Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα “μιλήσουν” οι κάμερες; Τι είπαν οι φρουροί της τράπεζας στους αστυνομικούς λίγα λεπτά πριν την ισχυρότατη έκρηξη – Ο άνδρας με την μαύρη κουκούλα

Θα “μιλήσουν” οι κάμερες; Τι είπαν οι φρουροί της τράπεζας στους αστυνομικούς λίγα λεπτά πριν την ισχυρότατη έκρηξη – Ο άνδρας με την μαύρη κουκούλα

– Οι κινήσεις που έκαναν οι τρομοκράτες λίγα λεπτά πριν την έκρηξη
– Πως τοποθέτησαν το αυτοκίνητο – βόμβα στην οδό Αμερικής
– Κλεμμένο από την Καισαριανή το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση
– Στο κτίριο – στόχο στεγάζεται και το γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα
– “Βλέπει” Χριστόδουλο Ξηρό ή Επαναστατικό Αγώνα η Αντιτρομοκρατική
– Σαν σήμερα το 2010 είχαν συλληφθεί Μαζιώτης- Ρούπα
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Στις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και στις μαρτυρίες των ιδιωτικών φρουρών της Τράπεζας της Ελλάδος έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για τη μεγάλη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε σήμερα το πρωί, το κέντρο τις Αθήνας.

Η μαρτυρία των δυο φρουρών της Τράπεζας από την πρώτη στιγμή κρίθηκε σοβαρή καθώς την ώρα που ο τρομοκράτης στάθμευε το αυτοκίνητο βόμβα στην οδό Αμερικής, οι δυο υπάλληλοι άρχισαν να έχουν τεταμένη την προσοχή τους λόγω των περίεργων κινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Newsit” στο τηλεφώνημα που έκαναν στην Άμεση Δράση λίγο μετά τις 05:00 το πρωί, οι δυο υπάλληλοι είπαν τα εξής:

“…κάτι περίεργο συμβαίνει. Ένα αυτοκίνητο μάρκας “NISSAN SUNY”, πάρκαρε πριν λίγο στην πλαϊνή πόρτα της Τράπεζας στην οδό Αμερικής. Από μέσα βγήκε ένας άνδρας μάλλον νεαρής ηλικίας, που φορούσε ή μαύρο κράνος ή μαύρη κουκούλα. Δεν κλείδωσε το αυτοκίνητο. Έχει σταθεί κάτω από τις σκαλωσιές στην οδό Αμερικής μετά την Πανεπιστημίου και κοιτά προς τα εδώ. Υπάρχει και μια μοτοσυκλέτα εκεί με άλλο άτομο.”





Σχεδόν την ίδια στιγμή άγνωστο άτομο τηλεφωνούσε στην ιστοσελίδα “Ζούγκλα”, αλλά και στην “Εφημερίδα των Συντακτών” λέγοντας τα εξής:

“…δεν είναι φάρσα, παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικά αυτοκίνητο θα εκραγεί σε 45 λεπτά στην οδό Αμερικής μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου. Εκκενώστε τα κτήρια.”

Μέσα σε διάστημα δυο λεπτών στην οδό Αμερικής έφθασε το πρώτο περιπολικό, άλλωστε το κέντρο τις Αθήνας είναι μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές τις Αττικής με συνεχή αστυνομική παρουσία, με αποτέλεσμα ο άγνωστος άνδρας που είχε βγει από το αυτοκίνητο βόμβα, φορώντας είτε κράνος είτε κουκούλα σύμφωνα με την μαρτυρία, ανέβηκε σε μοτοσυκλέτα μάρκας Yamaha XT, που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν ακολουθώντας την οδό Αμερικής προς Λυκαβηττό.

Μαζιώτης η Ξηρός

Και οι δυο έχουν την τεχνογνωσία να παγιδεύσουν αυτοκίνητο με εκρηκτικά, ο Ξηρός από την “θητεία” του στην “17.Ν.” και ο Μαζιώτης από την εποχή που ήταν δραστήριο μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα” του οποίου η εξάρθρωση ξεκινά στης 10 Απριλίου του 2010. Σαν σήμερα δηλαδή. Τυχαίο;


Αρχικά οι υποψίες των Αξιωματικών τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έπεσαν στο Χ. Ξηρό, όσο όμως η ώρα περνούσε και παγιώνονταν η άποψη πως το εκρηκτικό που χρησιμοποιήθηκε είναι το ANFO με προσθήκη μικρής ποσότητας Αμωνιοδυναμίτιδας, οι υποψίες άρχισαν να πέφτουν στων καταζητούμενο “Αντάρτη Πόλης” Ν. Μαζιώτη και στην οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.

Στην περίπτωση που αποδειχθεί πως η εκρηκτική ύλη είναι ANFO, τότε οι υποψίες θα πέσουν εξ’ ολοκλήρου στο Νίκο Μαζιώτη, καθώς η πρώτη οργάνωση που “λανσάρισε” το λεγόμενο και “εκρηκτικό τις νοικοκυράς” στο Ελληνικό “Αντάρτικο Πόλης” ήταν ο “Επαναστατικός Αγώνας” με το αποτυχημένο χτύπημα του στα κεντρικά γραφεία τις “Citi bank” στην Κηφισιά με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Η συνέχεια βέβαια ήταν επιτυχημένη καθώς λίγους μήνες μετά η ίδια οργάνωση χτυπούσε με παγιδευμένο βανάκι το χρηματιστήριο Αθηνών, προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές.

Πάντως μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής δεν μπορούν να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο, καθώς δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να δίνουν συγκεκριμένη κατεύθυνση στις έρευνες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με το εκρηκτικό της νοικοκυράς “χτύπησαν” οι τρομοκράτες στο κέντρο της Αθήνας – Ο άνδρας μυστήριο με το κράνος που πάρκαρε το παγιδευμένο αυτοκίνητο

Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας – Αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικών εξερράγη στην οδό Αμερικής – Ο Χριστόδουλος Ξηρός πίσω από την επίθεση;

Η στιγμή της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας (VIDEO)

Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο από το τρομοκρατικό χτύπημα – ΦΩΤΟ

Nεκρή ζώνη το κέντρο της Αθήνας – Ποιοι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι λόγω της έκρηξης – ΦΩΤΟ

Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για την έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας

Απόρρητο έγγραφο της Αντιτρομοκρατικής – Περίμεναν μεγάλο χτύπημα στην Αθήνα!

Oι καταστηματάρχες μετρούν τις πληγές τους μετά την έκρηξη – Χιλιάδες ευρώ το κόστος των ζημιών

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας – Μεγάλες υλικές ζημιές, δεν υπάρχουν τραυματισμοί

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε