Κυριακή, 2 Ιουν.
23oC Αθήνα

Προσπάθησαν να “περάσουν” 2.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Προσπάθησαν να “περάσουν” 2.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας τσιγάρων προχώρησαν οι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από τη Μαλαισία, με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, απορρίμματα καουτσούκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εισαγωγείς, στην προσπάθεια εξαπάτησης των Αρχών, είχαν διοργανώσει τη μεταφορά με τα συγκεκριμένα φορτωτικά έγγραφα και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου.

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι και τα δύο εμπορευματοκιβώτια περιείχαν από 998 πακέτα λαθραίων τσιγάρων το καθένα, δηλαδή 1.996 πακέτα συνολικά ή 19.960.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας RGD.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 3.550.670,82 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται από την Υπηρεσία για τον εντοπισμό του παραλήπτη, του οποίου τα στοιχεία και η διεύθυνση επί των φορτωτικών εγγράφων είναι πλαστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιφνίδια παραίτηση 8 στελεχών του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου

Η λίστα Λαγκάρντ άρχισε να αποκαλύπτει! Έξοδα 1,5 εκατ. στο Μετσόβιο χωρίς παραστατικά – Πρώην παράγοντας της ΑΕΚ ξέχασε να δηλώσει 1,8 εκατ. ευρώ

Λαθραία τσιγάρα από την Ταϊβάν εντόπισε το ΣΔΟΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε