Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Προθεσμία στο ζεύγος Μαρτίνη – Θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως την Παρασκευή

Προθεσμία στο ζεύγος Μαρτίνη – Θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ ως την Παρασκευή

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του, Γεωργία, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής διαφθοράς, Νίκος Τσιρώνης. Οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ μέχρι την απολογία τους θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ.

Σε δήλωςη τους αρνήθηκαν ότι πήραν μίζα και η Γεωργία Μαρτίνη υποστήριξε ότι τα χρήματα που μπήκαν στους λογαριασμούς της προέρχονται από την οικογενειακή της περιουσία και είναι νόμιμα και φορολογημένα.

«Το κατηγορητήριο το ακούω για πρώτη φορά, δεν μας φώναξαν ούτε να καταθέσουμε» είπε ο Ανδρέας Μαρτίνης βγαίνοντας από τον ανακριτή, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος, λέγοντας ότι τα χρήματα προέρχονται από την περιουσία της συζύγου του. «Είναι γνωστό ότι η οικογένειά της είχε δραστηριότητα στο εξωτερικό» είπε, σημειώνοντας πως τα χρήματα είναι φορολογημένα και μπήκαν σε λογαριασμό δικηγόρου που έκανε τη σύμβαση με την εταιρία Hospitalia.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

“Ο κύριος και κυρία Μαρτίνη κλήθηκαν από τον ανακριτή διαφθοράς και όπως ήταν φυσικό εκδόθηκε εντάλμα σύλληψης. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Παρασκευή. Η μια κατηγορία είναι σοβαρή, το ξέπλυμα, την οποία αρνούνται. Τα χρήματα εστάλησαν από περιουσία της συζύγου από γνωστό δικηγόρο” δήλωσε ο δικηγόρος του ζεύγους, Γιάννης Θωμάς, σημειώνοντας πως μέχρι την Παρασκευή το ζεύγος Μαρτίνη θα μείνει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος τους δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης καθώς έχει παραγραφεί.

Το ζεύγος Μαρτίνη κατηγορείται ότι έλαβε μίζα 3,2 εκατομμύρια μάρκα από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International η οποία προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Η επίμαχη προμήθεια έγινε το έτος 1998 και ήταν ύψους 12 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ).

Την ίδια περίοδο το ποσό της μίζας -σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές- φεύγει από λογαριασμούς της εταιρίας και καταλήγει σε λογαριασμό του ζεύγους Μαρτίνη σε ελβετική Τράπεζα.

Το 2001 ένα μέρος των χρημάτων, και συγκεκριμένα 1,1 εκατομμύρια μάρκα, καταλήγουν στην offshore εταιρία State Enterprises με έδρα την Λιβερία. Όπως προέκυψε μετά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, με το ποσό αυτό η εταιρία αγόρασε το κτίριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega που ενοικιάζει αυτό τον χώρο. Το 2010, σύμφωνα με την δίωξη, από την offshore εταιρία αποκτά την ψιλή κυριότητα του κτιρίου η Γεωργία Μαρτίνη και την επικαρπία ο Ανδρέας Μαρτίνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε