Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι φωτογραφίες του Χρήστου Παππά που σοκάρουν – Με στολή SS και ναζιστικό χαιρετισμό – Ο όρκος στον Χίτλερ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ

– Βρέθηκαν στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων
– Ο ίδιος στην απολογία του αρνείται το ναζιστικό του παρελθόν
– Ο μυστικός όρκος στον Αδόλφο Χίτλερ με τον οποίο η Χρυσή Αυγή μυούσε τα μέλη της
– Διαβάστε όλη την απολογία του

Ανατριχίλα προκαλεί η φωτογραφία που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων και δείχνει τον ίδιο να φορά την αυθεντική καπαρντίνα των Ες Ες, να ποζάρει μπροστά απο τον αγκυλωτό σταυρό και να χαιρετά ναζιστικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Κι όλα αυτά την ώρα που στην απολογία του αποκήρυξε τη …ναζιστική ιδεολογία.

Σε μια δεύτερη φωτογραφία ο Χρήστος Παππάς, μεγαλύτερος σε ηλικία, φορά στρατιωτική στολή με περιβραχιόνιο με τον αγκυλωτό σταυρό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Τις δύο φωτογραφίες δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ συμπληρώνοντας πως ο Χρήστος Παππάς είχε μεγάλη αγάπη σε αυτές τις εικόνες και μάλιστα τις είχε κρεμασμένες στους τοίχους του σπιτιού του ως παράσημα!

Στο σπίτι του, εκτός από τα πορτρέτα, βρέθηκε κι ένας όρκος. Είναι ο όρκος της Χρυσής Αυγής από το 1983 με αναφορές στον Εθνικοσοσιαλισμό.

Στο χειρόγραφο κείμενο οι συντάκτες ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα και στο Γερμανικό Ράιχ.

Σύμφωνα με τον ανακριτή πρόκειται για χειρόγραφο κείμενο με αναφορά στις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, φέρει τη γερμανική σβάστικα και αναγραφή του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Χρήστος Παππάς ρωτήθηκε κατά την απολογία του.

Η απάντησή του ήταν: “Δεν ενθυμούμαι, αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα μετά από τόσα χρόνια, δεν ενθυμούμε πως εγράφη, αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο και είναι ένα κείμενο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ όσο εγώ ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι κείμενο του 1983 όπως αναγράφει με τυποποιημένη έντυπη γραφή, όταν ήμουν 21 ετών”.

ΦΩΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ο όρκος της Χρυσής Αυγής

Τυφλή υπακοή στη Χρυσή Αυγή και αυτοτιμωρία αν ο… πιστός παραστρατήσει προβλέπει ο όρκος της Χρυσής Αυγής. Το χειρόγραφο κείμενο βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά και έχει ημερομηνία 30 Ιουνίου 1983.

Γράφει:

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις το Μεγαλείο της Εθνικοσοσιαλιστικής Κοσμοθεωρίας, να αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις και αν χρειασθή να θυσιάσω ακόμη και τη ζωή μου μαχόμενος υπέρ των ιερών συμβόλων της φυλετικής Ιδέας.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης.

Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με φανατισμό και αποφασιστικότητα διά την εξόντωσι του βδελυρού, μισερού και αηδιαστικού εχθρού της φυλής, του παντοτεινού ενόχου της ιστορίας, του μοναδικού υπεύθυνου διά την παρακμήν της ράτσας μου και διά τον εκφυλισμό του πολιτισμού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ
Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις διά την οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου. Εάν ποτέ προδόσω αυτόν τον όρκο, εύχομαι οι Συναγωνιστές μου να με τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Μάρτυρές μου ας είναι οι θεοί, οι θεοί των Ελλήνων που μου έδωσαν την ευτυχία να γεννηθώ σ’ αυτήν την ιερή Γη.

Ζήτω η νίκη, Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολόκληρη η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου – Παρουσιάζει μία άλλη Χρυσή Αυγή και καταδικάζει ακόμα και τα μαύρα μπλουζάκια

‘Ολη η απολογία Κασιδιάρη

H απολογία του Χρήστου Παππά! Αρνείται το ναζιστικό του παρελθόν

Πεντακάθαρος σαν διαμάντι δηλώνει και ο Ηλίας Παναγιώταρος

Τι υποστήριξε ο Λαγός στην απολογία του – Διαβάστε την

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε