Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο “φαντομάς” των διασήμων! Λήστευε πολιτικούς και γνωστούς δικηγόρους – Συνελήφθη μετά από καταδίωξη

ΦΩΤΟ: astynomia.gr
ΦΩΤΟ: astynomia.gr

– Ο 45χρονος είχε διαρρήξει 82 γραφεία εταιρειών, δικηγορικά γραφεία, ακόμα και γραφεία πολιτικών προσώπων
– Ανάμεσα στα θύματα του, η Ρόδη Κράτσα, η Χριστίνα Κοντοβά και πασίγνωστος ποινικολόγος
– Μετέφερε τα κλοπιμαία σε νοικιασμένο διαμέρισμα στο Ίλιον

Τον 45χρονο “Φαντομά” που είχε ρημάξει γραφεία πολιτικών, εταιρείες, επώνυμα καταστήματα και δικηγορικά γραφεία στο Κολωνάκι, έβαλε στο χέρι το Τμήμα Ασφάλειας Συντάγματος, έπειτα από πολύμηνες έρευνες.
Η σύλληψη του 45χρονου στο Χολαργό, ο οποίος διέμενε στο Ίλιον και βολτάριζε στο Κολωνάκι, πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταδίωξη στην οδό Λυκαβηττού, καθώς οι αστυνομικοί το προηγούμενο βράδυ είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο του, σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία στην συγκεκριμένη οδό.
Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, ο 45χρονος μέσα σε μερικούς μήνες είχε διαρρήξει 82 γραφεία εταιρειών, δικηγορικά γραφεία, ακόμα και γραφεία πολιτικών προσώπων, όπως του πρώην βουλευτή Λιβάνου και τις εν ενεργεία ευρωβουλευτού, Ρόδης Κράτσα.
Ανάμεσα στα θύματα του 45χρονου είναι πασίγνωστος ποινικολόγος με γραφεία σε κτίριο στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, μια από τις γνωστότερες γκαλερί της Αθήνας με έδρα το Κολωνάκι, πασίγνωστο κατάστημα νυφικών, εργαστήρι ζωγραφικής, αλλά και το κατάστημα της γνωστής σχεδιάστριας ρούχων και κοσμικής στα σαλόνια της Αθήνας, Χριστίνας Κοντοβά.

ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Ο 45χρονος ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικός στις διαρρήξεις του, καθώς προτιμούσε γραφεία και καταστήματα επωνύμων, καθώς ως θαμώνας της πλατείας Κολωνακίου, είχε την ευχέρεια της παρακολούθησης και μάλιστα ενδελεχούς.
Μάλιστα για να μην κινεί τις υποψίες, είχε νοικιασμένο μαζί με την ερωτική του σύντροφο διαμέρισμα στο Ίλιον, όπου και μετέφερε τα κλοπιμαία, προκειμένου στην συνέχεια να τα πουλά σε κλεπταποδόχους.

 

Πώς τον “τσάκωσε” η Αστυνομίας

 

Εδώ και δυο μήνες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συντάγματος, ερευνούσαν τις συνολικά 32 κλοπές που είχε διαπράξει ο 45χρονος, συλλέγοντας βήμα βήμα στοιχεία και βιντεοληπτικό υλικό από τα γραφεία και τα καταστήματα που έμπαινε.
Τελικά και έπειτα από στοχευμένες έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μάθουν τόσο την ταυτότητα του δράστη, όσο και το αυτοκίνητο, με το οποίο κυκλοφορούσε στο Κολωνάκι.
Προχθές αστυνομικοί που περιπολούσαν στο Κολωνάκι με συμβατικό αυτοκίνητο, εντόπισαν το όχημα του δράστη σταθμευμένο έξω από πολυκατοικία στην οδό Λυκαβηττού.
Αμέσως έστησαν από το βράδυ καρτέρι και τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες είδαν τον ύποπτο να βγαίνει από την πολυκατοικία, και να μπαίνει στο όχημα του.
Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 45χρονο να σταματήσει, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη, η οποία κατέληξε στην σύλληψη του δράστη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε