Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης μεταξύ των οποίων και γνωστών επιχειρηματιών

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης μεταξύ των οποίων και γνωστών επιχειρηματιών

– Έντονες είναι τις τελευταίες ώρες οι διαρροές από δικαστικούς κύκλους πως αναμένεται μπαράζ συλλήψεων 
 Σύμφωνα με πληροφορίες εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης κατά 15 τραπεζιτών και επιχειρηματιών
 Μεταξύ των συλληφθέντων αναμένονται να είναι και μέλη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
 Πρόκειται για “περίεργα” δάνεια σε επιχειρηματίες την περίοδο 2007-2009

Οι εισαγγελείς διαφθοράς μετά από έρευνες ετών, κίνησαν πλέον τις διαδικασίες δίωξης των ύποπτων για τα επισφαλή δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε γνωστούς επιχειρηματίες. 

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδοθεί αργά το απόγευμα εντάλματα σύλληψης εναντίον 15 ατόμων για τις παράνομες δανειοδοτήσεις και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες εκτός από γνωστούς επιχειρηματίες είναι και πρώην μέλη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οι οποίοι βαρύνονται με βαριές κατηγορίες και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. 

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δυο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο άνδρας που συνελήφθη στην Κόρινθο για αποπλάνηση παιδιών

Συνελήφθη ο Κώστας Σακκάς – Παραβίασε τους περιοριστικούς όρους για την αποφυλάκισή του
Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας

Κι άλλες χειροπέδες για τις μίζες στα εξοπλιστικά – Συνελήφθη ο Δ. Παπαχρήστος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε