Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Α. Τσοχατζόπουλος θα δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες»

Ο Α. Τσοχατζόπουλος θα δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες»

 Οριστικά και αμετάκλητα ο προφυλακισμένος τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για ανακριβείς δηλώσεις «πόθε έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) της τριετίας 2006-2009.

Και αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος με το υπ’ αριθμ. 1468/2012 βούλευμά του απέρριψε την αίτηση Τσοχατζόπουλου με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που τον παρέπεμπε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας θα δικαστεί για ανειλικρινείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» των ετών 2006-2009.

Συγκεκριμένα, του αποδίδεται ότι το 2006 δήλωσε οικογενειακές καταθέσεις μικρότερες περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ παράλληλα δεν δήλωσε επενδυτικά προϊόντα (μετοχές και αξιόγραφα) αξίας μικρότερης των 27.000 ευρώ.

Στην δήλωση του 2007 παρέλειψε να περιλάβει καταθέσεις περίπου 13.000 ευρώ, ενώ δεν περιέλαβε επενδυτικά προϊόντα ύψους περίπου 20.000 ευρώ.

Το 2008 δήλωσε μικρότερες οικογενειακές καταθέσεις περίπου κατά 20.000 ευρώ, ενώ τον επόμενο χρόνο, το 2009, δεν περιέλαβε στη δήλωση του «πόθεν έσχες» το ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου που αγόρασε η σύζυγός του και προφυλακισμένη Βίκυ Σταμάτη.

Το επίμαχο ακίνητο της οδού Διονύσου του Αρεοπαγίτου, με εντολή του εφέτη Θ. Κανελλόπουλου, έχει δεσμευτεί μετά την απολογία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Κατά την απολογία του στον εισαγγελέα εφετών Γαληνό Μπρη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε υποστηρίξει για το επίμαχο σπίτι ότι αυτό δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» του 2010, καθώς αποκτήθηκε το 2009, και επίσης ότι είχε στείλει στη Βουλή συμπληρωματικά στοιχεία, τα οποία δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κατοχή του.

Τώρα δεν απομένει παρά να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι ψάχνει το ΣΔΟΕ στην Ουάσινγκτον για τις μίζες του Άκη – Γιατί πήγε ακάλεστος στον γάμο της κόρης του Σμπώκου ο Άκης

Δεσμεύονται ακίνητα της πρώην συζύγου του Α.Τσοχατζόπουλου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε