθαρίσει” το διαμέρισμα πριν φτάσει η αστυνομία, αλλά δεν είχε τα κλειδιά και έτσι προσπάθησε να κάνει διάρρηξη.

Δεν τα κατάφερε ωστόσο και έτσι οι αστυνομικοί φαίνεται πως έχουν εντοπίσει πολύ σημαντικά στοιχεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Εντοπίστηκε γιάφκα των τρομοκρατών – Ευρήματα που “δείχνουν” την επίθεση στο Mall – Ψάχνουν 4 νεαρούς που έμεναν στην πολυκατοικία

Ευρήματα που “δείχνουν” το χτύπημα στο Mall βρέθηκαν σε σπίτι στο Μαρούσι – Κρησφύγετο των “Πυρήνων” λέει η αστυνομία

Τους παρακολουθούσαν από την Αθήνα; Ήξερε η αντιτρομοκρατική για το χτύπημα;

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε