Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική το νήμα για την εκτέλεση στο Νέο Ηράκλειο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: FOSPHOTOS

– Περίμενε τρομοκρατικό χτύπημα σε οικονομικό ή πολιτικό στόχο η Αντιτρομοκρατική
– Σε «Σέχτα», «Πυρήνες» ή «ΟΠΛΑ» στρέφεται το ενδιαφέρον
– Το video που δείχνει καρέ καρέ την εκτέλεση δυο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο
– Πάρκαραν τη μοτοσικλέτα στο απέναντι ρεύμα οι εκτελεστές και πλησίασαν με τα πόδια τα θύματά τους
– Κλεμμένη πολύ πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η μηχανή
– Ποιος ήταν ο ρόλος των συνεργών τους
– Σε κατάσταση σοκ ακόμη ο νεαρός που κατάφερε να ξεφύγει

Ηλεκτρονική σάρωση ύποπτων επικοινωνιών, βίντεο, αναζήτηση DNA, κλοιός παρακολούθησης υπόπτων, διασταύρωση καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων είναι τα επόμενα βήματα αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προς αναζήτηση του τρομοκρατικού «λάθους», που θα τους ανοίξει τον κύκλο των ερευνών.

Παράλληλα αναμένουν και την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από την όποια τρομοκρατική επωνυμία.

Το video στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου βλέπουν και ξαναβλέπουν το βίντεο της εκτέλεσης, που προκαλεί ανατριχίλα με την «ψυχραιμία» και κυνικότητα, που κινήθηκε ο εκτελεστής, ο οποίος είναι φανερό ότι θέλει να εξοντώσει και τους τέσσερις νεαρούς.

«Ο εκτελεστής, που φορά καπέλο τζόκει είναι συνεπιβάτης στην μοτοσυκλέτα, ενώ ο οδηγός φοράει κράνος. Σταματούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Ηρακλείου απέναντι από τα γραφεία. Κατεβαίνει και κινείται προς τους τέσσερις νεαρούς που συζητούν. Ακολουθείται από τον συνεργό του, που οπλοφορεί για να του παρέχει κάλυψη» περιγράφει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η Αντιτρομοκρατική πίστευσε πως προετοιμαζόταν αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα-εκτέλεση, οικονομικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος στόχου, που σχετίζεται με την Τρόικα

Ο τέταρτος νεαρός και βασικός μάρτυρας αλλά και ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας ήταν οι πρώτοι που είδαν τον δράστη να πλησιάζει και εντόπισαν ότι κρατούσε πιστόλι. Επιχείρησαν να τρέξουν και είναι οι πρώτοι που δέχονται τα πυρά του.

Ο εκτελεστής πυροβολεί αρχικά προς τον 4ο νεαρό που καταφέρνει να μπει στα γραφεία χωρίς να τραυματιστεί. Στην συνέχεια τον Αλέξανδρο Γέροντα που πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος. Οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης έχουν πλάτη στον εκτελεστή και καθυστερούν να αντιδράσουν. Όταν γυρνούν πρόσωπο στον εκτελεστή, εκείνος έχει φθάσει ακόμη πιο κοντά και τους πυροβολεί διαδοχικά στο στήθος. Πέφτουν βαριά τραυματισμένοι στον δρόμο. Ο δράστης «αγέρωχα» και ψυχρά προσεγγίζει και από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου δίνει «χαριστικές βολές» στα κεφάλια των θυμάτων.

Στη συνέχεια, με γοργό βήμα επιβιβάζονται στην μοτοσυκλέτα μάρκας HONDA AFRICA TWIN και εξαφανίζονται αναπτύσσοντας ταχύτητα. Από τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, διαπιστώνουν ότι οι δράστες στρίβουν στην οδό Αυξεντίου, από εκεί στην οδό Μίνωος και από στενά της περιοχής φθάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς όπου πετούν την μοτοσυκλέτα στο ρέμα, αφού βγάζουν την πινακίδα κυκλοφορίας και διαφεύγουν με όχημα συνεργών τους.

Η μοτοσυκλέτα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Αναφορικά με τον 4ο νεαρό που δέχθηκε πρώτος τα πυρά του εκτελεστή χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί, οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι βρίσκεται σε σύγχυση και η όποια μαρτυρία του αυτή τη στιγμή δεν θα είχε σοβαρό βαθμό αξιοπιστίας. Οπότε οι αστυνομικοί θα περιμένουν λίγο να ηρεμήσει και στη συνέχεια να τον προσεγγίσουν και να λάβουν τη δική του μαρτυρία.

«Βλέπουμε περισσότερο “ΣεχτοΠυρήνες” ή “ΟΠΛΑ” παρά Μαζιώτη»

Αυτό αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι υποψίες των ίδιων αξιωματικών στρέφονται στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και διέφυγαν από το μπαράζ συλλήψεων τρομοκρατών τη διετία 2010-2012.

Σύμφωνα με τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, πρόκειται για 1 – 2 άτομα που στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία εμφάνιση της οργάνωσης τον Ιούλιο του 2010 (δολοφονία του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια) μέχρι σήμερα μπόρεσαν να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν στη δράση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν λάβει δεκάδες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες κινούνται στο ίδιο περίγραμμα

Αυτό, εξάλλου, είχε ευθέως ανακοινωθεί σε δύο πρόσφατες προκηρύξεις της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», οργάνωσης που, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να διατηρεί «συγγενικές» σχέσεις με τη «Σέχτα».

Μετά και τη διπλή δολοφονία της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής επισημαίνουν ότι τόσο στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού κ. Μαρίας Στέφη (αρχές Ιουνίου) όσο και σε κείμενο – «απολογισμό» του επονομαζόμενου «Σχεδίου Φοίνικας» (αναρτήθηκε στο Indymedia την 16η Οκτωβρίου) τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» έκαναν αναφορά στη δημιουργία «κοινού μετώπου με τη Σέχτα Επαναστατών».

Υπενθυμίζεται ότι η «Σέχτα Επαναστατών» είναι η μόνη τρομοκρατική οργάνωση που (στη μετά «17 Νοέμβρη» εποχή) έχει αναλάβει την ευθύνη δύο εν ψυχρώ εκτελέσεων, η πρώτη του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα (Ιούνιος του 2009) και η δεύτερη του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (Ιούλιος 2010). Και στις δύο αυτές περιπτώσεις οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλια όπως συνέβη και στη δολοφονική επίθεση της Παρασκευής.

Ο τέταρτος νεαρός και βασικός μάρτυρας αλλά και ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας ήταν οι πρώτοι που είδαν τον δράστη

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι οι δώδεκα κάλυκες των 9 mm που περισυνελέγησαν από το σημείο προέρχονται από πιστόλι Zastava, το οποίο ήταν «καθαρό», καθώς δεν ταυτοποιήθηκε με παλαιότερες τρομοκρατικές ή άλλες ενέργειες.

Με αυτό το δεδομένο, στην Αντιτρομοκρατική αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο εάν και όταν υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι δράστες να μην κάνουν χρήση του ονόματος «Σέχτα Επαναστατών», αλλά ενός νέου που θα παραπέμπει σε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Πάντως, ήδη από τα τέλη του καλοκαιριού η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχε εκφράσει σοβαρή ανησυχία για το ενδεχόμενο αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης, αποκαλύπτοντας εμμέσως ότι διέθετε ενδείξεις για συγκρότηση νέου πυρήνα τρομοκρατών στον οποίο μετέχουν άτομα που ήταν και παραμένουν έξω από τον «κύκλο επιτήρησης» της Αντιτρομοκρατικής.

Αφορμή γι’ αυτό είχε αποτελέσει η ταυτοποίηση του καταζητούμενου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη σε ληστεία τράπεζας, τον Ιούλιο στα Μέθανα. Παρότι ο καταδικασθείς σε 50 χρόνια κάθειρξη τρομοκράτης εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ με πολυετή εμπειρία σε θέματα τρομοκρατίας δεν θεωρούν πιθανότερο ενδεχόμενο να πρόκειται για τον δράστη ή σχεδιαστή της προχθεσινής δολοφονικής επίθεσης εναντίον μελών της Χ.Α.

Η μοτοσικλέτα των δραστών είχε κλαπεί τον Ιούνιο από την Καλλιθέα

Ωστόσο οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι η επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής έχει εξαιρετικές ομοιότητες και με την επίθεση που σημειώθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2009, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες γάζωσαν με 99 σφαίρες πολεμικών καλάσνικοφ το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αστυνομικών και ενός πολίτη.

Η οργάνωση «ΟΠΛΑ» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή δεν εμφανίσθηκε πάλι. Η επίθεση είχε «εκδικητικό» χαρακτήρα αφού ένα 24ωρο νωρίτερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών είχαν επικηρύξει τους «ληστές με τα μαύρα».

«Θα εκτελούσαν οικονομικό στόχο της Τρόικας – Ο Φύσσας έκανε “ευκολότερη” τη στόχευση»

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βάσει των δεδομένων που είχαν στην κατοχή τους θεωρούσαν ότι προετοιμαζόταν αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα-εκτέλεση, οικονομικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος στόχου, που σχετίζεται με την Τρόικα.

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκτίμησαν ότι αυτή η στόχευση πολύ πιθανόν να είχε αλλάξει, έγινε «απλούστερη και ευκολότερη», χωρίς ωστόσο να φαντάζονταν ακόμη και στα πιο τρομακτικά τους όνειρα ότι θα ήταν μια διπλή δολοφονία με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση, που έχει να συμβεί από τα χρόνια της 17 Νοέμβρη.

Ένα μικρό δείγμα της αλλαγής στόχευσης είναι το γεγονός πως η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε για την διπλή δολοφονία, είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου 2013 από την Καλλιθέα, πολύ καιρό πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα δυο σενάρια για το φονικό στο Νέο Ηράκλειο – Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής video ντοκουμέντο 10 δευτερολέπτων

Έτσι χτυπήθηκε ο Αλέξανδρος Γέροντας – Κρίσιμες οι επόμενες 72 ώρες 

Συγκλονίζει η μητέρα του 29χρονου τραυματία: Δεν θα αντέξω να χάσω άλλο παιδί

Φωτογραφία του δράστη από κάμερα ασφαλείας την ώρα της εν ψυχρώ δολοφονίας

Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για το χτύπημα στο Ν. Ηράκλειο – “Σέχτα… Λαϊκών Αγωνιστών με… λίγη Συνωμοσία του Φοίνικα”

Αυτοί είναι οι δύο νεαροί – μέλη της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ (ΦΩΤΟ)

Αυτόπτης μάρτυρας στο Newsit: “Φάγανε 2 δικούς μας, μου είπε ένας Χρυσαυγίτης”

Με “καθαρό” πιστόλι τύπου Zastava σκότωσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική

Αναταραχή από το χτύπημα των τρομοκρατών!- Δύο νεκροί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής – Ψάχνουν τη μηχανή με την πινακίδα που τελειώνει σε 66

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε