Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα απόδραση σχεδίαζε ο Βλαστός; “Οπλοστάσιο” βρέθηκε στο κελί του – Συνέλαβαν 2 από τους 11 δραπέτες

Νέα απόδραση σχεδίαζε ο Βλαστός; “Οπλοστάσιο” βρέθηκε στο κελί του – Συνέλαβαν 2 από τους 11 δραπέτες

– Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο ο Παναγιώτης Βλαστός ήταν έτοιμος να προσπαθήσει ξανά
– Σε έρευνα που έγινε στο κελί του βρέθηκαν: 5 αυτοσχέδια πριόνια, 4 αυτοσχέδια συρματα κοπής μεταλλων, 2 αυτοσχέδια μαχαίρια
– Συνελήφθησαν νωρίτερα οι δύο από τους έντεκα δραπέτες που διέφυγαν το βράδυ της Παρασκευής από τις φυλακές Τρικάλων, τραυματίζοντας δύο από τους φρουρούς
– Δείτε φωτογραφίες από τα κελιά μετά την απόδραση

Δεν το βάζει κάτω ο Παναγιώτης Βλαστός που απ’ ό,τι φαίνεται εκμεταλλεύεται τα ελλιπή μέτρα των φυλακών στα Τρίκαλα.

Τρεις μόλις εβδομάδες μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κελί του κακοποιού εντοπίστηκαν 5 αυτοσχέδια πριόνια, 4 αυτοσχέδια συρματα κοπής μεταλλων, 2 αυτοσχέδια μαχαίρια!

Ο έλεγχος έγινε λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή απόδραση έντεκα κρατουμένων από τις φυλακές, που εν μέσω πυρών κατάφεραν να ξεφύγουν, τραυματίζοντας δύο από τους φρουρούς. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Αν και ο Βλαστός φημίζεται για τη ροπή του στις… αποδράσεις εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι λίγες μόνο μέρες μετά την τελευταία του απόπειρα με ελικόπτερο, κατάφερε και πάλι να έχει στην κατοχή του εργαλεία που θα τον έφερναν πιο κοντά στην… ελευθερία.

Μετά την πρόσφατη απόπειρα απόδρασης του, ο σκληρός κακοποιός έχει μεταφερθεί μόνος του σε κελί στην πρώτη πτέρυγα.

Οι 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και τα 2 μαχαίρια βρέθηκαν κρυμμένα στο στρώμα του.

Έπιασαν τους δύο

Δύο από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των υπολοίπων εννέα.

Οι δύο εντοπίστηκαν σε απόσταση 4- 5 χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις από αυτούς έχουν εγκλωβισθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε μαχαίρι. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε συναγερμό όλες οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.

Στα μπλόκα και στις έρευνες συμμετέχουν Ομάδες Πρόληψης – Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης, ενώ από το πρωί γίνονται έρευνες από αέρος από δύο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η απόδραση των Αλβανών κρατουμένων, έχει σημάνει συναγερμό και στις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου.

Από τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ γίνονται περιπολίες στα βουνά όπου υπάρχουν περάσματα για την γειτονική χώρα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί, έχουν μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ την νύχτα θα χρησιμοποιήσουν και θερμικές κάμερες.

Μάχη, πυροβολισμοί και τραυματίες

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκαν όπλα ή κάλυκες εντός της φυλακής.

Τέσσερις δράστες με βαν έριξαν με καλασνικοφ απο απόσταση 300 μέτρων εναντίον τριων εξωτερικών σκοπιων, του περιπολικού των σωφρονιστικων, ενός περιπολικού της ΕΛΑΣ και τζιπ της ΟΠΚΕ. Ακολούθησε ανταλλαγη πυροβολισμων με την αστυνομια.

Τραυματίστηκαν ο εξωτερικός φύλακας του κεντρικού φυλακιου και ένας φύλακας απο το τζιπ των σωφρονιστικων. Απο το εσωτερικό της φυλακής δεν υπήρξαν πυροβολισμοί απο κρατουμένους.

Οι δράστες έριξαν επτα χειροβομβίδες, πέντε εξερραγησαν κ δυο οχι. Επίσης βρέθηκαν τέσσερις αθικτες στο σημείο που είχε στάθμευσει το τζιπ.

Την ώρα της “μάχης” η πρώτη και η δεύτερη πτέρυγα ήταν κλειστές και οι κρατούμενοι βρίσκονταν στα κελιά τους.

Συνολικά δώδεκα κρατούμενοι επιχείρησαν να αποδρασουν. Λίμαραν με λαμα τα κάγκελα του κελιου της τρίτης πτέρυγας, χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια σκάλα απο διώροφο κρεβάτι δεμένο με σεντόνια μια κομμάτια ξύλου για να ανέβουν στην ταράτσα.

Απο εκει με γαντζους κατέβηκαν στο εσωτερικό προαύλιο. Σκαρφάλωσαν παλι και πηδηξαν στον εξωτερικό περίβολο όπου ήταν ο τραυματίας σωφρονιστικος ανήμπορος να αντιδράσει.

Οι έντεκα, ολοι Αλβανοι, για διακεκριμενες κλοπες κ ληστειες ήταν σε διαφορετικά κελιά και συγκεντρώθηκαν όλοι στο ιδιο κελί απο όπου απέδρασαν.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν τα αντικείμενα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες, όπως, μια αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους…

To βανάκι που χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι βρέθηκε καμμένο ολοσχερώς στη Nίκαια της Λάρισας σε αγροτική περιοχή

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha είχε φτάσει έγγραφο σε όλες τις φυλακές που προειδοποιούσε για πιθανή έκνομη ενέργεια σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα μέσα στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

Aν και οι επίσημες ανακοινώσεις διαψεύδουν την αρχική πληροφορία ότι οι δραπέτες ήταν οπλισμένοι, μαρτυρίες σύμφωνα με το δελτίο του Mega επιμένουν πως οι κρατούμενοι έφεραν όπλα, ενώ εξωτερικός φρουρός υποστηρίζει πως οι κάμερες που βλέπουν στην ταράτσα είναι εδώ και μήνες εκτός λειτουργίας.

Στα Τρίκαλα ο Ρουπακιώτης

Στα Τρίκαλα, έσπευσε και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.

Ο Υπουργός με όλο το κλιμάκιο του Υπουργείου, ενημερώθηκαν από κοντά, στα σημεία που διαπράχθηκε η ομαδική απόδραση. Πριν την επίσκεψη του κλιμακίου στις φυλακές, προηγήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου ο Υπουργός είχε ολιγόλεπτη ενημέρωση και άμεση επαφή με τους τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.


Ρεπορτάζ Μιχάλης Λαγάνης – Παναγιώτης Σπυρόπουλος


ΦΩΤΟ από astynomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων – Επί τόπου ο Ρουπακιώτης

Η απόδραση των 11 – Το χρονικό του θρίλερ στις φυλακές Τρικάλων

“Πόλεμος” στις φυλακές Τρικάλων – Τουλάχιστον 11 κρατούμενοι απέδρασαν – ΒΙΝΤΕΟ

Μέσα στις φυλακές Τρικάλων τα ΕΚΑΜ μετά την απόπειρα ομαδικής απόδρασης – ΒΙΝΤΕΟ

Ανατριχιαστικό βίντεο από τον “πόλεμο” στις φυλακές Τρικάλων – “Γάζωσαν” τους φρουρούς – Πληροφορίες για 5 αποδράσεις

Βλαστός: Δικαίωμά μου η απόδραση – Δεν θα πείραζα αθώους

Στις φυλακές Τρικάλων για το Βλαστό η ανακρίτρια

Προφυλακίστηκαν οι συνεργοί του Π. Βλαστού

Συνεργοί Βλαστού: Δεν ξέραμε ποιον θα βοηθούσαμε να αποδράσει – ΦΩΤΟ

ΒΙΝΤΕΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τις δύο γυναίκες που “ανεβαίνουν” στο ελικόπτερο

Εικόνες ΜΕΣΑ από το ελικόπτερο της απόπειρας απόδρασης – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ με τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες!

Spa, σκι και… χλιδάτη ζωή για τους συνεργούς του Βλαστού

Νέο βίντεο ντοκουμέντο για την απόπειρα απόδρασης Βλαστού

Αλήθειες και ψέμματα για την αποτυχημένη απόδραση του Βλαστού – Οι πληροφορίες μαϊμού με τις οποίες προσπάθησαν να παραπλανήσουν τις αρχές

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε