Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου – “Δεν ξέρω εάν κάποια μέλη της ΧΑ παρανομούν” – Ελεύθεροι οι 3 βουλευτές με απειλές

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου – “Δεν ξέρω εάν κάποια μέλη της ΧΑ παρανομούν” – Ελεύθεροι οι 3 βουλευτές με απειλές
– Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο στα δικαστήρια θα απολογηθούν και ο πρόεδρος της Τ.Ο Νίκαιας, κ. Πατέλης

 – Συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων
– Παρόντες τώρα στα δικαστήρια και ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Η. Παναγιώταρος
– Ο βουλευτής, Η. Παναγιώταρος είχε φραστικό επεισόδιο με αστυνομικό γιατί ήθελε να μπει με το αυτοκίνητο στα δικαστήρια – ΒΙΝΤΕΟ
– Στις φυλακές του Κορυδαλλού αναμένεται να μεταφερθεί ο προφυλακιστέος πλέον Γιάννης Λαγός
– Επιθέσεις και απειλές προς δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από Η. Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο
– Δικαστικές πηγές για τις αποφυλακίσεις: Παραμένουν κατηγορούμενοι οι τρεις ελεύθεροι βουλευτές

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μετήχθη από τη ΓΑΔΑ, όπου εκρατείτο, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες περίπου, ενώ τη σκυτάλη παίρνει ο πρόεδρος της Τοπικής της Νίκαιας κ. Πατέλης.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΟΥ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΧΑ θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παράλληλα με τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή».

 

Οι τρεις βουλευτές του κόμματος, μετά τις ολονύχτιες απολογίες τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε όλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και μόνο στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ. Ο μόνος που προφυλακίστηκε ήταν ο Γιάννης Λαγός καθώς τα εις βάρος του στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι φέρονται να είναι συντριπτικά.

Περίπου 150-200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια - ΦΩΤΟ NEWSIT
Εκεί ήταν και ο Ηλίας Κασιδιάρης - ΦΩΤΟ NEWSIT

Το σκεπτικό για Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Μίχο

Η ομόφωνη απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα να αφεθούν προσωρινά ελεύθεροι οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έφερε… παγωμάρα, ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν έκρυβαν την πεποίθηση πως δικαιώθηκαν.

Μάλλον τα στοιχεία δεν ήταν και τόσο «δεμένα» σχολίασαν πολλοί. Και σε αυτό έσπευσαν να απαντήσουν δικαστικές πηγές. Έγκυροι δικαστικοί κύκλοι τονίζουν ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται.

Και πρόσθεσαν πως η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Αντίθετα μάλιστα, σημειώνουν, τα στοιχεία θεωρούνται “δεμένα” πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.

Τέλος, αναφέρουν ότι η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού ήταν μονόδρομος, καθώς τα στοιχεία συνδέουν άμεσα τον βουλευτή με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φεύγει από τη ΓΑΔΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Κλωτσιές, σφαλιάρες, απειλές κι ένα ταξί

Όταν λίγο μετά τις 11:00 οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής βγήκαν από τα δικαστήρια της Ευελπίδων ελεύθεροι, έστω και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, και χωρίς χειροπέδες, δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους για όσα είχαν προηγηθεί.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δε χρειάστηκε να μιλήσει. Χτύπησε έναν εικονολήπτη (του Reuters σύμφωνα με πληροφορίες), κλώτσησε έναν φωτορεπόρτερ και έσπρωξε έναν εικονολήπτη του Alpha.

Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, δε χρειάστηκε να χειροδικήσουν. Εκείνοι μίλησαν. Και όσα είπαν ήταν κυρίως απειλές κατά πάντων. «Ξεφτίλες, δούλοι, ανθρωπάκια, σιχάματα» ήταν μερικά από τα κοσμητικά επίθετα με τα οποία «έλουσαν» τους δημοσιογράφους. Φώναζαν «ζήτω η Δημοκρατία σας», επίσης.

Στη συνέχεια, βγήκαν στον δρόμο για να βρουν ταξί να φύγουν. Το πρώτο δε σταμάτησε, ούτε το δεύτερο, το έκανε όμως το τρίτο, που πήρε κούρσα για ΓΑΔΑ. Μπαίνοντας στο ταξί ο Νίκος Μίχος φώναξε: «μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε» ενώ ο Παναγιώταρος προειδοποίησε ότι «θα τα πούμε το απόγευμα».
Στην ασφάλεια, οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφτηκαν τον Νίκο Μιχαλολιάκο και αφού πήραν τα προσωπικά τους αντικείμενα, αποχώρησαν.

Πρώτοι από το κτίριο της Ασφάλειας βγήκαν οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Νέα επίθεση κατά των δημοσιογράφων και απειλές του τύπου «θα περάσετε καλά τώρα, θα δείτε τι θα σας κάνουμε» και «μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε».

Λίγη ώρα αργότερα, έφυγε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Αμίλητος ξανά, αλλά χωρίς κλωτσιές και σφαλιάρες αυτή τη φορά. Ανέβηκε σε ένα σκουτεράκι που τον περίμενε έξω από τη ΓΑΔΑ και έφυγε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεο επεισόδιο! Μίχος – Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε

Δεν είπε λέξη ο Κασιδιάρης βγαίνοντας από τη ΓΑΔΑ

Σφαλιάρα και κλοτσιά από τον Κασιδιάρη σε εικονολήπτη και φωτογράφο

Παναγιώταρος σε δημοσιογράφους: Τώρα θα δείτε σιχάματα! – ΒΙΝΤΕΟ

Παγωμάρα στην κυβέρνηση στο άκουσμα της αποφυλάκισης των τριών της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι με αυστηρούς περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος – Προφυλακίζεται ο Λαγός – Τελικά τα στοιχεία δεν ήταν “δεμένα”

Καρέ καρέ η αποχώρηση Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Μίχου από την Ευελπίδων…

Χρυσόγονος στο Newsit: Δυσάρεστη η σημερινή εξέλιξη

Reuters: Έκπληξη από την απόφαση για Κασιδιάρη, Παναγιώταρο και Μίχο

Αυτοί σκότωσαν τον Παύλο – Μάρτυρας έδωσε έξι ονόματα για τη δολοφονία Φύσσα

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε