Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Νέα υπόθεση “μικρής Μαρίας” στην Κατερίνη – Πώς συνδέονται οι δυο περιπτώσεις

Νέα υπόθεση “μικρής Μαρίας” στην Κατερίνη – Πώς συνδέονται οι δυο περιπτώσεις

Τη γυναίκα που εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό στα Φάρσαλα “δείχνει” το ζευγάρι τσιγγάνων, που συνελήφθη στην Κατερίνη, και το οποίο παρουσίαζε ως δικό του ένα κοριτσάκι… Στη Βουλγαρία στρέφονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών του βρέφους.

Την Ελευθερία Δημοπούλου στο σπίτι της οποίας είχε βρεθεί η μικρή Μαρία εμπλέκει το ζευγάρι που συνελήφθη την Πέμπτη στην Κατερίνη για παρόμοια υπόθεση.

Ο 59χρονος και η 58χρονη που παρουσίαζαν ως δικό τους ένα κοριτσάκι που όπως αποδείχτηκε από την εξέταση DNA δεν έχει βιολογική σχέση μαζί τους, υποστηρίζουν πως η 41χρονη που παραμένει προφυλακισμένη για την υπόθεση της Μαρίας, τους παρέδωσε το βρέφος το Σεπτέμβριο του 2013 στα Φάρσαλα.

Από την έρευνα της αστυνομίας μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο τα στοιχεία της υπόθεσης φαίνεται να οδηγούν και πάλι στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στν καταυλισμό όπου είχαν εντοπιστεί οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας.

Για το λόγο αυτό έχουν ήδη ειδοποιηθει οι αρχές της γειτονικής χώρας που διεξάγουν έρευνες.

Όπως έγινε γνωστό, το μικρό κοριτσάκι, που σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εκτιμάται ότι είναι περίπου δέκα μηνών, είναι καλά στην υγεία του και προς το παρόν νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Το «κουβάρι» για την υπόθεση αυτή άρχισε να ξετυλίγεται στις αρχές του έτους ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο των ερευνών σε εκατοντάδες φακέλους γέννησης για ύποπτες υποθέσεις μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης Μαρίας και τον θόρυβο που αυτή προκάλεσε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προσκομίζοντας ψευδή στοιχεία, οι δύο συλληφθέντες ρομά κατάφεραν τον περασμένο Σεπτέμβριο να εκδώσουν από το τμήμα γεννήσεων του δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης για το βρέφος. Στη συνέχεια, η 58χρονη μετέβη στον δήμο Κατερίνης, όπου με τη χρήση της πράξης γέννησης, επιχείρησε δις –ανεπιτυχώς- να προβεί στη δήλωση του βρέφους, στην εκεί οικογενειακή της μερίδα.

Στη συνέχεια έγιναν εργαστηριακές εξετάσεις DNA στους υποτιθέμενους γονείς από τα αποτελέσματα των οποίων αποκαλύφθηκε η υπόθεση και δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 58χρονη αρνήθηκε αρχικά την ύπαρξη του βρέφους, ενώ, μετά τους ισχυρισμούς της περί εμπλοκής της 41 ετών γυναίκας από τα Φάρσαλα, έγινε αντιπαραβολή του βιολογικού υλικού της τελευταίας με αυτό του βρέφους, κατά το οποίο δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα. Η 41χρονη αναμένεται να κληθεί κι αυτή από τις δικαστικές Αρχές, που ερευνούν την υπόθεση, για να καταθέσει.

Ο 59χρονος και η 58χρονη, που, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν παντρεμένοι και είχαν δηλώσει ως τελευταίο τόπο κατοικίας περιοχή της Ημαθίας, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της διατάραξης οικογενειακής τάξης.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με νέα “μικρή Μαρία” στην Κατερίνη

Φάρσαλα: Άγνωστες πτυχές για τη ζωή της μικρής Μαρίας – Τι λέει η τσιγγάνα που την είχε μέσα από τη φυλακή! –

Θέλουν να πάρουν την μικρή Μαρία στη Βουλγαρία

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης των τσιγγάνων από τα Φάρσαλα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε