Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι “Ροζ Πάνθηρες” εν δράσει – Για πρώτη φορά σε βίντεο το χτύπημα των ληστών

Πηγή ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Τρεις από τους ληστές μιας απ’ τις ομάδες της διαβόητης οργάνωσης “Ροζ Πάνθηρες” έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας. Οι δράστες που χτυπούν κοσμηματοπωλεία σε όλο τον κόσμο κάνοντας κάθε φορά εντυπωσιακές ληστείες στη χώρα μας μόνο είχαν κάνει τουλάχιστον 30 “χτυπήματα”.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τρεις Σέρβους, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε υπάρχουν κατηγορίες εναντίον ακόμη δύο δραστών από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας οι οποίοι ωστόσο διαφεύγουν.

Οι δράστες χώριζαν τα χτυπήματα σε τρία στάδια. Πρώτα εντόπιζαν κοσμηματοπωλεία των οποίων η είσοδος ήταν κοντά στο δρόμο, ενώ το πεζοδρόμιο δεν είχε εμπόδια.

Στη συνέχεια έβρισκαν ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού το οποίο χρησιμοποιούσαν για να εμβολίσουν την πρόσοψη του καταστήματος και στη συνέχεια εισέβαλαν στο χώρο απ’ όπου άρπαζαν μεγάλες ποσότητες κοσμημάτων.
Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν ιμάντες, ορειβατικά σχοινιά ή συρματόσχοινα τα οποία προσάρμοζαν στις πόρτες και στους κοτσαδόρους των αυτοκινήτων, για να παραβιάζουν τα ρολά ασφαλείας.


Σε τρίτη φάση οι δράστες επιβιβάζονταν σε άλλο αυτοκίνητο το οποίο είχαν παρκάρει κοντά στο χώρο του “χτυπήματος” και διέφευγαν.
Αξιοσημείωτα είναι και τα μέτρα ασφάλειας που λάμβαναν για να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους, καθώς χρησιμοποιούσαν πλαστά διαβατήρια, ταυτότητες και άδειες οδήγησης, ενώ για τις επικοινωνίες τους είχαν προμηθευτεί και χρησιμοποιούσαν κινητά τηλεφώνα και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας (« ghost phones »), των οποίων τα στοιχεία αντιστοιχούσαν σε ονόματα ανύπαρκτων ατόμων.

Ο τρόπος δράσης τους φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Όλα τα χτυπήματα της συμμορίας στην Ελλάδα

05-03-2014, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη μέρα από τη Κυψέλη, μετέβησαν σε εμπορικό κατάστημα στο Μαρούσι και αφού αφαίρεσαν τα προστατευτικά κολωνάκια περιμετρικά της αυλής του εμπορικού κέντρου, προσέκρουσαν με το όχημα στη γυάλινη είσοδο και εισήλθαν στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια προσέκρουσαν στα ρολά κοσμηματοπωλείου που στεγαζόταν σε κιόσκι και αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 250.000 ευρώ περίπου. Το όχημα το εγκατέλειψαν στο σημείο και διέφυγαν.
12-01-2014, επιβαίνοντες σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα ένδυσης στην Αγία Παρασκευή, ανασηκώνοντας τα ρολά ασφαλείας, με τη χρήση λοστού.
06-01-2014, παραβίασαν με λοστό το προστατευτικό ρολό ασφαλείας σε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, έσπασαν τη τζαμαρία και αφαίρεσαν κοσμήματα και ασημικά είδη συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

28-11-2013 χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει την ίδια ημέρα από την περιοχή των Αγίων Αναργύρων, μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια και προσπάθησαν να αποκολλήσουν τα προστατευτικά ρολά, δένοντας τα με γάντζους και τραβώντας τα με το αυτοκίνητο, πλην όμως εγκατέλειψαν τη προσπάθεια γιατί ήχησε ο συναγερμός.
14-11-2013, αφαίρεσαν από την ίδια περιοχή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενώ την ίδια ημέρα προσπάθησαν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, τραβώντας τα προστατευτικά ρολά με σχοινί και γάντζους, που είχαν προσαρμόσει σε όχημα χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν αφού ήχησε ο συναγερμός.
Το χρονικό διάστημα μεταξύ 22 και 23-10-2013 αφαίρεσαν από την περιοχή της Κυψέλης δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
Το χρονικό διάστημα μεταξύ 12 και 19-08-2013 αφαίρεσαν από τη περιοχή του Περιστερίου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

9-08-2013 μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στο Αιγάλεω και αφού έδεσαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας με ορειβατικό σχοινί με κρίκους τα οποία προσάρμοσαν σε όχημα, προσπάθησαν να τα αποκολλήσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

16/17-08-2013 αφαίρεσαν από τη περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
30-07-2014 αφαίρεσαν από τη περιοχή της Νέας Ιωνίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ενώ την ίδια ημέρα διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στη Καλογρέζα αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
12-07-2013 επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει την προηγούμενη ημέρα από τη Νέα Ιωνίας, μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή και αφού έθραυσαν με βαριοπούλα την εξωτερική τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και έκοψαν με κόφτη τα εξωτερικά ρολά, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 9.000 ευρώ.
01-07-2013, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει προ δεκαημέρου από το Παγκράτι, μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στο Νέο Κόσμο και αφού έθραυσαν με βαριοπούλα την εξωτερική τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και έκοψαν με κόφτη τα εξωτερικά ρολά, αφαίρεσαν κοσμήματα και ασημικά συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
08-06-2013 μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στο Γέρακα και αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας, αφαίρεσαν κοσμήματα, ρολόγια και ασημικά συνολικής αξίας 35.000 ευρώ.
22-05-2013 μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στους Αγίους Αναργύρους και αφού παραβίασαν το πλέγμα και το ρολό ασφαλείας, αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.
22-04-2013 μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στο Περιστέρι και αφού σήκωσαν το προστατευτικό ρολό, έθραυσαν την γυάλινη πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 65.000 ευρώ.

01-04-2013 δύο από τους δράστες επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα και φορώντας κράνη μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στο Μαρούσι και αφού έκοψαν τα ρολά του καταστήματος, αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 60.000 ευρώ.
09-03-2013, επιβαίνοντες σε δύο κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα και αφού στρέβλωσαν τα προστατευτικά ρολά ασφαλείας και έσπασαν με βαριοπούλα τη τζαμαρία, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

To χρονικό διάστημα μεταξύ 28-2 και 02-03-2013, αφαίρεσαν από τη περιοχή των Πατησίων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
12-02-2013 μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στη Νέα Ιωνία και αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έθραυσαν την τζαμαρία του καταστήματος, αφαίρεσαν κοσμήματα, συνολικής αξίας 17.500 ευρώ.
13-01-2013 μετέβησαν σε κοσμηματοπωλείο στου Γκύζη και αφού παραβίασαν τα ρολά ασφαλείας και έθραυσαν την τζαμαρία του καταστήματος, αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 30.000 ευρώ.
0-11-2012 χρησιμοποιώντας όχημα που είχαν αφαιρέσει τέσσερις ημέρες πριν από το Χαλάνδρι, μετέβησαν σε εμπορικό κέντρο στο Χολαργό και εισήλθαν με αυτό στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια ένας από τους δράστες ακινητοποίησε τον υπάλληλο φύλαξης του εμπορικού κέντρου με απειλή όπλου και στη συνέχεια τον εξουδετέρωσε χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού. Ακολούθως οι υπόλοιποι δράστες προσέκρουσαν με το όχημα στη τζαμαρία κοσμηματοπωλείου και αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Στη φάκα της αστυνομίας 3 “Ροζ Πάνθηρες”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε